Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Ένα ποτήρι για την Αϊσέ







ΚΑΠΟΥ ΠΗΓΑ, ΚΑΤΙ ΕΙΔΑ...

Ένα ποτήρι για την Αϊσέ

Στη μνήμη της δασκάλας που πνίγηκε με τα παιδιά και τον άνδρα της, προσπαθώντας να γλιτώσει από τον Ερντογάν

Την Αϊσέ Αμπντουρετσάκ δεν τη γνώριζα. Ούτε τα δυο παιδιά της ούτε τον άνδρα της. Έμαθα από τον Τύπο ότι η Αϊσέ και τα παιδιά της, πιθανότατα και ο άνδρας της, πνίγηκαν στον Έβρο, προσπαθώντας να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Κι αμέσως κατάλαβα ότι την Αϊσέ τη γνώριζα καλά, όπως γνώριζα και τον άνδρα της και τα παιδιά της. Γιατί η Αϊσέ Αμπντουρετσάκ, που είδε τα παιδιά της να πνίγονται και πνίγηκε και η ίδια προσπαθώντας να τα σώσει, είναι η μάνα, η δική μου, η δική σας, η μάνα που έκλεισε για πάντα τα μάτια, την ημέρα που κάποιες άλλες μάνες γιόρταζαν τον άγιο Βαλεντίνο σε όλο τον «πολιτισμένο» κόσμο!
Στον «πολιτισμένο» κόσμο, που λέει πως είναι Ευρωπαίος, όταν δίπλα του, μια δρασκελιά απόσταση από τα ευρωπαϊκά σύνορα, η Αϊσέ, ο άνδρας της, δάσκαλοι και οι δυο, αλλά και χιλιάδες άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι στην Τουρκία χαρακτηρίζονται από το βάρβαρο καθεστώς Ερντογάν «εχθροί» και φυλακίζονται ή καταδικάζονται στην ανεργία και την ανέχεια!
Στον «πολιτισμένο» κόσμο (κι εμείς εκεί λέμε ή θέλουμε να λέμε ότι ανήκουμε), που κάνει τα στραβά μάτια στα εγκλήματα του φρενιασμένου «σουλτάνου», ο οποίος έχει ήδη εισβάλει σε μια ξένη χώρα και μόλις προχθές ένα πλοίο τού «Μάλτα γιοκ» ναυτικού του εμβόλισε ένα ευρωπαϊκό σκάφος μέσα σε ευρωπαϊκά χωρικά ύδατα!
Η Αϊσέ Αμπντουρετσάκ διώχτηκε από το σχολείο όπου δίδασκε την τουρκική γλώσσα, επειδή το σχολείο χρηματοδοτούσε ο παλαιός σύμμαχος του Ερντογάν, ο ιερωμένος Φετουλάχ Γκιουλέν.
Το ίδιο συνέβη και με τον άνδρα της, δάσκαλο της αγγλικής γλώσσας. Ο «Γκιουλέν πλήρωνε τότε, εσείς θα πληρώσετε τώρα» είναι η απλή -δολοφονική- λογική του «σουλτάνου», που βλέπει παντού εχθρούς!
Αυτή είναι η πραγματικότητα, αγαπητοί. Γι' αυτό κι εμείς την ώρα που θα γιορτάζουμε τον βασιλέα Καρνάβαλο, την ώρα που θα απολαμβάνουμε τα σαρακοστιανά της Καθαράς Δευτέρας, ας σηκώσουμε το ποτήρι στη μνήμη της δασκάλας Αϊσέ, του άνδρα της και των παιδιών τους.
Στη μνήμη των εχθρών του εχθρού μας, που -κι ο Θεός το θέλει- ήταν και θα είναι πάντα φίλοι κι αδέλφια μας!

Η Ακίς


"κυριακατική δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια: