Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

MIA ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (6.1.2018)




MIA ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (6.1.2018)

Μια σύγκρουση στη Γέφυρα Χαλκίδας που καταγράφηκε τυχαία σε βίντεο και ευτυχώς δεν είχε ανθρώπινα θύματα παρά μόνο υλικές ζημίες

Γράφει ο Κων. Γραικιώτης

Το παρακάτω βίντεο δεν θα το ανέβαζα αν δεν ήμουνα σίγουρος ότι θα σας σοκάρει και θα σας προβληματίσει όπως σόκαρε και προβλημάτισε και εμένα για το ύψος του ανθρώπινου παραλογισμού. Γιατί πως αλλιώς να περιγράψω την παραβατικότητα κάποιων οδηγών που ξεπερνώντας τα όρια της λογικής καθίστανται απειλή για την ζωή των άλλων οδηγών ή των απλών πεζοπόρων που θα βρεθούν στο πέρασμά τους;
Των Θεοφανείων χθες και είπαμε να συνεορτάσουμε οικογενειακά την εορτή του αδελφού μας λίγο πιο έξω από την Αθήνα.
Ξεκινήσαμε λοιπόν με καλή διάθεση, μιας και η ημέρα ήταν ηλιόλουστη και μας έδινε την δυνατότητα να απολαύσουμε μια όμορφη εξόρμηση εκτός Αθηνών. Προορισμός μας η Χαλκίδα.
Η διαδρομή ήταν υπέροχη και την απολαμβάναμε καθώς ο δρόμος ήταν ανοικτός και δεν δημιουργούσε κανένα πρόβλημα.
Προχωρούσαμε κινούμενοι μέσα στα όρια ταχύτητας και πλησιάζοντας στα διόδια είδαμε μια ενημερωτική φωτεινή πινακίδα που γνωστοποιούσε την απαγόρευση κυκλοφορίας νταλικών στην Εθνική Οδό. Όπως ήταν φυσικό η ανακοίνωση αυτή σχολιάστηκε από την παρέα με ιδιαίτερη ικανοποίηση καθώς η Πολιτεία φρόντιζε για την οδική ασφάλεια μας κατά την εορταστική έξοδο.
Στα διόδια όμως μας περίμεναν δύο  εκπλήξεις. Η πρώτη ήταν η απουσία του αυτόματου περάσματος - ξέρετε, αυτού με την καταβολή των διοδίων σε αυτόματο κερματοδέκτη. Η δεύτερη ήταν ακόμα μεγαλύτερη καθώς παρατηρήσαμε δύο περιπολικά να έχουν σταματήσει μια νταλίκα στη δεξιά μεριά των διοδίων και στην συνέχεια να την αφήνουν ελεύθερη να συνεχίσει την πορεία της εντός της εθνικής οδού. Σε λίγο η έκπληξή μας αυτή έγινε ακόμη μεγαλύτερη καθώς διαπιστώσαμε δύο ακόμη νταλίκες που μετέφεραν μεταλλικά και ξύλινα αντικείμενα να κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με εμάς. Μετά από λίγο συναντήσαμε άλλα φορτηγά που έφεραν πλευρικά την επωνυμία μιας εταιρείας της Κωνσταντινούπολης να κινούνται και αυτές μέσα στην εθνική οδό. Εύλογα λοιπόν μας δημιουργήθηκε η απορία αν απαγορευόταν πράγματι ή όχι η κυκλοφορία των φορτηγών και νταλικών στην Εθνική οδό.  
Τέλος πάντων είπαμε να προσπεράσουμε την έκπληξη μας από τα δύο συμβάντα και πολύ σύντομα μπήκαμε στον άδειο δρόμο προς Χαλκίδα. Αλλά εδώ μας περίμενε μια νέα έκπληξη!!!!!. Για ποιον άδειο δρόμο μιλούσαμε; Ξαφνικά βρεθήκαμε μπροστά σε μια τεράστια ουρά αυτοκινήτων που κινούνταν με αργή ταχύτητα.
Ήταν ήδη περασμένη η 1.30 μμ όταν τελικά συνειδητοποιήσαμε ότι η καθυστέρησή μας θα ήταν αρκετά μεγάλη και θα χάναμε το τραπέζι που είχαμε κρατήσει σε εστιατόριο λόγω της ημέρας. Τους τηλεφωνήσαμε λοιπόν και τους ενημερώσουμε ότι καθυστερούμε λόγω μεγάλης κίνησης πολύ πριν από την νέα γέφυρα της Χαλκίδας.
Πλησιάζοντας την γέφυρα διαπιστώσαμε τον λόγο της δημιουργίας της τεράστιας ουράς. Δύο οχήματα επιβατικά είχαν απ’ ότι φαίνεται συγκρουστεί πάνω στη γέφυρα. Τα αυτοκίνητα ήταν αμετακίνητα πάνω στη γέφυρα και μάλιστα ο προφυλακτήρας του ενός αυτοκινήτου βρισκόταν πεσμένος στη μέση του δρόμου. Το καλό πάντως ήταν ότι υπήρχε τροχαία που επιλήφθηκε του συμβάντος και διευκόλυνε την κυκλοφορία.
Όταν φθάσαμε στο εστιατόριο συζητήσαμε για τον ατύχημα και προς έκπληξή μας ακούσαμε την υπόλοιπη παρέα να μας λέει ότι έφτασαν μεν νωρίτερα αλλά στάθηκαν πολύ τυχεροί που αν και βρίσκονταν πίσω και σε κάποια απόσταση από τα δύο αυτοκίνητα που συγκρούστηκαν, δεν έπαθαν κάτι. «Είχαμε τον Θεό μαζί μας» είπαν και μας διηγήθηκαν το συμβάν.
Καθώς με το αυτοκίνητό τους πλησίαζαν την γέφυρα και προχωρούσαν κανονικά είδαν να τούς προσπερνούν από αριστερά  αρχικά ένα κόκκινο αυτοκίνητο και σχεδόν αμέσως μετά ένα μαύρο. Το τελευταίο προσπάθησε να προσπεράσει από δεξιά το προπορευόμενο κόκκινο που όμως επιτάχυνε και έτσι δεν τα κατάφερε. Καθώς όμως τα δύο αυτοκίνητα έμπαιναν στη γέφυρα, το ένα πίσω από το άλλο, και ενώ ερχόντουσαν από την αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας ουρά αυτοκινήτων, το μαύρο αυτοκίνητο έκανε δεύτερη επικίνδυνη προσπάθεια να προσπεράσει το προπορευόμενο κόκκινο και στην προσπάθειά του αυτή το κτύπησε πλάγια στο πίσω μέρος με αποτέλεσμα να σπάσει ο δικός του προφυλακτήρας και στη συνέχεια το μαύρο αυτοκίνητο να απογειωθεί με κίνδυνο να πέσει σε ένα προπορευόμενο άσπρο αυτοκίνητο αλλά και πάνω στα άλλα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο αντίθετο ρεύμα δημιουργώντας καραμπόλα πάνω στη γέφυρα. Τελικά το μαύρο αυτοκίνητο, χάρη στην καλή τύχη του οδηγού και όσων βρισκόντουσαν πάνω στη γέφυρα, κατάφερε να ισορροπήσει πέφτοντας στο μέσο του οδοστρώματος.
Η ιδέα και μόνο του τι θα μπορούσε να τους συμβεί τους είχε αναστατώσει και τρομάξει. Μου είπαν μάλιστα ότι τυχαία είχαν καταγράψει μέσα από το αυτοκίνητο σε βίντεο την σύγκρουση. Πρόκειται ακριβώς για το βίντεο που θα δείτε παρακάτω και που το ανέβασα για να διαπιστώσετε και εσείς πόσο ανεύθυνα κάποιοι παίζουν με την ζωή των συνανθρώπων τους.


Δεν ξέρω ποια εξέλιξη θα έχει αυτή η σύγκρουση. Το πιθανότερο είναι ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες θα καλύψουν την ζημιά των οχημάτων. Εκείνο όμως που σίγουρα δεν θα καλύψουν είναι η τρομάρα των οδηγών που κινούνταν πάνω στην γέφυρα και που κινδύνεψαν από την βιασύνη και την απερισκεψία των άλλων !!!
ΚΓ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: