Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Η ονομασία των Σκοπίων και η (ιστορική) αλήθεια




Η ονομασία των Σκοπίων 
και η (ιστορική) αλήθεια

Η ονομασία των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», κατά σφετερισμόν του ονόματος της από αμνημονεύτων ετών ελληνικότατης Μακεδονία, έρχεται σε προφανή αντίθεση προς την ιστορική αλήθεια και πραγματικότητα, αν ληφθεί υπόψη ότι η Δημοκρατία αυτή (των Σκοπίων) δημιουργήθηκε δολίως υπό των Τίτο και Στάλιν με τη μετονομασία τον Αύγουστο του 1944 της Νοτίου Σερβίας (Βαρντάνσκα) σε «Μακεδονία», με άμεσο και προφανή στόχο την απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα και την ένταξη της στο σοβιετικό μπλοκ και την έξοδο στη θάλασσα του Βορείου Αιγαίου. Το ότι δε η περιοχή της Νοτίου Σερβίας ελέγετο τότε Βαρντάνσκα προκύπτει ανενδοιάστως, εκτός των άλλων, και από σχετικό γραμματόσημο της Γιουγκοσλαβίας, εκδοθέντος το 1939,  και που σώζεται μέχρι σήμερα.
Έκτοτε οι Σκοπιανοί, ενεργούντες δολίως και συστηματικώς, οικειοποιήθηκαν παρανόμως το όνομα και τα σύμβολα της Μακεδονίας, εξέδωσαν χάρτες και συγγράμματα, έκοψαν νομίσματα, ανήγειραν ανδριάντες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μετονόμασαν το αεροδρόμιο τους σε Αεροδρόμιο «Μεγάλου Αλεξάνδρου», κατά προφανή παράβαση της Διεθνούς Συμβάσεως ΙΑΤΑ και, πλαστογραφούντες ασύστολα την ιστορική αλήθεια και πραγματικότητα, προπαγανδίζουν αδιάκοπα ότι αυτοί είναι οι Μακεδόνες. Πέραν τούτου, κατασκεύασαν και τη θεωρία για την ύπαρξη «μακεδονικής εθνότητας» και «μακεδονικής γλώσσας». Πάντα ταύτα δε κατά κατάφωρη παραγνώριση της ιστορικής αλήθειας και πραγματικότητας, συμφωνά με την οποία είναι αυταπόδεικτη και αναμφισβήτητη η ελληνικότητα της Μακεδονίας που χάνεται πράγματι και κυριολεκτικά στα βάθη των αιώνων.
Η Μακεδονία είναι μόνο μία, ελληνική, ουδείς δε έχει το δικαίωμα να βεβηλώσει την Ιστορία της και την αιματοποτισμένη ιερή γη της. Πολύ δε περισσότερο να αμφισβητήσει την ταυτότητα των Μακεδόνων cos Ελλήνων, η οποία δεν είναι ποτέ δυνατόν να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεως ή συμβιβασμού.
Οποιοδήποτε όνομα και αν πάρει τελικώς το κρατίδιο των Σκοπίων, οι κάτοικοι αυτοί δεν μπορούν να ονομάζονται Μακεδόνες. Η ταυτότητα των Σκοπιανών ως Μακεδόνων είναι απαράδεκτη, καθόσον οι Μακεδόνες από τα βάθη των αιώνων και εξακολουθητικά μέχρι σήμερα όχι μόνον είναι Έλληνες, αλλά κατά τον πατέρα της Ιστορίας Ηρόδοτο αποτελούν τον πρωταρχικό πυρήνα του ελληνικού έθνους.
Σημειωτέον ότι οι Σκοπιανοί παρουσιάζουν συνεχώς και εκ συστήματος τις διατάξεις της ενδιάμεσης Συμφωνίας της Νέας Υόρκης της 13ns Σεπτεμβρίου 1995, καίτοι αμφότερα τα συμβαλλόμενα εις αυτή μέρη συμφώνησαν να συνεχίσουν, σύμφωνα με το άρθρο 5 αυτής, τις διαπραγματευθεί, ως προς το ονομά των Σκοπίων, υπό την αιγίδα του γενικού γραμματέως του ΟΗΕ, εις εφαρμογή των αποφάσεων 817 και 845 του 1993 του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Συγκεκριμένοι, τα Σκόπια με την υπογραφή της Ενδιάμεσης Συμφωνίας δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν τις διαπραγματευθεί τους με την Ελλάδα για την εξεύρεση από κοινού με αυτήν ονομασίας της χώρας τους κοινής αποδοχής και συμφώνησαν περαιτέρω ότι η ονομασία FYROM είναι προσωρινή, πράγμα που δεν το ετήρησαν ούτε και το τηρούν μέχρι σήμερα, εμμένοντες παρανόμως και αντισυμβατικώς στην ονομασία της χώρας τους ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Γενικά δε η κακοπιστία και η αντισυμβατική συμπεριφορά των Σκοπιανών, εκτός όλων των άλλων, καταφαίνονται πασιδήλως και εκ της προβολής ασυστόλων αλυτρωτικών και άλλων αξιώσεών τους, εμφανιζόμενοι ως «Μακεδόνες», καίτοι εγκαταστάθηκαν στη Βαλκανική τον 6ο μ.Χ. αιώνα και κατά τον αείμνηστο επιφανή Άγγλο ιστορικό και καθηγητή του Κέμπριτζ Νίκολας Χάμοντ ήσαν Σλάβοι χωρίς ελληνική φωνή, με δική τους γλώσσα. Αν, παρά ταύτα, είχε δηλώσει ο Χάμοντ, αναγνωρισθεί η «Δημοκρατία των Σκοπίων» υπό την επωνυμία «Μακεδονία», αυτό θα αποτελέσει επιβράβευση μιας προσπάθειας παραποιήσεως της πραγματικότητας και βιασμού της ιστορικής αλήθειας και πραγματικότητας».
Σήμερα που οι Σλάβοι των Σκοπίων με ασύστολη παραποίηση της ιστορικής αλήθειας και της πραγματικότητας ιδιοποιούνται εθνολογικά, παρά πάσαν έννοιαν δικαίου και ηθικής, το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας, σύμπας ο ελληνικός λαός, ενωμένος και ομόψυχα, βρίσκεται σε επαγρύπνηση και σε εγρήγορση, προκειμένου να υπερασπισθεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας και τα αναμφισβήτητα, αδιαπραγμάτευτα και απαράγραπτα δίκαια της, καθώς επίσης να υπερασπισθεί την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Μακεδονίας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β. ΧΙΩΛΟΣ
Διδάκτωρ Νομικής, επίτιμος δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: