Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΡΗΚΩΣΤΑΣ : Δυο δρόμοι




Δυο δρόμοι

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΡΗΚΩΣΤΑΣ

Ανεργία, φορολογία, υγεία, παιδεία και όραμα για οικονομική ανάπτυξη. Αυτοί είναι οι πέντε βασικοί τομείς που απασχολούν κατά κόρον τους Έλληνες. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Δεκάδες δημοσκοπήσεις και έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια αποτυπώνουν τον ίδιο προβληματισμό και καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα. Πως οι Έλληνες κουράστηκαν από τις ανούσιες κοκορομαχίες, τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και τα κενού περιεχομένου ευρηματικά σλόγκαν, ενώ όποιος καταφέρει να δώσει μια νέα προοπτική και μια ανάσα στη φτωχοποιημένη σκέψη του Έλληνα θα έχει καταφέρει το αυτονόητο. Να σταθεί η κοινωνία ξανά στα πόδια της, κερδίζοντας την αμέριστη συμπαράσταση της.
Πέραν, λοιπόν, των καθιερωμένων αναλύσεων, την εικόνα δηλαδή που παρουσιάζουν τα πολιτικά πρόσωπα, την πρόθεση ψήφου, ακόμη και την υπεραπλούστευση αν έκλεισε ή άνοιξε -και πώς- η ψαλίδα μεταξύ των κομμάτων, το στοίχημα θα κερδηθεί στο σκληρό γήπεδο της καθημερινότητας.
Το ποιος θα είναι ο νικητής και ποιος ο ηττημένος θα το κρίνουν οι αποφάσεις που θα λάβουν. Τον κύριο λόγο έχει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του, η οποία, αν και διορθώνει μείζονα θέματα, έχει ακόμη να παλέψει με τον «Γολγοθά» της καθημερινότητας. Με τα χαρτοφυλάκια που καίνε και ζητούν άμεση λύση, ώστε να δοθεί ένα νέο όραμα.
Οι πρώτες διορθωτικές... τιμονιές γίνονται, όπως η διαφορετική προσέγγιση στις υπερβολές των τεκμηρίων διαβίωσης, οι αλλαγές που έρχονται στο όριο των ακαθάριστων εσόδων για την προαιρετική εξαίρεση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τον ΦΠΑ, αλλά και η εκ νέου ευκαιρία που αφορά το κοινωνικό μέρισμα. Ωστόσο, μια δίκαιη ανάπτυξη είναι επί της ουσίας το σημερινό διακύβευμα, που θα αφορά τους πάντες και όχι τους μισούς ή εκλεκτούς, όπως ευαγγελίζονται κάποιοι εκ δεξιών.
Το ειδικό βάρος πέφτει -για ακόμη μια φορά- στους πολίτες. Σε όσους μάχονται να τα βγάλουν πέρα και σε όσους με αυξημένη κριτική σκέψη αντιμετωπίζουν την προπαγάνδα συγκεκριμένων κέντρων.
Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ξεκάθαρα επιλέξει δυο διαφορετικούς δρόμους και οι πολίτες πρέπει να αποτινάξουν την ευπιστία, απαιτώντας ένα καλύτερο μέλλον.

ΕΘΝΟΣ 17.12.2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: