Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

«Αόρατος» πόλεμος με μυστικά νέα υπερόπλα





«Αόρατος» πόλεμος με μυστικά νέα υπερόπλα

Η περίεργη υπόθεση με διπλωμάτες των ΗΠΑ που έχασαν την ακοή τους, και τα σενάρια για εξόντωση με καινούργιες τεχνολογικές μεθόδους

Από τη Νεκταρία Καρακώστα

Τις θεωρίες περί μυστικών όπλων και «αόρατων» πολέμων ξύπνησε η είδηση που είδε τις προηγούμενες ημέρες το φως της δημοσιότητας, ότι τουλάχιστον πέντε Αμερικανοί αξιωματούχοι και ένας Καναδός διπλωμάτης που υπηρετούσαν στην πρωτεύουσα της Κούβας Αβάνα, εμφάνισαν κάποια περίεργα σωματικά συμπτώματα, τα οποία επέβαλαν τον επαναπατρισμό τους.
Ιδιαιτέρως φειδωλό (γιατί πραγματικά δεν γνωρίζει ακόμη που οφείλονται ή είναι ενοχλημένο από την ανακάλυψη ενός «αόρατου» πολέμου;), το State Department δίνει με το σταγονόμετρο τις πληροφορίες για το περιστατικό. Παρ' όλα αυτά, έγινε γνωστό ότι οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ άρχισαν να αναφέρουν από το φθινόπωρο του 2016 ναυτία, πονοκεφάλους, διαταραχές ισορροπίας και απώλεια ακοής - ορισμένοι μάλιστα τόσο σοβαρή που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και να λάβουν ακουστικά βαρηκοΐας. Επικαλούμενο ιατρικές πηγές, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS News έκανε λόγο για βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα και ελαφρά τραυματική εγκεφαλική βλάβη
Το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι οι διπλωμάτες δέχθηκαν επίθεση από κάποια προηγμένη συσκευή που εξέπεμπε μη αισθητά στο αυτί ηχητικά κύματα και ήταν κρυμμένη μέσα στις οικίες τους ή κοντά σε αυτές - χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί αν η τοποθέτηση και η λειτουργία της οφείλονταν σε σκόπιμη ενέργεια ή σε ατύχημα Έτσι, αιωρούνται τα ερωτήματα: Πρόκειται για απλή συσκευή ή για αόρατο όπλο; Για ατύχημα ή για πόλεμο; Αυτόν τον γρίφο καλούνται πλέον να λύσουν οι αμερικάνικες και οι κουβανικές Αρχές, Οι τελευταίες έσπευσαν να απορρίψουν τις αιτιάσεις περί επίθεσης και δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν τις αμερικανικές Αρχές για τη διερεύνηση της υπόθεσης, για την οποία συγκρότησαν και μια ειδική επιτροπή Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, δηλώνοντας: «Οι κουβανικές Αρχές έχουν την ευθύνη να ανακαλύψουν ποιος έκανε αυτές τις επιθέσεις».
Μόλις δυο χρόνια μετά την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Αβάνας, έπειτα από 50 και πλέον χρόνια «πάγου», μιας αποκατάστασης που επετεύχθη με τη μεσολάβηση του Καναδά, το περιστατικό οδήγησε στην επιστροφή των Αμερικανών διπλωματών και του Καναδού στην πατρίδα τους. Να πρόκειται για κάποιο μυστικό πόλεμο από όσους δεν είδαν με καλό μάτι την επαναπροσέγγιση των δυο χωρών; Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι οι ΗΠΑ προέβησαν στην απέλαση δυο Κουβανών διπλωματών από την Ουάσινγκτον στις 23 Μαΐου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το περιστατικό, σημειώνοντας: «Η Κούβα είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των διπλωματών μας εκεί».
Το σήμα της Μόσχας
Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι αμερικανικές Αρχές καλούνται να αντιμετωπίσουν μια «μυστική επίθεση» (;) κατά των διπλωματών τους. Περισσότερα από 50 χρόνια πριν, εν έτει 1965, οι αμερικανικές Αρχές αποφάσισαν να διερευνήσουν τις επιδράσεις της μικροκυματικής ακτινοβολίας στη συμπεριφορά των ανθρώπων, καθώς είχαν ανακαλύψει ότι οι Σοβιετικοί «βομβάρδιζαν» με μικροκύματα την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα. Το σήμα αυτό δεν ήταν αρκετά ισχυρό, ώστε να προκαλέσει εμφανείς αλλαγές στη συμπεριφορά των διπλωματών, ωστόσο βρισκόταν σε επίπεδα εκατοντάδες φορές πολλαπλάσια από τα ανώτατα όρια έκθεσης που είχαν ορίσει οι ρωσικές Αρχές. Μια θεωρία υποστήριζε τότε ότι στόχος των Σοβιετικών ήταν να προκαλέσουν σύγχυση στους Αμερικανούς διπλωμάτες, ώστε να κάνουν λάθος στα κρυπτογραφημένα μηνύματα, επιτρέποντας στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες να «σπάσουν» τους αμερικανικούς κώδικες. Το γνωστό ως «Moscow signal» («σήμα της Μόσχας») κλήθηκε να διερευνήσει εκτενώς η αμερικανική Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων (η γνωστή DARPA – η υπηρεσία που ανακάλυψε και το ίντερνετ). Το σχετικό προξεψτ έλαβε την κωδική ονομασία «πρόγραμμα Πανδώρα» («Pandora project). Τελικά.. το κουτί της Πανδώρας δεν άνοιξε, αφού πολλά χρόνια αργότερα αποκαλύφθηκε ότι στόχος του μικροκυματικού «βομβαρδισμού» ήταν η ενεργοποίηση των κοριών που είχαν «φυτέψει» Ρώσοι πράκτορες στους τοίχους του κτιρίου της πρεσβείας.
Η αμερικανική «απάντηση» σε αυτό ήταν η δημιουργία ενός περιβλήματος από αλουμίνιο, που κάλυψε ολόκληρο το κτήριο, εμποδίζοντας το «σήμα της Μόσχας» να εκτελέσει την αποστολή του. Τελευταίοι για τον ρωσικό βομβαρδισμό και τα πειράματα που είχαν μεσολαβήσει ενημερώθηκαν οι ίδιοι οι Αμερικανοί εργαζόμενοι της πρεσβείας στη Μόσχα
Το αμφιλεγόμενο σχέδιο τις CΙΑ για έλεγχο της σκέψης
Το ότι οι αμερικανικές Αρχές, με το που εντόπισαν το «Moscow signal», θεώρησαν ότι ως στόχο είχε το mind control δεν είναι τυχαίο. Από τη δεκαετία του 1950, εν μέσω του ψυχροπολεμικού πυρετού, η CΙΑ διεξήγε μυστικά προγράμματα ελέγχου της σκέψης σε ανυποψίαστους πολίτες.
Στο πλαίσιο αυτών των προγραμμάτων είχαν χρησιμοποιηθεί ουσίες για την προώθηση της παράλογης σκέψης, ουσίες που μεταβάλλουν τη δομή της προσωπικότητας του ατόμου με σκοπό να εξαρτάται από άλλα άτομα, είχαν δοκιμαστεί μέθοδοι που προκαλούν σοκ και σύγχυση για εκτεταμένες χρονικές περιόδους, μέθοδοι και ουσίες που επιφέρουν φυσική αναπηρία, όπως η παράλυση των κάτω άκρων, οξεία αναιμία και πολλά άλλα. Όλα αυτά τα πειράματα αποτελούσαν τμήμα του μυστικού, παράνομου προγράμματος ΜΚ-ULTRΑ, που άρχισε σης αρχές της δεκαετίας του '50 και συνεχίστηκε έως το 1973. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η CΙΑ χρησιμοποίησε οίκους ανοχής, όπου χορηγήθηκαν σε πολίτες 180 και άλλες ουσίες. Οι οίκοι ανοχής ήταν εξοπλισμένοι με αμφίδρομους καθρέφτες για δύο λόγους: Την κινηματογράφηση των συνεδριών, ώστε να μελετηθούν αναλυτικότερα, αλλά και τον εκβιασμό των «πειραματόζωων», ώστε να μη μιλήσουν.
Πολλές λεπτομέρειες για το ΜΚ-ULTRΑ έγιναν γνωστές το 1977, από τον πρώην πράκτορα της CΙΑ Τζον Μαρκς.
Πηγή : Κυριακάτικη δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: