Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Ποια Ευρώπη; Ανθρωπάκια είναι...





Ποια Ευρώπη; Ανθρωπάκια είναι...

του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Δεν τόλμησαν να υπερασπισθούν την Κύπρο, χώρα-μέλος της EE, στις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά - Κρύφτηκαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για να μη δυσαρεστήσουν τον Σουλτάνο - Το μόνο που ξέρουν είναι να εκβιάζουν με τα λεφτά για να έχουν τον έλεγχο αντί να προστατεύουν την κυριαρχία κάθε μέλους τους
Τούτη τη φορά η Ελβετία δεν στάθηκε μοιραία για τον Ελληνισμό. Χάρη στην κοινή εθνική γραμμή, στη στιβαρή υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων στο Κυπριακό, στην άριστη δουλειά που έχει κάνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και στην ανυποχώρητη στάση Αθήνας και Λευκωσίας στις δύο «κόκκινες γραμμές», που έχουν ποτιστεί με αίμα, στην κατάργηση των εγγυήσεων και στην αποχώρηση του Στρατού Κατοχής, η τουρκική σημαία δεν θα κυματίζει στον τρούλο του Προεδρικού Μεγάρου της Κύπρου.
Αυτή ήταν η κατάληξη ενός ακόμη γύρου διαπραγματεύσεων στα 43 χρόνια που αναζητείται λύση στη σκλαβωμένη Μεγαλόνησο, αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής το 1974, στην οποία άνοιξε την πόρτα η χούντα των συνταγματαρχών. Το Κραν Μοντανά, όμως, το όμορφο ελβετικό θέρετρο, θα είναι μια μαύρη σελίδα στην Ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τύποις μόνο ήταν εκεί. Στην ουσία, ήταν παντελώς απούσα. Στις 15 μέρες που κράτησαν οι διαπραγματεύσεις, η εκπρόσωπος της ΕΕ, η κυρία Μογκερίνι, δεν είπε ούτε λέξη.
Δεν υπερασπίσθηκε την Κύπρο, χώρα-μέλος της ΕΕ.
Δεν πρόβαλε το αυτονόητο, αυτό που επανειλημμένα έχει τονίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ότι δεν νοείται πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης με περιορισμένη κυριαρχία, την οποία θα προκαλούσαν τα στρατεύματα κατοχής και οι αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο προς κάθε έννοια Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου.
Δεν μπορεί η ΕΕ να κλείνει τα... αυτιά στην αποκάλυψη του τούρκου υπουργού Εξωτερικών ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα παραμείνουν για να μπορούν να παρέμβουν και στο ελεύθερο κομμάτι της Κυπριακής Δημοκρατίας όποτε χρειασθεί – ομολογία ότι ο επόμενος στόχος της Άγκυρας είναι να καταλάβει όλο το νησί.
Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ανθρωπάκι αποδείχθηκε στο Κραν Μοντανά.
Δεν τόλμησε να στενοχωρήσει τον Σουλτάνο, τον πολεμοχαρή Ερντογάν.
Να πάει κόντρα στις αρπακτικές διαθέσεις του, που αποκαλύπτονται με την απειλή ότι θα εισβάλει στα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας και δείχνουν ότι ουσιαστικά θέλει στο πιάτο ολόκληρη την Κύπρο.
Εκεί έχει καταντήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Να είναι μια επιχείρηση. Με το Ταμείο να το έχει ο ισχυρός και μέσα από αυτό να ελέγχει, όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτικά, τις άλλες χώρες-μέλη. Και αυτό το γνωρίζουμε καλύτερα από όλους τους εταίρους εμείς οι Έλληνες – οκτώ χρόνια τώρα το ζούμε.
Για την προστασία, όμως, της εθνικής κυριαρχίας των χωρών-μελών της, μην τον είδατε τον Παναή...
Όταν αυτό θα έπρεπε να είναι το κύριο μέλημα αυτής της Ένωσης, έχοντας μάλιστα ως πανίσχυρο όπλο τα λεφτά...
Το μήνυμα που βγαίνει από το Κραν Μοντανά είναι ένα και μόνο: Έτσι και επιτεθεί η Τουρκία στην Κύπρο, μην περιμένει κανείς μας ότι θα τρέξουν ο Σόιμπλε και η Μέρκελ.
Έτσι, για να είμαστε προσγειωμένοι...
Το μυαλό αυτών που κινούν τα νήματα, πίσω από τους Σόιμπλε, τις Μέρκελ, τους Μακρόν κ.λπ., είναι στο πώς θα έχουν τον απόλυτο οικονομικό έλεγχο της κάθε χώρας της ΕΕ. Και ήδη το πρώτο βήμα έγινε μόλις προχθές, με την ανακοίνωση ότι η Ευρωζώνη θα έχει από δω και στο εξής υπουργό Οικονομικών, υπό τον έλεγχο του οποίου θα είναι οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης.
Τα οχυρά πέφτουν το ένα μετά το άλλο...

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: