Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ : Ο ζουρλομανδύας...







Ο ζουρλομανδύας...
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ πρώην βουλευτή, πρ. ευρωβουλευτή και πρ. αντιπροέδρου της Ευρωβουλής
Όσων η ενημέρωση δεν είναι τυχαία και συμπτωματική αλλά προγραμματισμένη και μεθοδική –μέσω ΕΡΤ, φέρ’ ειπείν– τρελαίνονται. Δεν μιλάω για εφημερίδες. Η καθεμιά κι ο καθένας διαβάζει εκείνες της προτίμησής της/του.
Μια και έφερα ως παράδειγμα την ΕΡΤ, οι συντάκτες και οι ρεπόρτερ της εξαντλούν ΟΛΕΣ τις πλευρές και τις πτυχές κάθε ελληνικού και διεθνούς ζητήματος ισομερώς, λες και υφίσταται… αντικειμενικότητα! Για να είμαι επιεικής, αφήνουν όσες και όσους παρακολουθούν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων να κρίνουν τις αλλαχού δηλώσεις αξιωματούχων του ΔΝΤ, με επικεφαλής τον θρασύτατο Τόμσεν, και της Ευρωζώνης.
Και οι πιο προγραμματισμένοι και πιο μεθοδικοί, όπως η αφεντιά μου, σηκώνουν από απόγνωση τα χέρια ψηλά. Νιώθουν σαν να τους έχουν φορέσει ζουρλομανδύα!
Οργίασαν οι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ επιλέξαντες ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΣ εκ μέρους του ΔΝΤ και η κυρία Λαγκάρντ –υπόδικος στη Γαλλία ως πρώην υπουργός Οικονομικών στη χώρα της, ας μην το ξεχνάμε– έκανε την πάπια! (Τα ΤΡΙΑ φιλιά που έδινε σε κάθε αξιωματούχο εκτός του Οργανισμού στον οποίο προΐστατο προκαλούσαν σεξουαλικής υφής βροντερούς γέλωτες.)
(Τα τρία χλιαρά φιλιά στον Σόιμπλε δεν έκρυβαν τον οίκτο της για δαύτον. Μια κυρία με τα όλα της. Να επιδεικνύει και τον οίκτο της απροκάλυπτα…)
Και μια που η κουβέντα έφερε στην επιφάνεια τον προκλητικότατο Σόιμπλε, ας σημειώσουμε, όπως έφερε πρώτη στο φως της δημοσιότητας η «Εφημερίδα των Συντακτών», η έκθεση της Νομικής Επιτροπής της γερμανικής Βουλής διαψεύδει τον θρασύδειλο παραμυθά. Ουδεμία έγκριση απαιτείται από το Γερμανικό Κοινοβούλιο –και μάλιστα με σύγκληση της Ολομέλειάς του!– για τα καψόνια του εναντίον της Ελλάδας. Τους λόγους που εδραιώνουν την ανθελληνική απέχθειά του τους έχω εξηγήσει επαρκώς και πολλαπλώς. Οφείλονται στις γερμανικές μεραρχίες τις οποίες οι αγώνες του ΕΛΑΣ και άλλων αντιστασιακών οργανώσεων δεν άφησαν να συνενωθούν με εκείνες που εξεστράτευαν για να καταλάβουν το Στάλινγκραντ. Τελικά ο Σόιμπλε εξακολουθεί να είναι χιτλερικός ως θαυμαστής του «MEIN KAMPF» («Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΟΥ») του Χίτλερ.
Επειδή κάθε διαμφισβητούμενο ζήτημα έχει δύο όψεις, χρήζει επισήμανσης το γεγονός ότι δύο έγκριτες γερμανικές εφημερίδες, «Die Welt» και η «Suddeutsche Zeitung», αντιτίθενται στον Σόιμπλε. Η πρώτη έγραφε με τίτλο «Το πόκερ με τους Έλληνες» που κινδυνεύει η σκληρή γραμμή του και η δεύτερη που «απειλείται με ήττα στη διαμάχη γύρω από το δανειακό πρόβλημα της Ελλάδας». Με τους διάφορους ξένους αξιωματούχους –ο ένας λέει τις… διακριβωμένες (!) επίσημες οικονομικές απαιτήσεις από την Ελλάδα, ο άλλος εξηγεί τους τρόπους καταβολής του ελληνικού χρέους και ο παραάλλος αμφισβητεί ό,τι θετικό γίνεται στην Ελλάδα– σου ’ρχεται τουλάχιστον ζαλάδα. Σκέπτεσαι ή μάλλον επιθυμείς για να ησυχάσεις κάποιον ζουρλομανδύα…
Τα μέλη του Κοινοβουλίου μας αυνανίζονται νοερώς. Τα διάφορα κόμματα πότε συνάπτουν συμμαχίες και πότε τις διαλύουν με την ίδια ευκολία. Οι αγορεύσεις των περισσοτέρων –υπουργών, αναπληρωτών υπουργών, υφυπουργών και απλών βουλευτών– αποτελούν φλυαρίες, μαζί με κάποιους δήθεν μεγαλοφυείς υπαινιγμούς για να εντυπωσιάσουν. Φιλίες υφίστανται μεταξύ ορισμένων μελών της Βουλής και αυτό είναι ευτύχημα.
Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ειδικές περιπτώσεις. Μόνο οι φιλοδοξίες τους τους ενώνουν έμμεσα. Αμφότεροι παραμένουν πιστοί στο καταστροφικό ευρώ, παρά το γεγονός ότι η αυξανόμενη πλειονότητα των Ελλήνων το απεχθάνεται.
Μοναδική ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ διαφορά μεταξύ πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει και είναι οικονομικής φύσεως. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν χρωστάει δεκάρα στο Δημόσιο, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχρωστάει. Τόσο ο ίδιος προσωπικά με τη σύζυγό του Μαρέβα (που είναι επιχειρηματίας ολκής) –προ πολλού είχαν χωρίσει τυπικά και όχι νομικά, επειδή είχε ερωτευθεί κάποιαν άλλη– όσο και ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος χρωστάει τα μαλλιά της κεφαλής του λόγω του «Κήρυκα Χανίων» που του ανήκει.
Ανεξάρτητα από τις μπουμπουνιστές παρανομίες της οικογένειας Μητσοτάκη και του… εξέχοντος βλαστού της, Κυριάκου, ανάλογα φαινόμενα απιστίας προς το Δημόσιο υφίστανται και σε μεγάλες χώρες του εξωτερικού, ιδίως της Ευρώπης που μας πνίγει. Κλασική περίπτωση είναι η σύζυγος του, μέχρι πρότινος, υποψηφίου για την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φιγιόν. Μέγα σκάνδαλο θεωρήθηκαν οι παράνομες εισπράξεις αυτής της κυρίας.

Η πολιτική είναι υψηλότατης υφής λειτούργημα που εξυπηρετεί την ευρυθμία κάθε κράτους. Οι πολιτικοί, όμως, στον πληθυντικό, είναι άτομα τα περισσότερα από τα οποία ψεύδονται ασυστόλως. Η λαϊκή μας παράδοση μας προσφέρει τον «Ψευτοθόδωρο». Φέρνω και ένα παράδειγμα από αξιωματούχο της Ευρωζώνης (και υποπόδιο των ποδών του Σόιμπλε): Τον Ντάισελμπλουμ. Ο εν λόγω ισχυρίζεται ψευδέστατα ότι είναι καθηγητής πανεπιστημίου. Όλοι γνωρίζουν στην Ευρώπη την αλήθεια, αλλά την παρασιωπούν ευσχήμως.
Σημαντικές χώρες της Ευρώπης θα έχουν εθνικές εκλογές εντός του 2017. Θα απολαύσουμε, επομένως, τον μέχρι εξοντώσεως όλων των αντιπάλων, σε κάθε μία από αυτές τις χώρες, αγώνα… ειλικρίνειας και… αξιοπρέπειας. Στις εκατέρωθεν συκοφαντίες και ύβρεις δεν αποκλείονται φράσεις –θα ήμουν ευτυχής, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο– όπως: Στον τάδε αλαφροΐσκιωτο δεν θα παραξενευόταν κανείς αν του φορούσαν ζουρλομανδύα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: