Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Τελεσίγραφο Σόιμπλε - Μέρκελ : Ή λες «ναι» στα μέτρα ή σε ρίχνουμε, Αλέξη!



Το τελεσίγραφο Σόιμπλε - Μέρκελ και ΔΝΤ στον Τσίπρα
Ή λες «ναι» στα μέτρα ή σε ρίχνουμε, Αλέξη!
Με τον Μητσοτάκη στον προθάλαμο, που προσφέρεται για όλα... - Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον πρωθυπουργό: Αν αρνηθεί, λεφτά δεν υπάρχουν, αν πει «ναι», αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πει δημόσια ότι δεν ψηφίζουν νέα μέτρα
Δεν φαίνεται να έκανε καλό ποδαρικό το 2017 στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ. Από κει που έδειχνε το Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι τα σύννεφα έχουν φύγει, ξαφνικά άρχισαν να μαζεύονται πάλι και να γίνονται όλο και πιο απειλητικά...
Η αξιολόγηση χρησιμοποιείται ως εργαλείο από τους έξω, που τους κάναμε «αφεντικά» το 2009 παραδίνοντάς τους τα κλειδιά της οικονομίας, με αποτέλεσμα από κει και πέρα να ελέγχουν και την πολιτική, ανεβάζοντας και κατεβάζοντας κυβερνήσεις ανάλογα με τις ορέξεις τους και στέλνοντας το μήνυμα: Όποιο κόμμα κι αν πάρει την εξουσία, η κατευθυντήρια πολιτική είναι μονόδρομος.
Τώρα είναι η σειρά της κυβέρνησης της Αριστεράς. Στόχος, να της στερήσουν το... οξυγόνο, μηδέν ρευστότητα, ώστε να μην έχει άλλη επιλογή από «τοις κείνων... ρήμασι» και την υλοποίηση κατά γράμμα των... υποδείξεων. Αποδεχόμενη ότι δεν θα ξανακάνει μονομερείς ενέργειες, όπως με τη χορήγηση του επιδόματος στους 1.600.000 φτωχοσυνταξιούχους.
Σε μαρτύριο εξελίσσεται η αξιολόγηση, από το κλείσιμο της οποίας εξαρτάται η εκταμίευση μέχρι τον Ιούνιο κάποιων δισεκατομμυρίων, που φθάνουν στα 6 δισεκατομμύρια ευρώ και κάτι ψιλά παραπάνω, σε συνδυασμό με τις ιδιωτικοποιήσεις (ΔΕΗ κ.λπ.), που θα προκαλέσουν τεράστια κοινωνική αναταραχή και μπορεί να οδηγήσουν και σε πολιτικές ανατροπές. Από κει που η αξιολόγηση θα έκλεινε τον Δεκέμβριο, είμαστε στα μέσα Ιανουαρίου και δεν φαίνεται στον ορίζοντα συμφωνία στα «προαπαιτούμενα» – μία ακόμη μεγάλη θηλιά. Κάποιοι μιλούν για 20 Φεβρουαρίου και άλλοι για Μάρτιο, εκτός κι αν η κυβέρνηση –ο Τσίπρας– αποφασίσει να υπογράψει.
Ήδη στην απαίτηση να βγει από το πρόγραμμα το ΔΝΤ και να αντικατασταθεί από τον ESM η απάντηση ήταν «όχι», καθώς τονίζεται ότι υπάρχουν άλλες χώρες της ΕΕ, με μπροστάρισσες τη Γερμανία και την Ολλανδία, που είναι υπέρ της παραμονής του.
Από την άλλη πλευρά, αυτά που ζητούν από τον Τσίπρα –να κατέβει το αφορολόγητο από τα 8.636 ευρώ που είναι σήμερα στα 5.000 ευρώ και να ενεργοποιείται αυτόματα ο «κόφτης» στις συντάξεις και στους μισθούς όταν δεν πιάνονται οι στόχοι (πλεονάσματα)–, ακόμη κι αν ο πρωθυπουργός τα αποδεχόταν, ξέρει ότι δεν πρόκειται να περάσουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη αρκετοί βουλευτές του έχουν δηλώσει ότι δεν ψηφίζουν νέα μέτρα (4,5 δισ. ευρώ κοστίζουν!) και λένε ευθέως: «Προτιμότερο είναι να πέσουμε ηρωικά παρά να εξευτελιστούμε. Αρκετές υποχωρήσεις κάναμε…».
Θέλουν να προλάβουν χιονοστιβάδα πολιτικών ανατροπών στην Ευρώπη
Η σκλήρυνση της στάσης του Βερολίνου δεν έχει πρωτίστως στόχο την αυστηρή οικονομική πειθαρχία της Ελλάδας. Πέραν της αλλαγής στην Ουάσινγκτον, όπου δεν ξέρουν τι έχει... μαγειρέψει ο νέος πλανητάρχης Ντόναλντ Τραμπ για την Ευρώπη, και πρωτίστως για την οικονομική αντίπαλο σε παγκόσμιο επίπεδο Ευρωπαϊκή Ένωση, και τι αντιπαλότητες θα προκύψουν, βλέπουν ότι έρχεται χιονοστιβάδα πολιτικών αλλαγών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι η Γερμανία κινδυνεύει να χάσει τους συμμάχους της, σχεδόν ομοϊδεάτες της. Ήδη έχασε τον Κάμερον και τον Ρέντσι, ύστερα από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και πολλά καρδιοχτύπια διασώθηκε στην Ισπανία, με μια πύρρειο νίκη, ο Ραχόι, στη Γαλλία το... φάντασμα της Λεπέν έχει γίνει βραχνάς, στην Ολλανδία η Ακροδεξιά είναι επίσης προ των πυλών, πέραν του ότι στις εκλογές που έχει η Μέρκελ τον Σεπτέμβριο θα βγει από την κάλπη με πολλές απώλειες, αναζητώντας συνέταιρο.
Με... μπαμπούλα την Ελλάδα
Απέναντι στη θύελλα που μπορεί να σαρώσει τα κεκτημένα της Γερμανίας θα χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως φόβητρο, για να δείξουν τι περιμένει τους λαούς των κρατών-μελών της Ένωσης αν δεν ψηφίσουν δεξιά κόμματα και θελήσουν αλλαγή, στηρίζοντας αριστερά κόμματα για την επόμενη κυβέρνηση στη χώρα τους.
Και για να κάνουν πιο πειστικό το μήνυμα, θα επιμείνουν στα μέτρα που πρέπει να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση, διαφορετικά συμφωνία δεν πρόκειται να υπάρξει και τότε οι επιλογές θα είναι πολύ περιορισμένες, όπως εκτιμούν.
Η μία είναι να ζητήσει η κυβέρνηση τη συναίνεση των άλλων κομμάτων στην εθνική γραμμή «δεν περνάνε άλλα μέτρα». Μια δεύτερη κίνηση, ο σχηματισμός οικουμενικής κυβέρνησης, όπου τα άλλα κόμματα θα ζητήσουν να μην είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας – ήδη βουλευτές της ΝΔ το έχουν πει σε τηλεοπτικές εκπομπές. Μια τρίτη επιλογή είναι να πάει σε δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός αν δέχεται ή όχι τα νέα μέτρα, ή με το ερώτημα «ναι ή όχι στο ευρώ;». Και η τέταρτη επιλογή είναι η προσφυγή σε εκλογές και ό,τι ήθελε προκύψει.
Θέλουν να φέρουν τον Μητσοτάκη
Ο πραγματικός, βέβαια, στόχος του Βερολίνου είναι να στήσει πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη, η οικογένεια του οποίου... παραδοσιακά έχει στενότατες σχέσεις με τη Γερμανία. Και αυτός ο... δεσμός συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Οι σχέσεις αυτές και οι... όρκοι πίστεως επαναλήφθηκαν και στην πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη γερμανική πρωτεύουσα, όπου είχε συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον... φιλέλληνα Βόλ. Σόιμπλε.
Όπως γίνεται αντιληπτό, θα έχουν πάρα πολύ ενδιαφέρον οι επόμενοι μήνες. Πολιτικά και οικονομικά... Το θέμα είναι να μην είναι πάλι το θύμα η Ελλάδα... Αρκετά πληρώσαμε επτά χρόνια τώρα.
Στο... παιγνίδι και το Προσφυγικό
Σύμφωνα με πολύ καλές πηγές, που ακουμπάνε στον ΣΥΡΙΖΑ και γνωρίζουν τους σχεδιασμούς που κάνουν οι έξω παράγοντες, αν κάπου στραβώσει το πράμα στην ανατροπή που προγραμματίζουν στη χώρα μας, θα ρίξουν στη.. μάχη και το Προσφυγικό. Με τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα φταίει για όλα. Ότι εξαιτίας της μη φύλαξης των συνόρων της έχει γεμίσει η Ευρώπη πρόσφυγες. Και η συνέχεια θα είναι να κλείσουν όλα τα γύρω σύνορα, με στόχο να ξεσηκωθεί ο ελληνικός λαός κατά της κυβέρνησης και να ανατραπεί έσωθεν.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: