Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Η αλουσά είναι (και) αντιρυτιδική!



Η αλουσά είναι (και) αντιρυτιδική!
Εσείς πετάτε τη στάχτη από το τζάκι σας; Πολύ κακώς αν απαντήσατε "ναι", καθώς με αυτή μπορούμε να φτιάξουμε πανεύκολα αλουσά (αλισίβα). Η αλουσά λευκαίνει ρούχα, αφρατεύει γλυκά, λούζει μαλλιά και "τσιτώνει" το δέρμα.
Η τελευταία πληροφορία είναι η λιγότερο γνωστή από όλες και τη μοιράστηκε μαζί μας η φίλη της ιστοσελίδας Νεκταρία Κοκκινάκη από το Καβούσι. Σύμφωνα με τη Νεκταρία, η αλουσά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το πλύσιμο του προσώπου μας και να έχει αποτέλεσμα καλύτερο από την πιο εξελιγμένη αντιρυτιδική!
Με σύμβουλο τη Νεκταρία φτιάξαμε αλουσά βράζοντας νερό με στάχτη. Η αναλογία είναι για κάθε 1 κουταλάκι του γλυκού (καθαρής, κοσκινισμένης) στάχτης ένα ποτήρι νερό. Αφού το μείγμα μας κοχλάσει, σβήνουμε τη φωτιά και περιμένουμε μέχρι να κάτσει η στάχτη. Όταν αυτό συμβεί τότε σουρώνουμε το μείγμα είτε περνώντας το από τουλπάνι, είτε από σουρωτό μέσα στο οποίο έχουμε τοποθετήσει βαμβάκι.
Πετάμε τη στάχτη που μένει κολλημένη στον πάτο της κατσαρόλας μας και αναμένουμε ξανά. Μόλις η στάχτη του σουρωμένου μείγματος κατακάτσει, ξανασουρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί, ώσπου το νεράκι μας, να βγαίνει καθαρό.
Χρειάζεται, όμως, προσοχή: Ειδικά στην περίπτωση που η αλουσά προορίζεται για οτιδήποτε άλλο εκτός από καθαριστικό... Η στάχτη μας πρέπει να είναι καθαρή και τα προσανάματά μας φυσικά. Για να ανάψουμε τη φωτιά μας μπορούμε να χρησιμοποίησουμε πευκοβελόνες, κουκουνάρια, οι φούντες από ελιές. Όχι χαρτιά, εφημερίδες ή κάτι άλλο που να έχει υποστεί χημική επεξεργασία... 


1. Η ΑΛΟΥΣΑ ΩΣ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ: Καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει ρούχα, πατώματα, τζάμια, πιάτα, σκουριές σε ασημικά. Δοκιμάστε το γενικά, το πιθανότερο είναι να κάνει παντού!
2. Η ΑΛΟΥΣΑ ΩΣ ΣΑΜΠΟΥΑΝ: Λουζόμαστε χρησιμοποιώντας αντί σαμπουάν την αλουσά, όπως έκαναν οι γιαγιάδες μας. Αν μάλιστα χρησιμοποιήσουμε και ξύδι στο ξέβγαλμα τότε κάνουμε χάρη σε τυχόν λιπαρά μαλλιά και κρατάμε τις ψείρες μακριά!
3. Η ΑΛΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ: Η αλουσά συνίσταται ιδιαιτέρως για την παρασκευή μουσταλευριάς, μελομακάρονων, ψωμιού και κουλουριών. Εκτός από την υπέροχη γεύση και την βελούδινη υφή που δίνει στην παραγώμενη τροφή, καθαρίζει το έντερο μας από τυχόν παθογόνους μικροοργανισμούς. Επιπλέον το ψωμί γίνεται πιο αφράτο και αφήνει λιγότερα ψίχουλα.
4. Η ΑΛΟΥΣΑ ΩΣ ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΗ: Κάθε πρωί πλενόμαστε με αλουσά και σε λιγότερο από ένα μήνα είναι ορατή η διαφορά!
Μετά απ' όλα αυτά, εσείς ακόμα πετάτε τη στάχτη από το τζάκι; Αν απαντήσατε "ναι" πετάτε την τουλάχιστουν σε κήπους και χωράφια: Η στάχτη βοηθά τα φυτά που αγαπούν το ασβέστιο, όπως είναι οι ντομάτες, τα αμπέλια, οι φασολιές, το σπανάκι, ο αρακάς, τα αβοκάντο, τα σκόρδα κ.α. Επιπλέον, τίποτα δεν πλησιάζει την στάχτη! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την στάχτη για να απομακρύνουμε από τα παρτέρια μας χοχλιούς, γυμνοσάλιαγκες, ποντίκια και κατσαρίδες!
Σε περίπτωση αναδημοσίευσης αυτού του άρθρου, ο παρακάτω σύνδεσμος πρέπει να είναι ενεργός και δεν επιτρέπεται να αφαιρεθεί.
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: