Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΚΩΝ. ΓΡΑΙΚΙΩΤΗΣ : ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΩΡΑ




ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΩΡΑ
ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
Δεν πρόκειται να σας μιλήσω σαν ΔΕΞΙΟΣ – ΚΕΝΤΡΩΟΣ – ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ή και ακόμη ακόμη σαν ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ή ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ. Θα σας μιλήσω σαν άνθρωπος που πονά αυτόν τον τόπο, που είδε δικούς του ανθρώπους να χύνουν το αίμα τους στα αλβανικά βουνά, που δούλεψε σκληρά πολλά χρόνια και που θέλει ένα ελπιδοφόρο αύριο για να μην αναγκαστούν τα παιδιά του να πάρουν τον δρόμο της ξενιτιάς.
Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά αργά ή γρήγορα πολύ φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε έξοδο από το ευρώ· όχι γιατί κάποιοι έλληνες το επιθυμούν αλλά ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ και ΕΞΩΘΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ και αυτό είναι το ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ. Τέτοιες ενέργειες σαν αυτή ΠΡΕΠΕΙ να γίνονται (με προσδοκώμενη πιθανότητα επιτυχίας) ΟΤΑΝ και ΟΠΩΣ πρέπει και ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ηθελημένα και σχεδιασμένα.
Δυστυχώς με την κοντόφθαλμη, ανήμπορη και ανίκανη (για να μην πω κάτι χειρότερο) ηγεσία του ευρύτερου αριστερό-κεντρο-δεξιού πολιτικού φάσματος  χάσαμε πολύτιμο χρόνο, πολύτιμες ευκαιρίες και κατά τραγική συνέπεια το τρένο.
Η έξοδος έπρεπε να γίνει το 2009 και παλευόταν ακόμα μέχρι το 2011 ή και ακόμα ακόμα όταν ανέλαβαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ την εξουσία, αντί να μπούμε σε καθεστώς μνημονίων και  να αποδεχθούμε την συνέχιση του λανθασμένου (όπως οι ίδιοι οι δανειστές παραδέχθηκαν) καθεστώτος που ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ. Τότε ΑΚΟΜΗ ο Ελληνικός λαός ήταν ΟΡΘΙΟΣ και θα μπορούσε να παλέψει.  Σήμερα έχει καταβαραθρωθεί και κάθε μέρα που περνάει -ασχέτως ποιος είναι στην εξουσία -οδηγείται όλο και ποιο βαθιά στην καταστροφή μέσα από αδιέξοδα, διχασμένος, απογοητευμένος και παραλυμένος. Όταν θα του ανακοινώσουν οι «φωστήρες» την ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΔΟ τα πράγματα θα είναι πλέον πολύ πιο δύσκολα από τον καιρό ΕΚΕΙΝΟ που φώναζαν κάποιοι ότι, παρά την πίστη τους στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΔΕΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, τα μνημόνια και ο συνεχής δανεισμός ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ και ότι έπρεπε να γυρίσουμε σε ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ και ΑΛΛΑΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ -και όχι μόνο- ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
Σήμερα δυστυχώς η έξοδος από το ευρώ -ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ- είναι μονόδρομος “σωτηρίας” μέσα από πολύ δύσκολους ατραπούς. Όσο δε πιο γρήγορα αντιληφθούν και συνειδητοποιήσουν ΟΛΟΙ ότι με συνεχή ΥΦΕΣΗ, ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ,  ΔΑΝΕΙΣΜΟΥΣ και λανθασμένη οικονομική πολιτική δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας· τόσο το καλύτερο. Κάτι τέτοιες όμως ΩΡΕΣ απαιτείται εθνική ομοψυχία και περισσότερο παρά ποτέ ύπαρξη ΙΚΑΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ με γνώσεις και πατριωτισμό, κάτι που δυστυχώς για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Ας το καταλάβουμε τέλος πάντων ΟΛΟΙ ότι το ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ που μας επιβλήθηκε ΕΞΩΘΕΝ και υπηρετήθηκε από καρεκλοκένταυρους “ellines πολιτικούς ΑΠΕΤΥΧΕ οριστικά και αμετάκλητα και ας χαραχτεί ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ έστω και την ύστατη στιγμή…
Κωνσταντίνος Γραικιώτης, Οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: