Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Οι κίνδυνοι των βρεγμένων μαλλιών




3 λόγοι που δεν πρέπει να κοιμάσαι ποτέ με βρεγμένα μαλλιά
Βρεγμένα μαλλιά και ύπνος είναι ένας συνδυασμός που δεν φέρνει πολύ θετικά αποτελέσματα για το τριχωτό της κεφαλής αλλά και για το σώμα σου. Ιδίως όταν είναι χειμώνας και η θερμοκρασία είναι χαμηλή. Το καλοκαίρι τα πράγματα είναι διαφορετικά μιας και μέσα σε λίγη ώρα τα βρεγμένα μαλλιά στεγνώνουν από μόνα τους.
Τους χειμερινούς μήνες, καλό θα ήταν να αποφεύγεις την χαρακτηριστική σου συνήθεια που χαλάει την ποιότητα της τρίχας και μπορεί να προκαλέσει ενοχλητικά συμπτώματα. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα σκεφτείς να ξαπλώσεις με βρεγμένα μαλλιά σκέψου τους παρακάτω τρεις λόγους – για να μην το κάνεις!-.
1) Τα μαλλιά χάνουν την ελαστικότητά τους: Τα μαλλιά είναι καλό να στεγνώνουν σε μια φυσιολογική θερμοκρασία. Τα βρεγμένα μαλλιά που στεγνώνουν κατά την διάρκεια του ύπνου προκαλούν ευθραυστότητα στην τρίχα και εκείνη μπορεί να «σπάσει» ευκολότερα μετά.
2) Συμπτώματα πονοκεφάλου: Πολλές φορές συμπτώματα πονοκεφάλου συνδέονται με αυτή την κατάσταση. Καλό θα ήταν, λοιπόν, πριν ξαπλώσεις για ύπνο να έχεις στεγνώσει τα μαλλιά σου γιατί η υγρασία τους καθόλη τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να προκαλέσει ισχυρό πονοκέφαλο το επόμενο πρωί.
3) Μικρόβια: Το μαξιλάρι είναι ένα αντικείμενο με επιφάνεια ευνοϊκή για την ανάπτυξη μικροβίων αν υπάρχουν συνθήκες υγρασίας. Αν, λοιπόν, κοιμηθείς με βρεγμένα μαλλιά, τα βακτήρια μπορούν να πολλαπλασιαστούν ταχύτατα λόγω της υγρασίας τους.
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα σκεφτείς να λουστείς λίγο πριν πέσεις για ύπνο, απότρεψε τον εαυτό σου και κάνε το μπάνιο σου το επόμενο πρωί – αν δεν προλαβαίνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: