Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Θα κυβερνάμε εμείς τη χώρα μας ή ο κάθε κ. Σόιμπλε;




Κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε...
 Θα κυβερνάμε εμείς τη χώρα μας ή ο κάθε κ. Σόιμπλε;

Που θέλει την Ελλάδα καταδικασμένη σε ισόβια λιτότητα, όπως δήλωσε ο γάλλος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί

του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ
Δεν έρχεται τυχαία, 53 χρόνια μετά, στη σκέψη πολλών Ελλήνων εκείνο το «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;» που είχε πει ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής τον Μάιο του 1963, μόλις πληροφορήθηκε τη δολοφονία του αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Τότε ήταν το παρακράτος. Σήμερα τη σκυτάλη έχει πάρει ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που συμπεριφέρεται, κινείται και πολιτεύεται με τα... νάματα του ναζισμού. Θέλει λαούς υποταγμένους, παραδομένους, ζητιάνους, σκελετούς, κάτι που επιχείρησε και υλοποίησε και το... ίνδαλμά του (το δείχνει ο ίδιος), ο Χίτλερ, οδηγώντας την Ευρώπη, και όχι μόνο, στην καταστροφή. Αυτό ζούμε σήμερα, με την Ελλάδα στο... «δοκιμαστήριο» του κ. Σόιμπλε, ο οποίος με πολυβόλο το ευρώ εκβιάζει όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ –που μόνο στα χαρτιά είναι ισότιμες– να εκτελούν τις διαταγές του, αλλιώς κλείνει τη στρόφιγγα του οξυγόνου.
Πληθώρα οι αποδείξεις με πιο... ζεστή, το τελεσίγραφο στον Τσίπρα ότι, αν δώσει το βοήθημα στους 1.600.000 φτωχοσυνταξιούχους, λεφτά nein. Τα παγώνει όλα. Και είναι τόσο κακός και άθλιος, που έφθασε να πει ψέματα ότι το... τελεσίγραφο ήταν απόφαση του Eurogroup, όπως έβαλε την ορντινάντσα του, τον Ολλανδό Ντάισελμπλουμ, να πει. Και βγήκαν μέλη του Eurogroup, με πρώτο τον γάλλο Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, να πουν ότι τέτοια απόφαση δεν υπάρχει.
Κόντρα στο τελεσίγραφο του αδίστακτου ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ πήγε η Βουλή με τα 196 «ναι» στη χορήγηση του επιδόματος που είπαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (παρά τις αντιδράσεις του Βενιζέλου), το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. Αντίθετα, η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη παρουσίασε όπλα στο... αφεντικό της, τον Σόιμπλε, αρνούμενη να ταχθεί υπέρ της χορήγησης του βοηθήματος, στοιχιζόμενη πίσω από το δειλό «παρών». Μικροί, όπως ήταν πάντα στις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα. Δίνοντας για άλλη μια φορά διαπιστευτήρια στο Βερολίνο. Ό,τι πείτε, θα γίνει...
Η διαταγή του Σόιμπλε έχει και τα... καλά της για την Ελλάδα. Πέτυχε να ξεσηκώσει εναντίον του χώρες της ΕΕ και προσωπικότητες πρώτης γραμμής, όπως ο Ολάντ, ο Σουλτς, ο Μοσκοβισί, ο Σαπέν, ο Πιτέλα, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, η Ευρωομάδα της Αριστεράς και των Πρασίνων. Και ζήτησαν έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων. Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται διαφοροποίηση σε τέτοια έκταση και δεν έχουν άδικο όσοι λένε πως στην ΕΕ υπάρχουν πλέον δύο μέτωπα και αυτή η αντίδραση ήταν η πρώτη σημαντική ήττα του Σόιμπλε, ο οποίος συμπεριφέρεται ως αφεντικό της ΕΕ και ήδη αρχίζει να εισπράττει τα επίχειρα της αλαζονείας του. Και αυτό αρχίζει να κοστίζει στη Γερμανία.
Κάτι αρχίζει να χαράζει...
Μήπως είναι η ώρα να ξαναμπεί στο κεντρικό τραπέζι εκείνο το ερώτημα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που προβλημάτισε στη συνέχεια κι άλλους πρωθυπουργούς, το «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;»; Η ώρα να πάρει την τύχη του στα χέρια του ο ελληνικός λαός; Να αποφασίζει ουσιαστικά αυτός για τον τόπο του και όχι οι κάθε λογής Σόιμπλε; Όχι βέβαια ότι οι έξωθεν πιέσεις θα κοπούν με το μαχαίρι, ότι δεν θα συνεχίσουν με κάθε τρόπο οι έξω να εκβιάζουν και να απαιτούν. Θα μπορούμε, όμως, να βάζουμε κάποιες κόκκινες γραμμές. Η τήρηση των οποίων θα ξέρει ο κάθε έλληνας πολίτης ότι θα έχει κόστος...
ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: