Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Σαπίζουμε και μας εξοντώνουν





Σαπίζουμε και μας εξοντώνουν
Τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας –ήθη, έθιμα, παραδόσεις, τραγούδι, χορός, χαρά, φιλότιμο– χάθηκαν. Από δική μας υπαιτιότητα, νωθρότητα και αβελτηρία.
Και όταν λέω «δική μας», εννοώ τα έργα και τις ημέρες των πολιτικών μας. Ανθρώπων φιλόδοξων μέχρι αρχομανίας και άκρως συμφεροντολόγων. Σε κατιούσα, φυσικά, κλίμακα ευθυνών ως προς τη μικρή χρονική διάρκεια και την απειρία των δραστηριοτήτων τους. Και ανιούσα, ασφαλώς, κλίμακα ευθυνών ως προς την ακμάζουσα οικογενειοκρατία.
Λοιδορώ πρωτίστως, εξυπακούεται, εκείνους που μας παρέδωσαν αμαχητί στους ξένους δυνάστες μας, χωρίς καν να μας ρωτήσουν. Υπαινίσσομαι κυρίως τους μοχθηρούς και εκδικητικούς Γερμανούς, που τους ζήσαμε οδυνηρά στην Κατοχή, όπως και ελόγου τους, επίσης οδυνηρά, του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ένεκεν. Δεν λησμονούν οι σημερινοί απόγονοί τους –γι’ αυτό συμπεριφέρονται απέναντί μας συμπλεγματικά– το χουνέρι που τους έκαναν οι αντιστασιακές δυνάμεις της χώρας μας, κρατώντας εδώ δύο ναζιστικές μεραρχίες, μην επιτρέποντας σ’ αυτές να ενισχύσουν τις μεραρχίες που εκστράτευαν για να καταλάβουν το Στάλινγκραντ. Χάρις στους προγόνους μας το Στάλινγκραντ δεν κατελήφθη. Σε αντίθετη περίπτωση –κοντά στον νου κι η γνώση– η ιδεολογία του ναζισμού θα επικρατούσε για πολλά χρόνια, πανευρωπαϊκά.
Από την πλευρά μας, δεν λησμονούμε ότι οι Γερμανοί μας χρωστάνε εντόκως το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και αμύθητους αρχαιολογικούς και βυζαντινούς θησαυρούς, κυρίως σε κέρματα, που μας ξάφρισαν. Δεν μιλάω για εκτελέσεις αγωνιστών, για πυρπολήσεις χωριών και κωμοπόλεων με όλους τους κατοίκους τους (γέρους, γυναίκες και παιδιά), ούτε για την καταστροφή των υποδομών της πατρίδας μας.
Τσιμουδιά εκ μέρους τους για όλα αυτά. Τα γνωρίζουν και αδιαφορούν οι ξετσίπωτοι πολιτικοί τους, με πρώτον και καλύτερο τον περιβόητο Σόιμπλε. Άνθρωπο ραδιούργο που κατέχει υψηλότατο αξίωμα και διαθέτει πλειάδα ισχυρών φίλων –υποτακτικοί του είναι στην πραγματικότητα– στη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και αλλού.
Σόιμπλε και Μέρκελ δεν έχουν φραγμούς. Διορίζουν όποιους θέλουν και όσους θέλουν με τεράστιους μισθούς. Ενδέχεται να συμπλέουν. Ενδέχεται, όμως, να υποσκάπτει ο ένας τον άλλον. Με τον Σόιμπλε να στοχεύει στην καγκελαρία και τη Μέρκελ να αμύνεται σθεναρά. Ορατές ενδείξεις δεν υπάρχουν. Υποθέσεις κάνω, διότι μεσολαβούν εκλογές. Το δήλωσε πεντακάθαρα ο ίδιος ο Σόιμπλε: «Τα προβλήματα του 2016 τα λύνουμε το 2016, του 2018 το 2018. Τώρα είμαι υπουργός Οικονομικών. Μέχρι το 2018 μεσολαβούν εκλογές και οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν». Το «τώρα είμαι υπουργός Οικονομικών» τι σημαίνει, άραγε; Μήπως υποψήφιος καγκελάριος αν η Μέρκελ τα παρατήσει; Τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς. Όλα είναι πιθανά.
Από ανταπόκριση του Κώστα Μοσχονά εκ Βρυξελλών συλλέγω κάποιες απόψεις. Πρώτα πρώτα τη δήλωση Σόιμπλε ότι «η μείωση του χρέους δεν είναι πιεστικό πρόβλημα για την Ελλάδα»! Σε διαμετρική αντίθεση με την άποψη του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ότι «από τους Έλληνες πήραμε πολλά και δώσαμε λίγα». Προσθέτω και τη δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος φρονεί πως «η κατάσταση στην Ευρώπη είναι υπέροχη»! (Μεθυσμένος θα ήταν ο φαιδρεπίφαιδρος αυτός τζιτζιφιόγκος. Ο Κώστας Μοσχονάς, πάντως, αντί για ένα, βάζει ΤΡΙΑ θαυμαστικά.)
Ό,τι και να ισχυριστεί κανείς, οι συνθήκες είναι αβίωτες για τους Έλληνες και την Ελλάδα.  Τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων ήταν φριχτά. Προδιαγεγραμμένως φριχτά. Και εντελώς αδιέξοδα. Η αντιπολίτευση στη χώρα μας, μείζων και μη, πανηγυρίζει. Τόσο… πατριωτική είναι!
Εάν, τελικά, δεν καταρρεύσει ο πύργος με τα τραπουλόχαρτα που εντέχνως έχουν στήσει για να μας τρομάξουν οι δυνάστες μας, τι απομένει; Απομένει το εφιαλτικό άθροισμα 40 συν 40 συν 19 = 99 χρόνια εξαφάνισης των πολιτών της χώρας μας, με υπογεννητικότητα που θα αγγίζει σχεδόν το 0%! Τέτοια… μεγαλεία.
Το απλό, το απλούστατο, ότι το δημιουργούν εσωτερική υποτίμηση ευρώ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ, γεγονός που το αναγνωρίζει πλέον με πλειοψηφική τάση ο ελληνικός λαός, δεν το αντιλαμβάνεται καμία ισχυρή πολιτική προσωπικότητα σήμερα. Ίσως το 2037 ή το 2054 ή έστω το 2063 να εμφανιστεί στο πολιτικό μας οικοδόμημα ένας πανίσχυρος νέος ηγέτης με τα προσόντα του Ελευθερίου Βενιζέλου και σύζυγο βαθύπλουτη, όπως η Έλενα Βενιζέλου, να πει «ουστ!» στους διαδόχους του Σόιμπλε, επαναφέροντας τη νέα δραχμή ως ισότιμη του ευρώ και σώζοντας τελεσίδικα την πολυαγαπημένη μας πατρίδα.
Του Κώστα Νικολάου από άρθρο του στο  ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: