Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ : Ο μόνος δρόμος

Από το "ΒΗΜΑ"

ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ο μόνος δρόμος
Γράφει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ

Το Ασφαλιστικό αποτελεί το μεγάλο ναρκοπέδιο για την κυβέρνηση. Ασχέτως της ψηφοφορίας στη Βουλή, αυτό το νομοσχέδιο-βόμβα σύντομα θα «εκραγεί» και θα προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων.
Η ξενοκρατία που κυβερνά τη χώρα μας διαισθάνεται ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει φτάσει στα όριά της και κρέμεται από μια κλωστή. Δεν στηρίζεται στην παλιά αποδοχή που της προσέφερε ο λαός. Οι πολίτες με θλίψη βλέπουν τα όνειρά τους να διαλύονται «σαν τα τραγούδια της γιορτής στην ξαφνική βροχή» (για να θυμηθούμε τον στίχο του Τάσου Λειβαδίτη). Γι' αυτό, έντεχνα, οι ξένοι πάτρωνες καλλιεργούν την προοπτική της οικουμενικής, που θα μπορούσε να προωθήσει τα ευρωπαϊκά σχέδια υποδούλωσης.

Η κυβέρνηση θεωρεί το Ασφαλιστικό ως «αναγκαίο» και το «δικαιολογεί» με διάφορα σοφίσματα, πάντα στο πλαίσιο της «ευρωπαϊκής προοπτικής». Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Λεβέντης το κατακρίνουν επειδή πρέπει να κάνουν «αντιπολίτευση», πάντα μέσα στην ευρωπαϊκή «λογική», αφού από τις Βρυξέλλες προσδοκούν την ευνοιοκρατία. Η αλήθεια, την οποία ουδείς τολμά να πει ανοιχτά, είναι μία: Δεν θα είχαμε τα προβλήματα αυτά με το Ασφαλιστικό εάν δεν μας είχε βάλει ο ολετήρας Σημίτης πραξικοπηματικά στο ευρώ, χάριν ξένων συμφερόντων. Όσοι τώρα υποδύονται τους «θεράποντες ιατρούς» της Οικονομίας δεν λένε στον «ασθενή» ποια είναι η αρρώστια που τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον τάφο. Και η «ασθένεια» είναι το γερμανοευρωπαϊκό νόμισμα, με το οποίο η καγκελαρία του Δ΄ Ράιχ ελέγχει τις χώρες. Όσο δεν φεύγουμε από την παγίδα του θα είμαστε καταδικασμένοι. Πρέπει ο κόσμος να συνειδητοποιήσει ότι βιώνουμε την άνοδο του καπιταλισμού της καταστροφής.


Μέσα σε αυτό το εφιαλτικό σκηνικό κινούμαστε. Οι ευρωπαίοι δυνάστες και τα εγχώρια όργανά τους χειραγωγούν πλήρως την οικονομική μας πολιτική και ασκούν ψυχολογική βία κατά του ελληνικού λαού. Έχουμε κατάφωρες παραβιάσεις του Συντάγματος. Ο Ντάνι Ρόντρικ, οικονομολόγος του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, που εργάστηκε χρόνια στη σκοτεινή Παγκόσμια Τράπεζα, έδινε το 1994 «εύσημα» σε αυτήν την τράπεζα για την επιτυχή προώθηση της έννοιας της «διαρθρωτικής προσαρμογής»! Μιας έννοιας που περικλείει σε μια κοινή συσκευασία μικροοικονομικές και μακροοικονομικές μεταρρυθμίσεις. Η διαρθρωτική προσαρμογή προωθείται σκοπίμως ως διαδικασία που δήθεν χρειάζεται να υποστούν οι χώρες προκειμένου «να σώσουν την οικονομία τους από την κρίση…». Ο Ρόντρικ διετύπωσε τον ωμό εκβιασμό: «Θέλετε να σώσετε τη χώρα σας; Ξεπουλήστε την…»!

Ακόμα κάτι συνταρακτικό, που το κρύβουν: Ο Ντέιβισον Μπαντού, πληροφοριοδότης που εργαζόταν για πολλά χρόνια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αποκάλυψε τις μεθόδους που χρησιμοποιούν προκειμένου να καταδικάσουν την οικονομία μιας χώρας, που μπορεί να είναι φτωχή, αλλά διατηρεί ισχυρή θέληση αντίστασης. Ο Μπαντού -που πέθανε το 2001- εδήλωσε ξεκάθαρα ότι το πρόγραμμα των διαρθρωτικών προσαρμογών του ΔΝΤ «είναι μια μορφή μαζικών βασανιστηρίων, καθώς κυβερνήσεις και λαοί, ουρλιάζοντας από τον πόνο, υποχρεώνονται να γονατίζουν μπροστά μας, ικετεύοντας για ένα ίχνος λογικής και αξιοπρέπειας εκ μέρους μας. Όμως εμείς γελάμε απάνθρωπα στα μούτρα τους και τα βασανιστήρια συνεχίζονται αμείλικτα…».

Και μην ξεχνάμε ότι ο Γιωργάκης Παπανδρέου είναι αυτός που μας έφερε το ΔΝΤ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (που οι ΑΝΕΛ «θα τη στηρίξουν μέχρι τέλους») κατ' ουσίαν ομολογεί ότι δεν μπορεί να κάνει ΤΙΠΟΤΑ απ' ό,τι υποσχέθηκε όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι χάνουν τα πάντα. Γιατί; Διότι ο Αλέξης Τσίπρας, από ανένδοτος πολέμιος της μνημονιοκρατίας, έδωσε εξετάσεις στο σάπιο ευρωπαϊκό κατεστημένο. Ανέπνευσε τον μολυσμένο αέρα της Ευρωζώνης και οι «εταίροι» τού κανονίζουν το «κοστούμι» που θα φορέσει. Η «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» εφαρμόζεται κατά διαταγήν του «κουαρτέτου». Φτάσαμε σε μισθούς και συντάξεις πείνας χάριν του ευρώ. «Κατοχυρωμένες», λένε, θα είναι οι συντάξεις, αλλά είναι αστείες μπροστά στους φόρους που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες. Η λεηλασία των μικροσυνταξιούχων κατοχυρώνει την πενία. Δυστυχώς, η Κίρκη των Βρυξελλών μάγεψε τον άλλοτε υπερήφανο αετό και τον μετέβαλε σε «ευρωπαίο ρεαλιστή».

Η σάπια ευρωπαϊκή κοινότητα, που στην καλύτερη στιγμή της ζωής του ο Τσίπρας την πολέμησε, τώρα τον εκδικήθηκε. Η «αλλαγή» του Τσίπρα ήταν αναπάντεχη, γι' αυτό και πόνεσε περισσότερο. Η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», από εκεί που καθύβριζε τον έλληνα πρωθυπουργό, τώρα του αφιερώνει ύμνους. Πρόσφατα έγραφε: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ανώτατος των τροϊκανών…»! Ήθελε να πει ότι ο Τσίπρας ανταποκρίνεται πλήρως στις αξιώσεις του δολοφονικού «κουαρτέτου». Τόσο πολύ ανταποκρίνεται, ώστε έβαλε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους συνταξιούχους που με την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ διαμαρτύρονταν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Τσίπρας έγινε σκιά ενός άλλου εαυτού του.

Οι αρχιερείς της ευρωπαϊκής κοινότητας ήταν αυτοί που υπέδειξαν στον πρωθυπουργό τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να απαλλαγεί από τους «διαφωνούντες» μέσα στο κόμμα του αλλά και τον χρόνο για την εφαρμογή του σχεδίου. Η «ομάδα Λαφαζάνη» δεν δέχθηκε την υποταγή στις Βρυξέλλες, και τους είπαν: «Προδώσατε τη λαϊκή εντολή»! Αλήθεια; Και ποια ήταν αυτή; Μήπως η υποταγή στο «κουαρτέτο»; Έτσι σχηματίστηκε η ΛΑΕ, αλλά έμεινε εκτός Βουλής. Τι έφταιξε; Πρώτον, δεν επαρκούσε ο χρόνος για να αφομοιώσουν οι ψηφοφόροι τις θέσεις του νέου κόμματος. Δεύτερον, η πεισματική και ύποπτη άρνηση του ΚΚΕ να δεχθεί συμμαχία. Μια τέτοια συμμαχία θα είχε την ευκαιρία να καταστεί τρίτη δύναμη μέσα στη Βουλή. Αλλά ο κ. Κουτσούμπας προτίμησε να διατηρεί σταθερά η Χρυσή Αυγή την τρίτη θέση και την τέταρτη το ΠΑΣΟΚ. Σίγουρα, η Φώφη Γεννηματά χρωστά χάρη στο ΚΚΕ! Έτσι, δεν υπάρχει σήμερα εντός Βουλής μεγάλη αριστερή παράταξη να αντιταχθεί στην ευρωπαϊκή συμμορία. Αλλά η Λαϊκή Ενότητα δεν έπαψε να αγωνίζεται και περιφρόνησε απολύτως τον κίνδυνο της «φθοράς» που συνοδεύει τις προσπάθειες που αποτυγχάνουν. Δεν υπερτιμά τις δυνάμεις της, αλλά ξαναρχίζει από την αρχή για να ανέβει και πάλι τον ανηφορικό δρόμο που οδηγεί στην απαλλαγή από τη μνημονιοκρατία.

Σηματοδοτείται τώρα ένα μεγάλο πλάτεμα στον αγώνα κατά του ευρωπαϊκού άκρατου καπιταλισμού. Η συσπείρωση των δημοκρατικών δυνάμεων αποτελούσε παλαιά σταθερή γραμμή της Αριστεράς. Ένα από τα πολλά παραδείγματα, θυμίζουμε, όταν σε μια τέτοια προσπάθεια ο πρόεδρος της ΕΔΑ Γιάννης Πασαλίδης, το 1960, σε επιστολή του προς τον αρχηγό της Δημοκρατικής Ενώσεως Ηλία Τσιριμώκο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι γνωστές οι προσπάθειες της ΕΔΑ για συνεργασία των δημοκρατικών δυνάμεων, από την Αριστερά μέχρι την πατριωτική Δεξιά, πάνω σ' ένα κοινό πρόγραμμα συντονισμού της δράσεώς τους, που θα ανταποκριθεί στους πόθους του λαού και προς το συμφέρον του έθνους…».

Ένα τέτοιο εύρος πρέπει να έχει και σήμερα μια ενωτική προσπάθεια, προκειμένου να ανταποκριθεί στους πόθους του λαού για αποτίναξη της γερμανοευρωπαϊκής αποικιοκρατίας. Με μια βασική προϋπόθεση, όμως: Ότι αυτοί που φιλοδοξούν να απελευθερώσουν τον λαό μας πρέπει να του πουν ξεκάθαρα ότι μοναδική λύση για να βγούμε από τη σκλαβιά των ευρωπαίων αποικιοκρατών και των ντόπιων πρακτόρων τους είναι η εφαρμογή πέντε ριζικών μέτρων: α) Η εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος και η τοποθέτηση νέας διοίκησης. β) Η τοποθέτηση κρατικού επιτρόπου σε όλες τις τράπεζες που λειτουργούν στη χώρα. γ) Η απαγόρευση της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων. δ) Η άμεση έναρξη της διαδικασίας εκτύπωσης των χαρτονομισμάτων της νέας δραχμής. Και ε) η επικοινωνιακή καμπάνια ενημέρωσης του λαού για το σχέδιο μετάβασης στο εθνικό νόμισμα.

Μην αυταπατώμεθα: Άλλος δρόμος για εθνική ανεξαρτησία και οικονομική ανάκαμψη δεν υπάρχει. 

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: