Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Πληθαίνουν τα "ναρκοπέδια στο... αθώο διαδίκτυο!





Πληθαίνουν τα "ναρκοπέδια στο... αθώο διαδίκτυο!
Η πλοήγηση στο διαδίκτυο δεν είναι μια βόλτα στο πάρκο των αγγέλων. Πολλά θολά μονοπάτια και πολλά "ναρκοπέδια", μπορούν να μας βάλλουν  σε περιπέτειες, αν δεν έχουμε το κατάλληλο λογισμικό προστασίας από κακόβουλες επιθέσεις,.. φιλίας! Το μέγεθος και η έκταση της απάτης στους διαδικτυακούς τόπους αυξάνονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, Επιτήδειοι ρίχνουν καθημερινά "δολώματα", προκειμένου να κερδίσουν  χρήματα, προσφέροντας "ανύπαρκτες" υπηρεσίες και αγαθά,
Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ
Τα μεγαλύτερα "δολώματα" κρύβονται σε παραγάδια με τις ονομασίες Phishing, Pharming, Spam, Scam, Διαδικτυακός τζόγος. Καθένα από αυτά έχει τη δική του μεθοδολογία προσέγγισης ανύποπτων χρηστών, αλλά όλα αποσκοπούν σε κάποιο είδος οικονομικής συναλλαγής με στόχο την εξαπάτηση.
PHISHING "ΨΑΡΕΜΑ" είναι κάτι περισσότερο από ανεπιθύμητα και ενοχλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα. Οι επιτήδειοι της ηλεκτρονικής απάτης πλησιάζουν τα θύματα τους με ηλεκτρονικά μηνύματα που περιέχουν ψεύτικα προσχήματα και προσπαθούν να τα πείσουν να κοινοποιήσουν σημαντικές προσωπικές πληροφορίες όπως: αριθμούς πιστωτικών καρτών, κωδικούς πρόσβασης ή δεδομένα τραπεζικών λογαριασμών. Στις απάτες ψαρέματος συνηθίζονται οι γενικές προσφωνήσεις, όπως "Αγαπητέ πελάτη", αντί για το όνομα σας. Σας ζητούν να κάνετε κλικ σε κάποιο σύνδεσμο, με φρασεολογία που δίνει την εντύπωση του επείγοντος ή σας ζητούν να επιβεβαιώσετε κάποιες προσωπικές σας πληροφορίες.
ΑΠΑΤΗ ME PHARMING (παραπλάνηση) γίνεται όταν προκαλείται ανακατεύθυνση του browser σε ψεύτικες ιστοσελίδες. Ιστοσελίδες τραπεζών είναι συχνά στόχοι τέτοιων επιθέσεων, κατά τις οποίες εγκληματίες προσπαθούν να αποσπάσουν προσωπικά δεδομένα, με σκοπό να βρουν πρόσβαση στον τραπεζικό σας λογαριασμό, να κλέψουν την ταυτότητα σας ή να διαπράξουν άλλου είδους απάτη στο όνομα σας.
ME TO E-MAIL SPAM, ένα ανεπιθύμητο διαφημιστικό ηλεκτρονικό μήνυμα, μπορεί να παρασυρθείτε σε ένα πέλαγος ψεύδους, που δύσκολα θα καταφέρετε να αποκαλύψετε. Η καλύτερη συμβουλή είναι να αγνοείτε τα ηλεκτρονικά μηνύματα που λαμβάνετε από αγνώστους και να τα διαγράφετε χωρίς να τα ανοίγετε. Κάποια από αυτά περιέχουν κρυφά προγράμματα που ενδέχεται να βλάψουν τον υπολογιστή σας. Σήμερα, υπολογίζεται ότι το 80% ολόκληρης της κίνησης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων είναι ανεπιθύμητα.
Η ΜΕΘΟΔΟΣ SCAM είναι κάτι πιο εξελιγμένο. Διαφημίσεις με ψεύτικες αγγελίες θέσεων εργασίας ή πωλήσεις διάφορων ειδών και ακινήτων, δημοσιευμένες σε νόμιμες ιστοσελίδες, μπορούν να παραπλανήσουν ακόμη και έμπειρους πλοηγούς στο διαδίκτυο. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν πρέπει να κοινοποιείτε κανένα προσωπικό στοιχείο σας σε αγνώστους.
Ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΖΟΓΟΣ είναι μια νέα πληγή. Πρόκειται για τοποθεσίες παιχνιδιών που προτείνουν δωρεάν σενάρια, στα οποία οι άνθρωποι κερδίζουν ή χάνουν κάποιο τεχνητό νόμισμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι παίκτες παρασύρονται και οδηγούνται εύκολα σε ψηφιακά καζίνο που απομυζούν τις οικονομίες τους.
ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: