Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΠΕΤΑΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ





ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΔΙΑ:
ΠΕΤΑΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Ρίγη συγκίνησης αλλά και αγανάκτηση για τους πεταμένους Έλληνες πολεμιστές της Κύπρου.
Παρακολουθώντας την ημερίδα που οργάνωσαν από κοινού ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πολεμιστών Κύπρου  1964, ’67 & ’74 και η Εθνική Αλληλεγγύη με θέμα “ΚΥΠΡΟΣ, 1964, 1967 & 1974. Τρεις πολεμικές περίοδοι και η ανακήρυξη του ψευδοκράτους του Ντενκτάς ”, ακούσαμε με πολύ ενδιαφέρον τον απολογισμό δραστηριοτήτων για το έτος 2015, αλλά αυτό που κυριολεκτικά μας άφησε άφωνους είναι η παρουσίαση της τραγικής κατάστασης που βρίσκονται βετεράνοι πολεμιστές της Κύπρου, ελέω της πολιτείας αλλά και κυρίως ελέω των υπολοίπων συλλόγων στους οποίους ανήκουν. Χαρακτηριστικά στην ομιλία αναφέρθηκαν επιγραμματικά οι περιπτώσεις πέντε πολεμιστών που βρίσκονται σε δεινή κατάσταση, σχέδον άστεγοι, με κανένα εισόδημα και στη πλειοψηφία τους χωρίς οικογένειες.
Ο στρατιώτης πυροβολικού Κ. Β, της Εθνικής φρουράς που πολέμησε το 1974, είναι σήμερα 60 χρονών και διαβιεί χωρίς κανένα απολύτως οικονομικό πόρο και με επιβαρυμένη υγεία νοσώντας από καρκίνο και παραμορφωτική αθροίτιδα.
Ο λοχίας τεθωρακισμένων Λ. Ι της Εθνικής Φρουράς που πολέμησε το 1974, είναι σήμερα 60 χρονών και κοιμάται μέσα στο συνεργείο που εργάζεται σε ένα ράντζο, κάνει μπάνιο σε συγγενικό του σπίτι.
Ο στρατιώτης πεζικού Β. Ν , της ΕΛΔΥΚ, που πολέμησε το 1974, είναι σήμερα 60 χρονών και κοιμάται μέσα στο λουστράδικο που εργάζεται κρυφά από τον εργοδότη του. Παραμένει μέχρι αργά και μετά στρώνει πρόχειρα σε ένα σπασμένο καναπέ.
Ο στρατιώτης Κ. Θ, της ΕΛΔΥΚ, που πολέμησε το 1974, είναι σήμερα 60 χρονών και κοιμάται σε μία αποθήκη μαζί με τα ζώα τα οποία προσέχει.
Ο στρατιώτης Χ. Γ, της ΕΛΔΥΚ, που πολέμησε το 1964, είναι σήμερα πάνω από 70 ετών. Έχει υπό τη κηδεμονία του τα δύο του εγγόνια που είναι αβάπτιστα λόγω οικονομικών συνθηκών και συντηρεί εκτός από αυτά, τα δύο άνεργα παιδιά του και τη παράλυτη σύζυγο του.
Συγκινηθήκαμε δε πολύ με τη δημιουργία έξι δράσεων οι οποίες στοχεύουν όλες στην απάλειψη του πόνου των ζωντανών ηρώων. Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, ήταν  ότι αυτές οι δράσεις αφορούν ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ του ζώντες ήρωες και όχι μόνο τα μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Πολεμιστών Κύπρου 1964, ’67 & ’74, όπως ακριβώς συμβαίνει μέχρι σήμερα και για την επισιτιστική βοήθεια, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και τη νομική συμπαράσταση, που παρέχει ο σύνδεσμος σε συνεργασία με την ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  στους οικονομικά αδύναμους πολεμιστές και τις οικογένειες τους.
Χαρακτηριστικά δημιουργούνται 6 πυλώνες δράσης, προκειμένου να υποστηρίξουν τον παραγκωνισμένο Έλληνα πολεμιστή.
1. Προς τιμήν του μοναδικού ήρωα επιζώντα καταδρομέα από τη κατάρριψη του Νοράτλας, από φίλια πυρά Αθανασίου Ζαφειρίου, δημιουργείται ταμείο αρωγής, αλληλεγγύης και αλληλοβοηθείας για τους πολεμιστές της Κύπρου. Ποτέ ξανά κανένας πολεμιστής με κομμένο ρεύμα ή χωρίς στέγη.
2. Δημιουργούμε τράπεζα χρόνου, όπου ο καθένας θα μπορεί να προσφέρει τη τέχνη του και να αποκομίσει υπηρεσίες ή προϊόντα που επιθυμεί. Απόλυτη προτεραιότητα μας, είναι η ανακαίνιση του κτιρίου εμβαδού 3,000 τ.μ που μας παραχωρήθηκε από ιδιώτη για να στεγάσουμε και να προσφέρουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στου πολεμιστές.
3. Δημιουργούμε τράπεζα τροφίμων για τους πολεμιστές του Κύπρου. Ήδη έχουμε κλείσει συνεργασία με πολλές εταιρείες τροφίμων και μεγάλα super market. Οι πολεμιστές θα μπορούν να προμηθεύονται τα απαραίτητα για τους εαυτούς τους και τις οικογένειες τους.
4. Δημιουργούμε μητρώο ζώντων, έτσι ώστε να εντοπίσουμε και τον τελευταίο εν ζωή πολεμιστή και να βεβαιωθούμε ότι δεν χρειάζεται τη συμπαράσταση μας.
5. Δημιουργούμε το «Τραπέζι του πολεμιστή», όπου σε όλες τις γιορτές και εύχομαι να τα καταφέρουμε και καθημερινά, οι πολεμιστές θα βρίσκουν ένα στρωμένο τραπέζι να τους περιμένει και μία ζεστή αγκαλιά από την οικογένεια της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
6. Δημιουργούμε τράπεζα αίματος, ώστε πάντα οι ήρωες πολεμιστές να έχουν τη βεβαιότητα ότι θα είμαστε παρόντες στη κάθε ανάγκη τους.
Κυρίως όμως μάθαμε ότι  ξεκινάνε τη συλλογή υπογραφών έτσι ώστε να υποχρεώσουν τη πολιτική ηγεσία να συζητήσει και επίσημα στη βουλή το λόγο που δεν δόθηκε το πολεμικό επίδομα στους δικαιούχους. Επίδομα το οποίο είχε προϋπολογισθεί και ΨΗΦΙΣΤΕΙ για το 2015, όπως επίσης είχε εξαγγελθεί μέσα από το σχέδιο Νόμου «Ρύθμιση συνταξιοδοτικών θεμάτων του Δημοσίου και άλλες διατάξεις», το οποίο ανακοινώθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2014, αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ δεν το έδωσε ποτέ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΕ ΡΟΥΧΑ ΤΡΟΦΙΜΑ  ΕΙΔΗ ΕΠΙΠΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟ ΤΗΛ: 6909733272 Κ. ΣΙΔΕΡΗ


K B
K.B
K B (2) (2)
K.B
K B (3)
K.B
K B (4)
K.B
K B (5)
K.B
K B (6)
K.B
K B (7)
K.B
K B (8)
K.B
B N
B.N
Β Ν
B.N
Κ.Θ
K.Θ
Κ Θ (2)
Κ.Θ
Κ Θ (3)
                                                                                                                              Κ.Θ
Κ.Θ (4)
                                                                                                                             Κ.Θ
Κ.Θ (5)
Κ.Θ
Χ.Γ
Χ.Γ
Χ.Γ (2)
Χ.Γ
11884119_822664774497563_1345073731_o
11901592_822664747830899_786402121_o
11906951_822664791164228_1710176923_o


 

http://www.tsouxtra.gr/παιδια-τησ-ελλαδοσ-παιδια-πεταμενα-σα/

Δεν υπάρχουν σχόλια: