Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Οι γονείς παρακολουθούν το σερφάρισμα των παιδιών τους





Οι γονείς παρακολουθούν το σερφάρισμα των παιδιών τους
Το ποσοστό των γονέων που παρακολουθούν με online montoring (επιγραμμική παρακολούθηση) τη διαδικτυακή δραστηριότητα των παιδιών τους "αγγίζει" το 43%, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Microsoft. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πέντε χώρες σε Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, ΗΠΑ και Γαλλία.
 Γράφει η ΤΖΕΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
Συνολικά, περισσότεροι από 7.000 γονείς, με παιδιά ηλικίας 5-15 ετών, έλαβαν μέρος στην έρευνα.Όπωδ προκύπτει από τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν, το 45% των γονιών επιλέγει να βάζει περιορισμούς αντί να παρακολουθεί τη διαδικτυακή δραστηριότητα των παιδιών. Επιπλέον, οι γονείς προτιμούν να βάζουν πιο πολλούς περιορισμούς σε παιδιά μικρότερης ηλικίας, ενώ επιλέγουν να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα των μεγαλύτερης ηλικίας παιδιών. Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, οι γονείς θέλουν πιο ευέλικτα εργαλεία που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της διαρκώς εξελισσόμενης ψηφιακής ζωής. Η νέα τάση που προκύπτει είναι ότι οι γονείς επιθυμούν μια ισορροπημένη διαχείριση του ζητήματος που συνδυάζει την παρακολούθηση της διαδικτυακής δραστηριότητας με το φιλτράρισμα περιεχομένου. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός ή μηχανικός πληροφορικής για να ελέγχει τις διαδικτυακές δραστηριότητες του παιδιού του. Χρειάζεται απλώς εξοικείωση με τα διαδραστικά μέσα. Όπως πάντα, το κλειδί είναι η γνώση. Είναι βασικό να κατανοήσουμε ότι όλα τα προβλήματα που προβάλλονται σε σχέση με το Διαδίκτυο δεν εμφανίστηκαν τώρα, αλλά προϋπήρχαν του μέσου. Αυτό που άλλαξε είναι ο τρόπος που ένα πρόβλημα μπορεί να μας "χτυπήσει" την πόρτα, μέσα στο ίδιο μας το σπίτι και μέσα από την οθόνη ενός υπολογιστή.
Βασικοί κανόνες (www.saferinternet.gr)
• Εξερευνήστε μόνοι ή παρέα με το παιδί σας το Διαδίκτυο. Μόνο έτσι θα μπορείτε να καταλάβετε τι σας λέει το παιδί σας όταν σας ζητά βοήθεια για κάτι που συνέβη στο ίντερνετ!
• Μην απαγορεύετε στα παιδιά την πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
• Εξηγείτε τους τον λόγο που δεν τους επιτρέπετε συγκεκριμένες ενέργειες ή ιστοσελίδες.
• Βάλτε τον υπολογιστή στο σαλόνι και κάντε το Διαδίκτυο οικογενειακή υπόθεση.
• Βρείτε ιστοχώρους κατάλληλους για τα παιδιά σας με επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο και πλοηγηθείτε σε αυτούς τους χώρους μαζί.
• Μάθετε στα παιδιά σας να σας εμπιστεύονται και να σας μιλάνε για τις διαδικτυακές τους δραστηριότητες και τους διαδικτυακούς τους φίλους.
ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: