Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΙΖΕΛΟΣ : Γιατί ο κ. Τσίπρας ήθελε οπωσδήποτε εκλογές τον Σεπτέμβριο;



ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΙΖΕΛΟΣ :  Γιατί ο κ. Τσίπρας ήθελε οπωσδήποτε εκλογές τον Σεπτέμβριο;


Όπως είναι γνωστό, τον Σεπτέμβριο πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή το δεύτερο μέρος του νέου Μνημονίου της αριστερής κυβέρνησης Τσίπρα με ένα πακέτο φαρμακερών μέτρων (Ασφαλιστικό, εργασιακά, φορολογικό, τράπεζες, αναδόμηση των αγορών κ.λπ.), με τεράστιο κόστος σε βάρος του λαού. Και ήταν γνωστό ότι αρκετοί βουλευτές, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της δεξιάς αντιπολίτευσης, δεν θα ψήφιζαν το δεύτερο αυτό πακέτο μέτρων.

Ήθελε λοιπόν εκλογές και μάλιστα την ψήφισή του από τη νέα Βουλή. Αυτό θα το πετύχει με τις προσεχείς εκλογές; Ήδη η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με το ξεκαθάρισμα των υποψηφίων βουλευτών των προσεχών εκλογών από τα αντιμνημονιακά στοιχεία, έτσι ώστε η μελλοντική νέα σύνθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να είναι φιλομνημονιακή και αφοσιωμένη στην ηγεσία του κόμματος.

Οι προσεχείς εκλογές συνεπώς θα εντάξουν οριστικά και τον ΣΥΡΙΖΑ στο φιλομνημονιακό τόξο, μαζί με τη ΝΔ, το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα εκτός Βουλής τώρα δεξιά ή καμουφλαρισμένα σοσιαλιστικά - κεντρώα κόμματα. Στο αντιμνημονιακό τόξο θα έχουμε το ενωτικό κόμμα του κ. Λαφαζάνη, τη Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και τις άλλες μικροομάδες των οπαδών της Αριστεράς και της άκρας Αριστεράς.

Η ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο φιλομνημονιακό τόξο φαίνεται ότι θα ασκήσει μεγάλη πίεση στους ψηφοφόρους του κόμματος αυτού, που στις προηγούμενες εκλογές πίστεψαν ότι πράγματι ο κ. Τσίπρας θα έσκιζε τα Μνημόνια. Αντί αυτού, το νέο Μνημόνιο έσκισε τον ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι», από το οποίο ο κ. Τσίπρας δύσκολα θα μπορέσει να απαλλαγεί. Και πρέπει να σημειώσουμε ότι οι ευρωλάγνοι, οι φιλομνημονιακοί και οι οπαδοί της δυτικού τύπου σοσιαλδημοκρατίας ουδέποτε υπήρξαν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Και το μεγάλο ερώτημα είναι: Στις προσεχείς εκλογές του Σεπτεμβρίου, από ποια δεξαμενή θα μπορέσει ο κ. Τσίπρας να αντλήσει ψηφοφόρους, ώστε να συγκεντρώσει ένα ποσοστό που να δίνει ελπίδες για γρήγορη ανάκαμψη; Θα πιστέψει ο λαός ότι η πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές - εταίρους μας ήταν μονόδρομος; Αυτό ισχυριζόταν και ο κ. Σαμαράς, αλλά δεν έγινε πιστευτός από τον ελληνικό λαό. Αυτά για σήμερα.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: