Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Ξέχασαν οι ηγέτες μας το «Δεν ξεχνώ»!






Ξέχασαν οι ηγέτες μας
το «Δεν ξεχνώ»!

Σαράντα ένα χρόνια από τον εισβολή στην Κύπρο, με τον «Αττίλα» να παραμένει και τη Μεγαλόνησο να μετράει ακόμη τις πληγές της, με την Αμμόχωστο νεκρή πόλη… και στην Αθήνα εκείνο το «Δεν ξεχνώ» έγινε «Ξεχνώ»!
Δυστυχώς.
Ούτε μία λέξη δεν ειπώθηκε από όλη την πολιτική ηγεσία, με τον Ερντογάν να πανηγυρίζει στα κατεχόμενα και την Ευρωπαϊκή Ένωση να ανέχεται να βρίσκεται υπό κατοχή ένα κράτος-μέλος της, και μάλιστα από κράτος που διεκδικεί ένταξη σε αυτήν.
Δεν ξεχνούν τυχαία. Έχουν τον λόγο τους... Θέλουν να ξεχαστούν οι τεράστιες ευθύνες τους. Άφησαν αβοήθητη την Κύπρο μας απέναντι στον «Αττίλα». Γιατί «η Κύπρος κείται μακράν...»! Ήταν το αντίτιμο της επιστροφής...
Όσο για τη συνεχιζόμενη εδώ και 41 χρόνια σιωπή των Ευρωπαίων, εξήγηση υπάρχει. Και είναι πολύ απλή. Αυτοί είναι οι σημερινοί ηγέτες της Ευρώπης, που οι λαοί της περιμένουν να τους σώσουν.
Ανθρωπάκια είναι. Πού να συγκριθούν με τους γίγαντες, τους οραματιστές της Ενωμένης Ευρώπης, με τους ηγέτες της δεκαετίας του '80; Προσκυνητές του Βερολίνου είναι.
Και το μόνο που απασχολεί τη Γερμανία είναι πώς να μην αφήσει κανέναν να αμφισβητήσει την ηγεμονία της.
Αυτά βλέπεις, ζεις, βιώνεις χρόνια τώρα και λες πού να ακουμπήσεις… Και σε ποιους…

 Αμμόχωστος μια νεκρή πόλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: