Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Τα «τανκς» του Σόιμπλε, της Λαγκάρντ και του Τόμσεν δεν πρέπει να περάσουν






«Αττίλας» και «Αποστάτες» δεν θα βρουν πόρτες ανοικτές...
Τα «τανκς» του Σόιμπλε, της Λαγκάρντ και του Τόμσεν δεν πρέπει να περάσουν, και δεν θα περάσουν...
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ
Ιούλης και πάλι μπροστά μας. Δυο βήματα είναι...
Μαύρος μήνας. Έχει σημαδέψει με τραγικό τρόπο την Ελλάδα. Δύο φορές. Το 1965 και το 1974. Άφησε πίσω του μόνο καταστροφές, που στοίχισαν εθνικές απώλειες, πόνο πολύ και δάκρυα.
«Τανκς» συγκεντρώνονται και πάλι εναντίον μας. Εναντίον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Σόιμπλε, Λαγκάρντ και Τόμσεν στα πυροβόλα, μαζί με πρωθυπουργούς χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που έγιναν ορντινάντσες τους για ένα κομμάτι ψωμί. «Ψηλά τα χέρια» απαιτούν από τον εκλεγμένο πριν από πέντε μήνες πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα. Παράδοση. Πλήρη υποταγή στα κελεύσματα. Αλλιώς από αύριο το πρωί αρχίζει η επίθεση. Και θα γίνουν όλα γης Μαδιάμ. Με κλειστές τις τράπεζες και δελτίο ανάληψης και για το... ψωμί. Μόνιμα στην κόλαση, με τις περιβόητες «Αγορές», υπηρέτες των οποίων είναι οι τρεις... καουμπόηδες, να κάνουν κουμάντο.
Τούτη τη φορά «Αττίλας» και «Αποστάτες» δεν πρέπει να περάσουν. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Γιατί, αν περάσουν, θα είναι το τέλος της Ελλάδας μας ως ανεξάρτητου κράτους - παρότι η κυριαρχία έχει ήδη ψαλιδιστεί σε όλα τα κράτη-μέλη με τα Μάαστριχτ και τη μεταφορά εξουσιών με τη συνθήκη ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη. Θα γίνει μια επαρχία που θα την κυβερνά τοποτηρητής διορισμένος από το Βερολίνο και από τον κάθε Σόιμπλε που θα έχει τον θρόνο.
Τούτη τη φορά δεν πρέπει να βρεθούν «πρόθυμοι». Ξέρουμε ότι τους ψάχνουν. Ήδη προσεγγίζουν προσφερόμενους. Δεν είναι τυχαία τα πηγαινέλα στας Ευρώπας, τα τραπεζώματα και οι θερμές αγκαλιές με κορυφαίους παράγοντες του κονκλαβίου των Βρυξελλών και υποτακτικούς της Γερμανίας, που πριν αποκτήσουν «καρέκλα» δεν γνώριζαν την ύπαρξή τους. Και τώρα οι πόρτες είναι γι' αυτούς ανοικτές, από τη στιγμή που λένε «ok» σε όλα. Ποτέ δεν έχουν ακουστεί να λένε έστω ένα «ΟΧΙ», για... ξεκάρφωμα.
Τώρα τα «τανκς» θα πρέπει να βρουν απέναντί τους ΕΝΩΜΕΝΟ το πολιτικό σύστημα της χώρας. Τοίχο αξεπέραστο σε αυτά που ζητούν, τα οποία δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τη θανατική ποινή του ελληνικού λαού. Αλλά και από την καταστροφή όλων των υποδομών της χώρας, για να περάσουν στα χέρια των νέων γερμανικών ταγμάτων.
Θα πρέπει να μπουν στην άκρη οι όποιες πολιτικές διαφορές. Όλοι ζουν σε αυτήν τη χώρα και όλοι συμπίπτουν σε ένα και μόνο, θέλουν ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΧΩΡΑ, που η ίδια αποφασίζει και δεν αποτελεί πειθήνιο όργανο ΚΑΝΕΝΟΣ που δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση.
Στην ανάγκη εθνικής ενότητας αυτήν τη στιγμή, που δεν διαφέρει από την απειλή κήρυξης πολέμου, με πιο θανατηφόρο όπλο την οικονομία, την ευθύνη έχει ένας και μόνο: Ο πρωθυπουργός. Θα έπρεπε ο Αλέξης Τσίπρας να την είχε επιδιώξει πριν πάρει, μετά την εκλογή του, το αεροπλάνο για τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Ή έστω μετά τη λήψη του τελεσιγράφου, που θύμιζε το «ή ταν ή επί τας». Θα έπρεπε ήδη να είχε καλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τον ενημερώσει για το τι μας ζητάνε και στη συνέχεια και τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων.
Είναι η ώρα που πρέπει η πολιτική ηγεσία, η εκκλησιαστική, η πνευματική - ακαδημαϊκή (αλήθεια, πού είναι, πού έχει κρυφτεί;), η επιχειρηματική και η τοπική αυτοδιοίκηση -γιατί στόχος είμαστε όλοι- να στείλουν το δικό μας τελεσίγραφο σε Σόιμπλε, Λαγκάρντ και Τόμσεν:
- Ως εδώ. Τα μέτρα που ζητάτε δεν περνάνε. No Pasaran. Εφιάλτες δεν θα βρείτε... Η Ελλάδα ζούσε, ζει και θα ζει... Και δεν πουλιέται…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: