Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Πολλά τα οφέλη από το νέο πρότυπο HTTP/2 για πιο γρήγορο internet


internetready

 Πολλά τα οφέλη από το νέο πρότυπο HTTP/2 για πιο γρήγορο internet

Το Internet αλλάζει, καθώς μετά από 16 χρόνια το πρότυπο HTTP αναβαθμίζεται στην έκδοση HTTP/2 με την όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να εφαρμοστεί σε υπηρεσίες web και browsers.

Σύμφωνα με ένα blog post του προέδρου του IETF HTTP Working Group, Mark Nottingham, η ανάπτυξη του HTTP/2 έχει ολοκληρωθεί και το μόνο που απομένει είναι η έγκρισή του από τον οργανισμό RFC Editor, ώστε να περάσει από συντακτική επεξεργασία, πριν δημοσιευθεί επισήμως ως πρότυπο.

Το νέο πρότυπο HTTP/2 βασίστηκε στο πρωτόκολλο SPDY της Google, η οποία έχει δηλώσει πως το εγκαταλείπει για χάρη του καλύτερου HTTP/2.

Τα οφέλη που έχει το νέο πρότυπο είναι πολλά με πιο σημαντικά την ταχύτερη φόρτωση των σελίδων, την μεγαλύτερη διάρκεια συνδέσεων και τη δυνατότητα προώθησης δεδομένων από τον server στην τοπική cache, ώστε να μην χρειάζεται η ανάκτηση τους αργότερα, ενώ προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το HTTP/2 χρησιμοποιεί τα ίδια API του HTTP με τα οποία οι προγραμματιστές είναι εξοικειωμένοι, αλλά προσφέρει και μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά που μπορούν να υιοθετήσουν.

Με το HTTP/2, ένα νέο χαρακτηριστικό multiplexing επιτρέπει πληθώρα των αιτημάτων να παραδοθεί ταυτόχρονα, έτσι ώστε να μην μπλοκάρεται το φόρτωμα των σελίδων. Με το παλιό HTTP 1.1, πολλαπλά requests οδηγούν σε πτώση της απόδοσης του server και δημιουργούν προβλήματα στο φόρτωμα των σελίδων.

Τέλος, η τυποποίηση του νέου προτύπου από τον οργανισμό RFC Editor δεν αναμένεται να καθυστερήσει και σύντομα οι web υπηρεσίες, browser κ.λπ. θα το ενσωματώσουν.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

http://ysterografonews.gr/texnologia/20544-polla-ta-ofeli-apo-to-neo-protipo-http-2.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: