Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Φωτογραφίζοντας το καρναβάλι της Βενετίας σε μαυρόασπρο



 

Φωτογραφίζοντας το καρναβάλι της Βενετίας 

 

Το καρναβάλι της Βενετίας είναι ένα από τα πιο γνωστά καρναβάλια στον κόσμο και αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες. 

Η ιστορία αναφέρει ότι το καρναβάλι της Βενετίας ξεκίνησε μετά από μια νίκη της ΄΄Γαληνοτάτης Δημοκρατίας΄΄, προηγούμενο όνομα της Βενετίας, επί του Πατριάρχη της Ακουιλέια, Ούλρικο, το 1162. Μετά τη νίκη αυτή ακολούθησε ξέφρενος χορός και εκδηλώσεις στην πλατεία San Marco. Κατά την περίοδο της αναγέννησης το καρναβάλι της Βενετίας καθιερώθηκε ως επίσημος θεσμός και γιορταζόταν με μεγαλοπρέπεια, με αποτέλεσμα τη γρήγορη διάδοσή του.

Κύριο χαρακτηριστικό του καρναβαλιού είναι οι γνωστές Βενετσιάνικες μάσκες, τις οποίες χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι της Βενετίας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Οι αρχικές μάσκες είχαν πολύ απλό σχεδιασμό. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου οι μάσκες του καρναβαλιού εξελίχθηκαν σημαντικά τόσο σε θεματολογία, όσο και σε κατασκευή (υλικά).

Το 1797 ο Βασιλιάς της Αυστρίας, απαγόρευσε τόσο τη χρήση μάσκας, όσο και το θεσμό του καρναβαλιού. Ο θεσμός επανήλθε σποραδικά στις αρχές του 19ου αιώνα, όταν και παρατηρήθηκαν οι πρώτες εκδηλώσεις. Επίσημα, το καρναβάλι της Βενετίας επέστρεψε ως θεσμός το 1979, όταν και αποφασίστηκε από την Ιταλική Κυβέρνηση η επάνοδος του καρναβαλιού και η κατασκευή μασκών.



Βενετία Καρναβάλι - 001

Βενετία Καρναβάλι - 143

Βενετία Καρναβάλι - 242

Βενετία Καρναβάλι - 276

Βενετία Καρναβάλι - 438

Βενετία Καρναβάλι - 463

Βενετία Καρναβάλι - 646

Βενετία Καρναβάλι - 656

Βενετία Καρναβάλι - 696

Βενετία Καρναβάλι - 777

Βενετία Καρναβάλι - 798

Βενετία Καρναβάλι - 886

Βενετία Καρναβάλι - 918

Βενετία Καρναβάλι - 964
http://www.athoshellas.gr/el/view/karnabali-venetias
http://andreasbohnenstengelfotograf.de/karneval-in-venedig/

Δεν υπάρχουν σχόλια: