Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί την τρόικα και στην Ιρλανδία

Καταπέλτης εναντίον του Εντα Κένι, του πρωθυπουργού της Ιρλανδίας, είναι ο αρθρογράφος Τόμας Μόλοϊ της εφημερίδας «Αϊρις Ιντιπέντεντ». Η Ιρλανδία μπορεί να υπήρξε ο «πιο καλός μαθητής» της τρόικας, που εφάρμοζε χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία κάθε εντολή του Βερολίνου μέσω ΕΕ και τρόικας, αλλά οι Ιρλανδοί πώς θα αισθάνονταν αν οι Ελληνες μέσω κυβέρνησης Τσίπρα πετύχαιναν κάποια ουσιώδη ελάφρυνση στο δημόσιο χρέος της χώρας μας; «Η νίκη του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να κάνει να περάσει ο Ιρλανδός πρωθυπουργός ως το... σκυλάκι της τρόικας, μόλις έναν χρόνο πριν από τις εκλογές», γράφει ο αρθρογράφος της ιρλανδικής εφημερίδας και προειδοποιεί: «Λίγοι πολιτικοί ηγέτες έχουν περισσότερα να φοβούνται από το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών από τον Εντα Κένι»! 

Η αλήθεια είναι πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε φτερά στα κόμματα της ιρλανδικής «αντιμνημονιακής» αντιπολίτευσης και πρώτα πρώτα στο Σιν Φέιν, το κόμμα που παλιότερα συνιστούσε την πολιτική πτέρυγα του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού, του πασίγνωστου IRA. Το Σιν Φέιν εμφανίζει ποσοστό 21% στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και αν αυτό επιβεβαιωθεί και στις κάλπες του χρόνου, θα σηματοδοτήσει ριζικές ανακατατάξεις στην Ιρλανδία, όπου ο λαός ξέρει ότι υφίσταται τα πάνδεινα μόνο και μόνο εξαιτίας των τραπεζιτών. Το δημόσιο χρέος της Ιρλανδίας ήταν πολύ κάτω από το όριο του Μάαστριχτ, το οποίο ορίζεται στο 60% του ΑΕΠ. Το έτος 2008 ήταν μόλις 42,6% του ΑΕΠ. Υπό το καθεστώς της τρόικας όμως, στην οποία οι Γερμανοί υπήγαγαν την Ιρλανδία με το ζόρι, το 2014 το δημόσιο χρέος της Ιρλανδίας έχει εκτιναχθεί στο... 112% του ΑΕΠ! Τριπλασιάστηκε μέσα σε έξι χρόνια!

Οι Γερμανοί μέσω ΕΕ έσωσαν τις ιρλανδικές τράπεζες, φορτώνοντας όλο το κόστος στους φορολογούμενους Ιρλανδούς μέσω των ιρλανδικών κυβερνήσεων, οι οποίες φυσικά ήταν τυφλά όργανα και των Γερμανών και των τραπεζιτών! Ακριβώς σαν τον Αντώνη Σαμαρά, πριν από τις ελληνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Εντα Κένι προειδοποιούσε τους συμπατριώτες του να μην επιτρέψουν «λαϊκιστική παρέκκλιση» που θα απειλούσε την «ανάπτυξη» της Ιρλανδίας! «Η Ιρλανδία δεν είναι Ελλάδα» αρέσκεται να επαναλαμβάνει ο Κένι, ο οποίος φυσικά μισεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σχεδόν όσο και ο Αντώνης Σαμαράς. Με ένα βροντερό «όχι» απάντησε στον Τζέρι Ανταμς του Σιν Φέιν, όταν αυτός τον ρώτησε στο κοινοβούλιο αν θα υποστήριζε την ιδέα μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος που είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το Σιν Φέιν χαρακτήρισε «εκθαμβωτική» την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, κάτι που καθιστά δυνατή «μια αλλαγή της Αριστεράς» στην Ευρώπη.

Το Σάββατο, 31 Ιανουαρίου, οι διαδηλώσεις εναντίον της πληρωμής του πόσιμου νερού που συγκλονίζουν εδώ και μήνες την Ιρλανδία προσέλαβαν διαστάσεις πρωτοφανών για τη χώρα αυτή εκδηλώσεων συμπαράστασης προς τους Ελληνες λόγω της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. «Αντί να επιδείξει αλληλεγγύη προς τους άλλους ταπεινωμένους μαθητές της τρόικας, η (ιρλανδική) κυβέρνηση λοιδορεί τους Ελληνες», δήλωσε η αριστερή βουλευτής Ρουθ Κόπινγκερ του Σοσιαλιστικού Κόμματος, προσωπικότητα της Συμμαχίας εναντίον της Λιτότητας, ενός μετώπου που έχει συγκροτηθεί στη μακρινή αυτή χώρα. Η κυβέρνηση του δεξιού κόμματος Φίνε Γκελ, που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στην εξουσία στο Δουβλίνο, στην προσπάθειά της να καλύψει τα εγκλήματα που έχει διαπράξει εναντίον του ιρλανδικού λαού καλλιεργεί συστηματικά τον ανθελληνισμό. «Η Ιρλανδία δεν έχει τίποτα κοινό με την Ελλάδα, μια χώρα που δεν εξάγει παρά ένα και μόνο προϊόν, το τυρί φέτα!», είχε δηλώσει προ δύο ετών και πλέον ο Μάικλ Νούναν, ο σημερινός υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας.

Οπως όλα δείχνουν -αυτήν τη στιγμή, τουλάχιστον- του χρόνου που θα γίνουν βουλευτικές εκλογές στην Ιρλανδία, οι Ιρλανδοί θα απαλλαγούν από τον πρωθυπουργό Εντα Κένι, τον υπουργό Οικονομικών Μάικλ Νούναν και τους ομοίους τους, πράγμα σίγουρα ευχάριστο για όλον τον ελληνικό λαό, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και των ψηφοφόρων του Αντώνη Σαμαρά! Ως και η γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ» τιτλοφορούσε άρθρο - ανταπόκρισή της από το Δουβλίνο «Το ελληνικό ωστικό κύμα χτυπάει την Ιρλανδία, τον καλό μαθητή της τρόικας»! «Η ιρλανδική κυβέρνηση επικρίνεται για το θέμα του χρέους»΄προσέθετε ο υπότιτλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: