Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Αποκαλυπτικός ο καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης στο νέο βιβλίο του


Πώς στήθηκε το απάνθρωπο καθεστώς του δανεισμού της χώρας μας

Ο πρώτος που αποκάλυψε και καταπολέμησε, και καταπολεμά μέχρι σήμερα, μαχητικά και τεκμηριωμένα τον παράνομο και απάνθρωπο δανεισμό της Ελλάδας από το 2010 μέχρι σήμερα, είναι ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης. Αναμενόμενο λοιπόν ήταν να προχωρήσει στην έκδοση βιβλίου, ο τίτλος του οποίου είναι «Το απάνθρωπο καθεστώς δανεισμού της Ελλάδας. Η Ελληνική εμπειρία ενός Ευρωπαϊκού προβλήματος με παγκόσμιες διαστάσεις».

Στο νέο βιβλίο ο Γιώργος Κασιμάτης δίνει μια ολοκληρωμένη και σε βάθος ανάλυση του καθεστώτος δανεισμού που επιβλήθηκε με παράνομα μέσα και απάνθρωπα μέτρα στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό. Η παρουσίαση του καθεστώτος δανεισμού εκτυλίσσεται με μια πλήρη εικόνα της πορείας της απάνθρωπης επιβολής του χωρίς να κρύβεται τίποτα. Η εικόνα αυτή αρχίζει με αναλυτική περιγραφή της μεθόδευσης με την οποία προπαρασκευάστηκε -στο σκοτάδι- η επιβολή του καθεστώτος, για να συνεχίσει με την πλήρη περιγραφή των βασικών παράνομων πράξεων, με τις οποίες επιβλήθηκε και συνεχίζει να επιβάλλεται στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό. Ιδιαίτερα τονίζεται η παραβίαση όχι μόνο του Συντάγματος της Ελλάδας, αλλά και των αρχών νομιμότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Συμβουλίου της Ευρώπης και γενικά του διεθνούς δικαίου. Συγκεκριμένα αναλύεται και φωτίζεται:

α) Η κατάφωρη και ολοκληρωτική παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας, με γενική παραίτηση από τα δικαιώματα προστασίας της και με την καθολική δέσμευση της δημόσιας περιουσίας και της οικονομικής πολιτικής της.

β) Η παραβίαση των αρχών λειτουργίας του πολιτεύματος και της δημοκρατίας γενικότερα.

γ) Η παραβίαση όχι μόνο των συνταγματικών δικαιωμάτων των Ελλήνων, αλλά και των εγγυήσεων των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Καταληκτικό συμπέρασμα της σωρευτικής αυτής παραβίασης του δικαίου όλων των βαθμίδων είναι η πλήρης ακυρότητα όλων των θεσμικών μέσων που χρησιμοποιήθηκαν για την επιβολή του καθεστώτος και των μέτρων του.

Στο νέο βιβλίο του ο συγγραφέας δεν περιορίζεται στην καταγραφή των γεγονότων, αλλά φωτίζει, για πρώτη φορά στη χώρα μας, τις απώτερες πηγές, την προέλευση και τους οικονομικούς και πολιτικούς στόχους επιβολής του πρωτοφανούς στην Ευρώπη καθεστώτος δανεισμού, καθώς και τους λόγους για τους οποίους επελέγη η Ελλάδα για τους στόχους αυτούς.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το τρίτο μέρος του βιβλίου, όπου η κριτική του Κασιμάτη εισέρχεται στον πυρήνα των αθέμιτων μέσων και μεθόδων επιβολής του καθεστώτος και των στόχων των δυνάμεων που κρύβονται πίσω από τους δανειστές. Το έργο τελειώνει με το αισιόδοξο μήνυμα ότι λύση υπάρχει και μπορεί να δοθεί με τη σκιαγράφηση μιας ουσιαστικής μεταβολής της πολιτικής αντιμετώπισης και της πολιτικής ηγεσίας. Το βιβλίο κλείνει με την παράθεση δύο διεθνών εγγράφων κορυφαίων διεθνών οργανισμών που επιβεβαιώνουν τον συγγραφέα, αλλά αποκρύβονται επιμελώς, και μια επιστημονική διάλεξη του συγγραφέα για τον βασικό στόχο του συστήματος να δημιουργήσει τη «νέα τάξη». 

"ΤΟ ΠΑΡΟΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: