Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Δύο και σήμερα. Για να τους στείλουμε στον αγύριστο και ακόμη παραπέρα...


Δύο και σήμερα. Για να τους στείλουμε στον αγύριστο και ακόμη παραπέρα...



Του Γιώργου Χρηστοφορίδη:  

«Τώρα είμαστε έτοιμοι για φοροελαφρύνσεις» δήλωσε ο Σαμαράς και εξήγγειλε ότι ο φόρος επιχειρήσεων θα μειωθεί από 25% σε 15% μέσα σε μια τετραετία. Επίσης, θα αποκατασταθεί άμεσα η ισόβια σύνταξη για την πολύτεκνη μητέρα.

Το θράσος τους πια δεν έχει όρια.

Επίσημα, κοντά στα 4 εκατομμύρια Έλληνες, ή το 36% του πληθυσμού, απειλούνται από τη φτώχεια, δηλαδή την εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Πάνω από το 37% του πληθυσμού στην Ελλάδα σήμερα ζει υπό καθεστώς υλικής στέρησης. Ενώ το ποσοστό των ατόμων με υλικές στερήσεις, ηλικίας 0 έως 17, βρίσκεται στο 40%.

Με άλλα λόγια, κοντά 1 στα 2 παιδιά των Ελλήνων σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρές υλικές στερήσεις. Δηλαδή ζει σε νοικοκυριό, που αδυνατεί να ανταποκριθεί στα πάγια έξοδα, δεν μπορεί να έχει θέρμανση όποτε την χρειάζεται, κινδυνεύει με διακοπή ρεύματος και νερού, απειλείται να βρεθεί χωρίς στέγη, δεν μπορεί να κάνει ούτε καν διακοπές μίας εβδομάδος, ενώ η διατροφή του είναι περιορισμένης θρεπτικής αξίας.

Από τις 28 χώρες της ΕΕ μόνο η Βουλγαρία με 48% του πληθυσμού της και η Ρουμανία με 40,4%, ξεπερνούν την Ελλάδα σε φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό. Αλλά μην ανησυχείτε. Αν τους αφήσουμε να κυβερνούν, είναι σίγουρο ότι θα κατακτήσουμε την πρωτιά.

Όχι μόνο στην ΕΕ, αλλά σ' ολόκληρη την Ευρώπη. Δυτική και ανατολική.

Ποτέ πριν, τουλάχιστον την εποχή της μεταπολίτευσης, εμείς οι Έλληνες δεν βρεθήκαμε σε τόσο δεινή κατάσταση. Ποτέ πριν δεν χτύπησε την πόρτα σε τόσα πολλά νοικοκυριά η απειλή της φτώχειας, η απειλή να μην μπορείς να θρέψεις το παιδί σου, να μην μπορείς ούτε καν να έχεις θέρμανση, ρεύμα και νερό στο σπίτι σου. Η κατάσταση όλο και περισσότερο θυμίζει τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια, όπου η απόγνωση της φτώχειας οδηγούσε κατά δεκάδες χιλιάδες τους Έλληνες κάθε χρόνο στα ξένα για ένα μεροκάματο.

Και τι μας υπόσχεται ο Σαμαράς και η παρέα του στη συγκυβέρνηση; Να μας γυρίσουν πίσω στον εμφύλιο. Στις δυο Ελλάδες του εμφυλίου. Στην Ελλάδα της Δεξιάς και την Ελλάδα της Αριστεράς, που σφάζονταν για το συμφέρον των ξένων. Δεν τους αρκεί που η διακυβέρνησή τους έφερε πίσω την Ελλάδα στη δεκαετία του 1950. Θέλουν τους Έλληνες διχασμένους, για να χάσουν την πατρίδα τους για πάντα.

Δεν θα τους περάσει. Δύο και σήμερα μείνανε, διάολε.

Για να πάνε στον αγύριστο κι ακόμη παραπέρα...

http://www.toxwni.gr/xoni-apopsi/giorgos-xristoforidis/item/37134-dyo-kai-simera-gia-na-tous-steiloume-ston-agyristo-kai-akomi-parapera

Δεν υπάρχουν σχόλια: