Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Να στείλουμε ικανά πρόσωπα στη Βουλή



Να στείλουμε ικανά πρόσωπα στη Βουλή


Είναι η πρώτη φορά μεταπολιτευτικά που η κοινή γνώμη θυμίζει τόσο έντονα «κινούμενη άμμο», γεγονός απολύτως ενδεικτικό της σύγχυσης που επικρατεί. Η σύγχυση αυτή, ως προς την τελική ψήφο, δεν πρέπει να «σκιάζει» και μια ακόμη υποχρέωση που έχουμε όλοι μας, όσοι ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα την Κυριακή.
Να στείλουμε στη Βουλή πρόσωπα ικανά να μας εκπροσωπήσουν. Οι γραφικοί, οι δήθεν διάσημοι λόγω τηλεόρασης και εκείνοι που κάνουν το πιο πολύ... θόρυβο δεν θα πρέπει να έχουν θέση ανάμεσα στους 300 της επόμενης Βουλής. Όποιο κόμμα κι αν τελικά επιλέξει ο καθένας, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και στα πρόσωπα που θα προτιμήσει να στείλει στο Κοινοβούλιο. Σοβαροί άνθρωποι υπάρχουν σε όλα τα κόμματα, αλλά δυστυχώς θα πρέπει κάνεις να ψάξει να τα βρει, γιατί δεν... φωνάζουν όπως άλλοι.
Ας αφιερώσουμε λίγα λεπτά σκέψης και σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα, διότι η επόμενη Βουλή, αυτή που θα συγκροτηθεί στις 5 Φλεβάρη, θα έχει πολλά να κάνει με πρώτο απ' όλα την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε αυτές τις διαδικασίες δεν χωρούν ούτε γραφικοί, ούτε τρελοί, ούτε άσχετοι με τα προβλήματα του τόπου.
Εάν υπάρξουν (και) στην επόμενη Βουλή βουλευτές με αυτά τα χαρακτηριστικά, τότε δεν θα φταίει κανείς άλλος παρά μόνον εμείς οι πολίτες που τους στείλαμε να μας εκπροσωπήσουν. Άλλοθι δεν θα υπάρξει κανένα. Γι' αυτό, εκτός από τη βασική επιλογή, του κόμματος, της πολιτικής και της ιδεολογίας, που θα κάνουμε όλοι την Κυριακή, πρέπει να δούμε και το θέμα των προσώπων. Διότι, ως γνωστόν, μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται...

Από άρθρο 
του ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ 
στο ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: