Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ : Οι ανιστόρητοι...



ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Οι ανιστόρητοι...
 
Γράφει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ

Οι Σαμαροβενιζέλοι, απογοητευμένοι από το σχέδιο «αποστασίας» που δεν τους βγαίνει, καταφεύγουν στο «σχέδιο τρομοκρατίας». Επιστράτευσαν ξένους προστάτες σαν τον Γιούνκερ και εγχώρια μέσα προπαγάνδας και κινδυνολογούν σ’ όλους τους τόνους για το τι θα συμβεί στην οικονομία μας εάν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανιστόρητος ο κ. Σαμαράς, δεν γνωρίζει ότι αυτό το σενάριο είχε παιχθεί παλιά και απέτυχε οικτρά. Στα 1964, η ΕΡΕ, τότε, βλέποντας ότι η Ένωσις Κέντρου κάλπαζε προς την εξουσία, κατέφυγε πρώτη στην κινδυνολογία. Χρησιμοποίησε το σλόγκαν: «Αυτή η δραχμή είναι δική σου. Μην αφήσεις τον Παπανδρέου να σου την πάρει…»! Αποτέλεσμα ήταν το περίφημο 53% που κέρδισαν από τις κάλπες οι δυνάμεις του Κέντρου. Τώρα καμιά κινδυνολογία και κανένα «τρικ» δεν μπορεί να παραπλανήσει τους πολίτες.

Είναι τόσες οι καταστροφές που έχουν προκαλέσει στην Ελλάδα οι Γερμανοί και οι κατοχικές κυβερνήσεις τους, ώστε οι εξαθλιωμένοι ψηφοφόροι δεν πτοούνται από τις κραυγές και την ξενοκίνητη προπαγάνδα.

Η Γερμανία μάς μισεί, διότι ύστερα από τόσες συμφορές που μας προκάλεσε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε επιχειρήσει και μεταπολεμικά να μας έχει υπό κηδεμονία αλλά και πάλι οι δημοκρατικές δυνάμεις αντιστάθηκαν. Τον Δεκέμβριο του 1960, η Μπον ανέλαβε μέρος των στρατιωτικών δαπανών της πατρίδας μας, αντί των «πτωχευόντων» Αμερικανών. Είχε αρχίσει το ξαναμοίρασμα της λείας «Ελλάς», μεταξύ αμερικανών και δυτικογερμανών επιγόνων του χιτλερισμού.

Η χώρα μας ήταν «έπιπλο» που μεταβιβαζόταν από τον Βρετανό Έρνεστ Μπέβιν στους Αμερικανούς κι εκείνοι έδωσαν δικαιώματα για τον ελληνικό χώρο στους ρεβανσιστές της Μπον. Μάλιστα, η «αγοραπωλησία» έγινε ερήμην μας, μεταξύ των δύο υπουργών Ντίλον και Έρχατ. Όπως αποκάλυψε τότε ο Τύπος, η «αγοραπωλησία» έγινε ύστερα από άγριο παζάρεμα, με την αξίωση των Δυτικογερμανών να τους γίνει πραγματική εκχώρηση με όλα τα δικαιώματα των προκατόχων.

Η Γερμανία είπε τότε στην Ουάσινγκτον: «Θα δώσετε Ελλάδα και Τουρκία σ' εμάς κι εσείς ξεμπερδέψτε με την Αφρική και την Ασία…». Αυτά, όμως, δεν ήταν παρά ελάχιστα μπροστά στην κατά μέτωπο επίθεση του παγκόσμιου καπιταλισμού, με τη Γερμανία μπροστά, που κήρυξε τον Γ΄ Παγκόσμιο -οικονομικό τώρα- Πόλεμο με Δ΄ Ράιχ την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν το μοιραίο τραγικό αποτέλεσμα των καπιταλιστικών συγκρούσεων και αντιθέσεων. Αντί ο πόλεμος να σταθεί μια διέξοδος, όπως ήλπιζαν, δημιούργησε τη μεγάλη ρωσική επανάσταση, τον τεράστιο κοινωνικό πειραματισμό του ρωσικού λαού.

Μετά τον πόλεμο, ο καπιταλισμός αναζήτησε στη διευθυνόμενη οικονομία και τα μονοπώλια την πολυπόθητη λύση. Η αποτυχία και του νέου αυτού πειράματος έφερε τον καπιταλισμό στον δρόμο της δικτατορικής βίας.

Ο φασισμός, με την ιμπεριαλιστική του μορφή, βρέθηκε μοιραία σε σύγκρουση και με τα διεθνιστικά πια πλαίσια της οικονομίας και με τις δυνάμεις που κατείχαν τις αποικίες και διέθεταν τις πρώτες ύλες. Η σύγκρουση αυτή έφερε τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Με την απουσία της άλλοτε ισχυρής Σοβιετικής Ένωσης (χωρίς δηλαδή το αντίπαλο δέος) η Γερμανία, με τον μανδύα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με συμμάχους τους κυβερνήτες (όχι τους λαούς) χωρών που στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν αντίπαλοι, κατέλαβε πάλι την Ελλάδα και έχουμε κατοχικές κυβερνήσεις. Με το ευρώ ο καπιταλισμός έδειξε το φρικιαστικό του πρόσωπο, έκανε ολομέτωπη επίθεση στους λαούς, εκβιάζει, καταστρέφει χώρες και κοινωνίες, επανέφερε τον εργασιακό Μεσαίωνα και ζητεί παράδοση της Ελλάδας άνευ όρων. Η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ παρέδωσε τη χώρα στο Δ΄ Ράιχ. Στην τελευταία «κουτσαβάκικη» αγόρευσή του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τα απροσχημάτιστα ψεύδη ότι δήθεν «βγαίνουμε από το Μνημόνιο», τη στιγμή ακριβώς που μας επιβάλλουν καινούργια. Και επέκρινε τον κ. Τσίπρα διότι δεν σκύβει τον αυχένα στους Γερμανούς και… αποσταθεροποιεί την υποταγή στην καγκελαρία του Βερολίνου!

Η περίπτωσή του θυμίζει την παλιά ιστορία ενός Εισαγγελέα Πατρών (δεν αναφέρω τ' όνομά του, διότι μπορεί να έχει απογόνους), που στην Κατοχή έκανε μια διάλεξη στην οποία έλεγε: «Έλληνες, σταματήστε τα πυρά, ο γερμανικός στρατός θα σώσει την Ευρώπη…». Το 1961 έγινε θόρυβος στη Βουλή γι' αυτόν τον Εισαγγελέα που ήταν εν ενεργεία. Βγήκε τότε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που δεν ήταν άλλος από τον Κ. Κόλλια (αργότερα πρώτο «πρωθυπουργό» της δικτατορίας) και ισχυρίστηκε ότι το κείμενο της ομιλίας εκείνου του δικαστικού είχε… παραποιηθεί από τη γερμανική λογοκρισία!

Τώρα οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Χαρδούβελης λένε ότι «παραποιούνται» οι διαταγές, που έλαβαν από τον Σόιμπλε και τους ανάλγητους «εταίρους», περί νέων Μνημονίων και «προαπαιτουμένων».

Οι πολίτες σήμερα θα αποστρέψουν το πρόσωπό τους από τους ενόχους των Μνημονίων, θα περιφρονήσουν τα δεκανίκια τους (αποστάτες, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμια, Ρίζες, τηλεοπτικούς «αποστάτες») και θα συσπειρωθούν γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τις συνεπείς αντιμνημονιακές δυνάμεις αντιστάσεως. Τίποτε δεν θα πρέπει να εμποδίσει αύριο μια τίμια συνεργασία μεταξύ των πατριωτικών φορέων. Η ενότητα χάριν του έθνους είναι επιβεβλημένη, αφού έχουμε πάλι κατοχή.

Τον Μάρτιο του 1944, η ΠΕΕΑ (Κυβέρνηση του Βουνού), σε διάγγελμά της προς τον λαό (το υπέγραφαν οι Ευριπίδης Μπακιρτζής, Εμμ. Μάντακας, Γιώργης Σιάντος, Ηλίας Τσιριμώκος και Κώστας Γαβριηλίδης), ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η έκκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΕΑΜ για γενική συνεργασία περιμένει πάντα απάντηση…». 

Απάντηση για συνεργασία στον αντιμνημονιακό αγώνα περιμένουμε και τώρα, αλλά το ΚΚΕ, σε αντίθεση με το ΚΚΕ της προηγούμενης Κατοχής, δεν παίρνει κανένα μήνυμα, αρνείται πεισματικά κάθε συνεργασία και τραβά μοναχικό δρόμο. Με μια ανεξήγητη «λογική», που προκαλεί δικαιολογημένες υποψίες, ο κ. Κουτσούμπας αρκείται στο 5% (που κι αυτό θα συρρικνώνεται) ενώ οι κομμουνιστές, όλο και περισσότεροι, τον εγκαταλείπουν. Νομίζει ο κ. Κουτσούμπας ότι μόνο του το ΚΚΕ θα ανατρέψει τον παγκόσμιο καπιταλισμό, τώρα που για πρώτη φορά κάνει ολομέτωπη επίθεση στους λαούς της Ευρώπης;

Ο Γιώργης Σιάντος έλεγε ότι: «Οι μορφές πάλης δεν είναι καλούπια. Πρέπει να ανταποκρίνονται στη συγκεκριμένη κάθε φορά κατάσταση…». Έχει μεγαλύτερη πείρα ο κ. Κουτσούμπας από τον «Γέρο του Αγώνα»;

Στο πρόγραμμα της Κυβέρνησης του Βουνού κατείχε βασική θέση «η ικανοποίηση των βιοτικών αναγκών του ελληνικού λαού και η περίθαλψη των θυμάτων του κατακτητή…». Η ίδια ακριβώς ανάγκη υπάρχει και σήμερα και αυτό θα πρέπει να φροντίσει η αυριανή κυβέρνηση, που θα γίνει με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ θα μείνει στη μοναξιά του, αφού δεν διδάχθηκε τίποτα από την παγκόσμια κομμουνιστική Ιστορία, την επιτυχημένη τακτική των Λαϊκών Μετώπων και το παράδειγμα του ΕΑΜ. Η ανεγκέφαλη ηγεσία του Περισσού έχει κολλήσει στα «τσιτάτα» του Λένιν, που ούτε κι αυτά είναι σε θέση να ερμηνεύσει. Τον Ιούνη του 1917 ο Λένιν έγραφε στην «Πράβδα»: «Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος πιέζει και θα συνθλίψει τους λαούς. Η μικροαστική δημοκρατία είναι ίσως σε θέση να αναβάλει για λίγο τον χαμό. Τη σωτηρία όμως από τον χαμό μπορεί να τη φέρει μόνο το επαναστατικό προλεταριάτο». Σήμερα, το «επαναστατικό προλεταριάτο» δεν έχει ηγεσία και το ΚΚΕ είναι ανίκανο να το οργανώσει, να το εμπνεύσει και να το καθοδηγήσει με το ισχνό εκλογικό του ποσοστό. Δεν πείθει τους οπαδούς του το ΚΚΕ, όχι για τις θέσεις, αλλά για τη στρατηγική του. Επειδή όμως ο ιμπεριαλισμός συνθλίβει πάλι τους λαούς -χειρότερα από κάθε άλλη φορά- ας αρκεστούμε στη «μικροαστική δημοκρατία» προκειμένου να αναβάλλουμε τον χαμό και μετά βλέπουμε. Ας δώσουμε τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα να κάνουν το πρώτο βήμα για την εθνική απελευθέρωση και στη συνέχεια χαράσσουμε τις επόμενες κινήσεις. Ο μεγάλος πορτογάλος κομμουνιστής ηγέτης, ο Αλβάρο Κουνιάλ, έλεγε: «Αν δεν ξέραμε να οργανώνουμε, θα μπορούσαμε το πολύ πολύ να διατηρούμε την «ιερή φλόγα», να δίναμε κουράγιο στον αγώνα του λαού μας, αλλά ποτέ δεν θα ήμασταν σε θέση να διευθύνουμε μια νικηφόρα επανάσταση…». Για το ΚΚΕ η «ιερή φλόγα» έσβησε και ο κ. Κουτσούμπας -φυσικά- είναι ανίκανος για «νικηφόρα επανάσταση», αλλά ούτε και κουράγιο μπορεί να δώσει στον αγώνα του λαού με τη γραμμή της απομόνωσης που ακολουθεί.

http://www.paron.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: