Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Η «λεπτεπίλεπτη» κεφαλή μας και τα πολιτικά λάθη


Η «λεπτεπίλεπτη» κεφαλή μας 

και τα πολιτικά λάθη

Γράφει η Ρίτσα Μασούρα 

 Όταν τα βάζεις δημοσίως με τα θηρία, οφείλεις να ξέρεις ότι θα σου τη φέρουν πισώπλατα. Θα έλεγα ότι αυτό συμβαίνει σήμερα στην ελληνική κυβέρνηση και κατ’ επέκτασιν στον ελληνικό λαό. 

Τα πολλά και μεγάλα λάθη των κυβερνώντων αμέσως μετά το μειωτικό γι αυτούς αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του Μαΐου “θύμωσαν” τους δανειστές και εκνεύρισαν το ΔΝΤ, δεδομένου ότι τα βέλη στράφηκαν αρχικά εναντίον του! Βεβαίως, τα πολιτικά και οικονομικά πράγματα δεν λογίζονται με πείσματα, θυμούς και εκνευρισμούς. Υπάρχει πάντα μια αλήθεια. Αυτήν ακριβώς την αλήθεια η κυβέρνηση θέλησε να προσπεράσει, στο όνομα της λαϊκιστικής αντεπίθεσης προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο όνομα της διασφάλισης των ψήφων για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Παράλληλα επιχειρήθηκε να περάσει προς τα έξω ότι η χώρα διαθέτει πλεόνασμα,οι δείκτες της πηγαίνουν πολύ καλύτερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, άρα, γιατί όχι να απαλλαγεί νωρίτερα από το μνημόνιο, όπως έγινε με την Πορτογαλία, για παράδειγμα. Μόνο που οι κυβερνώντες έβγαλαν ντελάλι, αντί να δράσουν και να κινηθούν σε χαμηλούς τόνους, προχωρώντας ουσιαστικά προς την ίδια ακριβώς κατεύθυνση: την ομαλή έξοδο από το μνημόνιο. 

Τώρα, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική και οι κίνδυνοι οπισθοδρόμησης μεγάλοι. Τα πάντα είναι στον αέρα, παρ ότι έστω και στο παρά πέντε μικρές πιθανότητες συμβιβασμού θα διαφανούν. Όμως για μια ακόμη φορά θα είναι σε βάρος των πολλών, εκείνων που όλα αυτά τα χρόνια σήκωσαν το βάρος της μεγάλης ευθύνης έναντι ενός σπάταλου και αδηφάγου κράτους. Θα είναι σε βάρος συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων – όπως ο τουρισμός – που αποτελούν τον μπροστάρη της ελληνικής οικονομίας. Θα είναι σε βάρος όσων ήλπιζαν να συνταξιοδοτηθούν στα 62 τους, δεδομένου ότι στην Ελλάδα δύσκολα ένας εργοδότης κρατάει τον 62χρονο στη δουλειά.

Για μια ακόμη φορά, η πολιτική που σπεύδει και δεν ακολουθεί την ώριμη και συντεταγμένη σκέψη αποδεικνύεται λανθασμένη. Τουλάχιστον οι επόμενοι, όποιοι κι αν είναι, θα ήταν σκόπιμο και ωφέλιμο να σκέφτονται πολύ πριν παραστήσουν τους νταήδες, πριν εφαρμόσουν εκείνο το απεχθές : όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω. Γιατί οι άλλες χώρες θα συνέρχονται από τα Μνημόνια κι εμείς θα αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε τη «λεπτεπίλεπτη» κεφαλή μας έξω από το νερό. Φευ!

 http://www.globalview.gr/η-λεπτεπίλεπτη-κεφαλή-μας-και-τα-πολιτ/

Δεν υπάρχουν σχόλια: