Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Για την διαθεσιμότητα επισκέψεων ιατρών ΕΟΠΥΥ



Πριν από λίγες ημέρες φίλος αναγνώστης έψαχνε γιά γιατρό παθολόγο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΙ. Με τα πολλά και αφού ασχολήθηκε με 3ψήφια και 4ψηφια τηλεφωνικά νούμερα ανακάλυψε ότι υπάρχει αυτός ο σύνδεσμος http://www.odigostoupoliti.eu/simvevlimeni-eopii/ που αφού συμπληρώσεις τα στοιχεία του Δήμου-περιοχής και της ειδικότητας που ενδιαφέρει κάποιον, πληροφορείται σε καρτέλλα όλα τα στοιχεία (ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις , τηλέφωνα, χάρτης) των ιατρών.

Αφού βρήκε λοιπόν πάνω από 10 ιατρούς παθολόγους στην περιοχή που τον ενδιέφερε άρχισε να τους παίρνει στο τηλέφωνο στη σειρά. ΟΛΟΙ παραδόξως του είπαν ότι τους είχε τελειώσει το πλαφόν των 200 επισκέψεων που υποχρεούνται από τη σύμβασή τους να κάνουν μηνιαία δωρεάν βάσει ασφαλιστικού ταμείου και πως "αν επιθυμούσε εξέταση ιατρική θα έπρεπε να πληρώσει ως ιδιώτης". Αυτό που ήθελε ήταν βεβαίωση γιά το παιδί του γιά να συμμετέχει στο μάθημα της γυμναστικής στο σχολείο. Η "ταρίφα" που του είπαν αυτοί οι 10 γιατροί κυμάνθηκε από 20 έως 50 €.

Μου έκανε εντύπωση, λέει ο αναγνώστης, πως ΟΛΟΙ είχαν συμπληρώσει το πλαφόν των επισκέψεων. Το έψαξα περισσότερο και βρήκα λοιπόν αυτή την ιστοσελίδα http://www.odigostoupoliti.eu/diath...roi-eopyy-pedi/#sthash.U7SvVQL5.ijUnxNOP.dpbs  η οποία ενημερώνεται σε χρόνο real time και έκπληκτος (αφού συμπλήρωσα τα πεδία) είδα πως από τους δέκα (10) παθολόγους που πριν είχα πάρει τηλέφωνο και μου είχαν πει ότι δεν είχαν άλλα δωρεάν ραντεβού , ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ ΕΙΧΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ 200. Οι υπόλοιποι εννέα (9) γιατροί μου έλεγαν ψέματα. Άλλος είχε 20 στα 200 άλλος 40/200 άλλος 80/200. Κανένας τους δεν είχε υπερβεί τα μισά ραντεβού που οφείλουν να εξυπηρετούν μηνιαία προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΙ.

Μετά από αυτό το γεγονός ξαναπήρε έναν από τους παθολόγους που του είπε όμως εκ νέου τα ίδια περι του πλαφόν και πως αν επιθυμούσε εξέταση και βεβαίωση γιά την γυμναστική του παιδιού του θα έπρεπε να κλείσει ιδιωτικό ραντεβού μετά από 2 μέρες και πως θα πλήρωνε 30 ευρώ την επίσκεψη. Ο αναγνώστης ανέφερε στο γιατρό ότι βλέπει ζωντανά στον υπολογιστή τα ραντεβού που είχε ήδη κάνει ο γιατρός και πως αυτά δεν ήταν 200 μέσα στον Οκτώβριο αλλά ήταν 40 και πως θα έκανε καταγγελία στο Υπουργείο Υγείας. Ο γιατρός του έκλεισε ραντεβού χωρίς άλλη κουβέντα μέσα σε 3 ώρες και του έδωσε την βεβαίωση που ήθελα χωρίς να πληρώσει τίποτα.

Μην λοιπόν αφήνετε παρόμοια θέματα να περνούν απαρατήρητα αλλά ψάξτε την οποιαδήποτε άρνηση και μην το βάζετε κάτω. Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε ο καθένας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: