Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ : ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ




ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ  :
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ
Αν ζούσε σήμερα ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ θα έφριττε με την κατάντια της Σαμάριας ΝΔουλας που καταπατεί τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες κτίστηκε η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Αν οι συμμετέχοντες στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος διαβάζανε τα πρακτικά του πρώτου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας θα έβλεπαν που οδηγήθηκε η σημερινή μνημονιακή ΝΔούλα με την καθοδήγηση της Τρόϊκας και του ΔΝΤ και σε συνεργασία με τους άλλους αποστάτες των αρχών του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ.  
Το Σάββατο 5 Μαΐου 1979, από το βήμα του συνεδρίου, ο Πρόεδρός της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής διατύπωνε τα θεμέλια πάνω στα οποία στηρίχθηκε η Νέα Δημοκρατία. Και οι αρχές αυτές ήταν ανθρωποκεντρικές.
Δεν θα σας κουράσω παρουσιάζοντας ολόκληρη την ομιλία. Θα σας δώσω όμως ένα μικρό δείγμα από τις αρχές που διατυπώθηκαν και που θεμελιώνουν το γιατί τα στελέχη και οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας που απομακρύνθηκαν από την σημερινή ΝΔούλα το έπραξαν παραμένοντες σταθεροί στις αρχές της ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ του Κωνσταντίνου Καραμανλή που δεν έχει καμιά σχέση με την σημερινή μνημονιακή Σαμαρική ΝΔούλα.
Ο Κων/νος Καραμανλής είπε :
Η "ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,, πιστεύει στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Σε μια δημοκρατία όμως μαχόμενη και όχι παράλυτη. Σε μια δημοκρατία ικανή να προστατεύει αποτελεσματικά την ελευθερία και την πρόοδο του κοινωνικού συνόλου. Σε μιά δημοκρατία, πού να συνδυάζει την ελευθερία με την τάξη και την τάξη με την κοινωνική δικαιοσύνη. Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία χωρίς τάξη, όπως δεν μπορεί να υπάρξει και τάξη χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη.
Η "ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,, δεν δέχεται, ότι μπορεί να υπάρχουν οικονομικοί και κοινωνικοί στόχοι, για την επίτευξη των όποιων αξίζει να θυσιαστούν οι δημοκρατικές ελευθερίες. Καμιά σκοπιμότητα δεν είναι ιερότερη από το δικαίωμα τού πολίτη να αποφασίζει ό ίδιος για την μοίρα του. Δεν δέχεται όμως εξ ίσου ή "ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,, την κατάχρηση της ελευθερίας, πού υπονομεύει την δημοκρατία και τελικά την αποσυνθέτει
Ή "ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,, αποβλέπει στην κοινωνική δικαιοσύνη. Πιστεύει, ότι ή δημοκρατία δεν μπορεί να εδραιωθεί και να λειτουργήσει ομαλά και αποδοτικά χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη.
Η "ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,, θεωρεί όλους τους Έλληνες ίσους, όχι μόνον απέναντι του νόμου, αλλά και απέναντι των ευκαιριών πού διανοίγει ό πολιτικός, οικονομικός και κοινωνικός βίος. Ό κάθε πολίτης πρέπει να συμμετέχει στην κατανομή του εθνικού προϊόντος κατά το μέτρον της συμβολής του στη δημιουργία του. Για να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο ή δημοκρατία πρέπει κάθε πολίτης να είναι απαλλαγμένος από την αβεβαιότητα για το μέλλον, εξασφαλίζοντας μόνιμη απασχόληση, δίκαιη αμοιβή του μόχθου του και πλήρη ασφάλιση για το μέλλον αυτού και των παιδιών του.
Όταν ένας λαός δεν μπορεί να επιτύχει την κοινωνική δικαιοσύνη στα πλαίσια της δημοκρατίας, κλονίζεται ή εμπιστοσύνη του στην Ιδέα της δημοκρατίας. Και τότε κερδίζει έδαφος ή προπαγάνδα των ολοκληρωτικών κινημάτων, πού προσπαθούν να πείσουν τον λαόν ότι, αν αποδεχθεί να θυσιάσει τις ελευθερίες του, θα τον οδηγήσουν σε κάποια γη της επαγγελίας. 'Αλλά ή κατάργηση της ελευθερίας του δεν πρόκειται να τον οδηγήσει στην βελτίωση τού βιοτικού του επιπέδου. Αντίθετα. Στη δουλειά του θα προσθέσει και την στέρηση, γιατί, όπως απέδειξε ή πράξη, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα υστερούν σε ανάπτυξη έναντι των δημοκρατικών. Έξ άλλου όταν ένας λαός ευρίσκεται στο έλεος μιας αυθαίρετης εξουσίας, χάνει την δυνατότητα να καταστήσει σεβαστά τα δικαιώματα του, με την ελεύθερη κριτική και την συνδικαλιστική του δράση.
Όσοι συνεχίζουν να στηρίζουν την σημερινή μνημονιακή ΝΔ ας τα σκεφτούν όλα τα παραπάνω, ας προβληματιστούν και ας απαντήσουν στο ερώτημα κατά πόσο αυτές οι ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ υπηρετούνται από την σημερινή μνημονιακή  Σαμάρια ΝΔ.
πηγή :
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΠΡΑΚΤΙΚΑ
Χαλκιδική 5-7 Μαΐου 1979

Δεν υπάρχουν σχόλια: