Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ : Το γκέτο της Ευρωζώνης




Το γκέτο της Ευρωζώνης
Γραφεί ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ
Με την προεκλογική ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός ουσιαστικά παραδέχθηκε την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης. Κάτι περισσότερο: Ομολόγησε ότι, για να ικανοποιήσει τις διαταγές των αφεντικών του της «τρόικας», εφήρμοσε μια εθνοκτόνο οικονομική πολιτική με αποκορύφωμα το ανεπανάληπτο αίσχος του ΕΝΦΙΑ. Δεν μπόρεσε, όμως, να αποσιωπήσει ότι αυτός ο παρανοϊκός τραγέλαφος σε βάρος των ελλήνων πολιτών είναι η απόδειξη μέχρι ποιου σημείου εξευτελισμού μπορεί να φτάσει αυτή η δωσιλογική συγκυβέρνηση για να φανεί αρεστή στους δυνάστες των Βρυξελλών. Και σ' ένα «ρεσιτάλ» ψεύδους και υποκρισίας, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «αυτοί που έκαναν το λάθος του ΕΝΦΙΑ θα δώσουν λόγο»... Οι πρώτοι όμως που θα πρέπει να λογοδοτήσουν είναι ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας και ο Χαρδούβελης. Εάν διέθεταν ίχνος ευθιξίας και αξιοπρέπειας θα έπρεπε να έχουν ήδη παραιτηθεί για το έγκλημα που διέπραξαν. Αυτοί είναι υπεύθυνοι. Τους λείπει όμως το πολιτικό θάρρος. Αντ' αυτού, ο πρωθυπουργός της εθνικής υποτέλειας ισχυρίστηκε ότι «πρόωρες εκλογές θα εσήμαιναν πολιτική αυτοκτονία...». Αυτοκτονία θα ήταν σίγουρα για τη Νέα Δημοκρατία που καταρρέει. Όχι όμως για τη χώρα. Για την πατρίδα μας η άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία είναι ένεση ζωής. Όσο για τα άλλα φαιδρά που είπε ο κ. Σαμαράς, ότι: «Το 2015 θα βγούμε από το Μνημόνιο», ότι «Η χώρα σταθεροποιήθηκε» και διάφορα τέτοια παραμύθια της Χαλιμάς, αυτά σίγουρα ούτε ο ίδιος τα πιστεύει. Τα λέει από κεκτημένη ταχύτητα. Πρόκειται για παραλήρημα που του προκαλεί ο πανικός της αποτυχίας του.
Από την άλλη πλευρά, το έτερον αμαρτωλό κόμμα της συγκυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ, μετεβλήθη σε αρένα αλληλοσφαγής. «Προδότη» αποκαλούν τον Βενιζέλο οι Παπανδρεϊκοί και «τρελό» χαρακτηρίζουν τον Γιώργο οι Βενιζελοσημιτικοί. Και οι δύο πλευρές έγιναν αθύρματα των επιθυμιών της γερμανικής καγκελαρίας και άνοιξαν τον τάφο για το τυχοδιωκτικό αυτό κατασκεύασμα -τελευταίο του είδους-που είναι συνυπεύθυνο για την εθνική καταστροφή. Είναι το κόμμα που εκπροσωπεί την πολιτική σήψη και παρακμή. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει ότι το ΠΑΣΟΚ τερμάτισε τον αμαρτωλό βίο του συμπράττοντας σε όλες τις αθλιότητες της Νέας Δημοκρατίας. Στη συνέντευξη του στη ΔΕΘ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλησε να παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ ότι είναι... «θύμα» χάριν της «σωτηρίας της πατρίδος»! Στην πραγματικότητα ο Βενιζέλος θυσίασε το ΠΑΣΟΚ για να βρίσκεται στην κυβέρνηση. Κι επιμένει να θεωρεί το οπερετικό κόμμα του ως... «δημοκρατική παράταξη» και «Κεντροαριστερά». Ούτε Κέντρο υπήρξε ποτέ το ΠΑΣΟΚ ούτε Αριστερά. Ούτε κι έχει σχέση με σοσιαλισμό. Αποτελεί την άλλη πλευρά του καπιταλιστικού νομίσματος. Όσο... «σοσιαλιστής» είναι ο Ολάντ, άλλο τόσο είναι κι ο Βενιζέλος. Αμφότεροι είναι Ηράκλεις του καπιταλιστικού στέμματος, θλιβεροί υπηρέτες του συστήματα. Γι' αυτό και τα ποσοστά τους κατρακυλούν στο χάος. Κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου μας έλεγε για το περιβόητο «συμβόλαιο με τον λαό». Τώρα ο Βενιζέλος έχει «συμβόλαιο με τη Νέα Δημοκρατία», χάριν των σκοπών της «τρόικας».
Ο εσωκομματικός σπαραγμός διαλύει όμως και τη Νέα Δημοκρατία. Ο Σαμαράς βλέπει έντρομος να βγάζουν μαχαίρια Μητσοτακικοί και Καραμανλικοί. Οι Βρούτοι τον περικυκλώνουν. Ο Καίσαρας της Νέας Δημοκρατίας θα έχει ξαφνικό πολιτικό θάνατο. Ο Ιούλιος Καίσαρ, όταν κάποτε διάβασε στον Ξενοφώντα με τι τρόπο ο Κύρος στην τελευταία του αρρώστια έδινε οδηγίες για την ταφή του, εξέφρασε τη φρίκη του για ένα τέτοιο αργό τέλος και δήλωσε στον Μάρκο Λέπιδο ότι επιθυμούσε έναν ξαφνικό θάνατο. Ο Σαμαράς είναι μοιραίο να μην έχει την αργή πτώση που είχαν άλλοι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας. θα πέσει απότομα, ξαφνικά, αποδοκιμαζόμενος από στελέχη και οπαδούς του κόμματος του. Του καταλογίζουν δίκαια ότι είναι ο μοναδικός αρχηγός της παρατάξεως που έδιωξε ο ίδιος τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Δεξιιάς. Και θα είναι ξαφνική η πτώση του διότι η βακτηρία του, το ΠΑΣΟΚ, ράγισε, λύγισε και θα τον παρασύρει στον γκρεμό. Δεν θα έχει πια ο Σαμαράς στήριγμα για να σταθεί στην εξουσία. 


Στα 1642, οι «εθνικιστές» Γάλλοι σαρώθηκαν διότι ο Μαζαρίνος επέβαλε βαρύτατους φόρους στον λαό για να αντιμετωπίσει τιε δαπάνες του Τριακονταετούς Πολέμου, που σπάραζε όλη την Ευρώπη. Τώρα ο δεξιός Σαμαράς θα σαρωθεί διότι επέβαλε τους βαρύτατους εξωφρενικούς φόρους που διατάσσει η «τρόικα», με τον Γ' Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμο, ο οποίος σπαράζει τιε ευρωπαϊκές χώρες του Νότου. Αλλά η Δεξιά είναι αδύνατον να έχει οποιοδήποτε μέλλον ως Νέα Δημοκρατία. Διότι και οι Μητσοτακικοί και οι Καραμανλικοί ψήφισαν όλα τα Μνημόνια και τα εθνοκτόνα φορολογικά μέτρα και «προαπαιτούμενα». Αυτός ο χώρος «κάηκε» με τη γερμανοδουλεία του. Για να δώσει την αίσθηση (ή την ψευδαίσθηση) του «καινούργιου», θα χρειαστεί νέος τίτλος και νέος αρχηγός. Ο Σαμαράς, υπηρετώντας συνειδητά τη γερμανική καγκελαρία, προσπάθησε να εθίσει τους πολίτες στα παραισθησιογόνα του «success stoy» που του προσέφερε αφειδώς και αηδώς με όλα τα μέσα προπαγάνδας. Ο υμνωδός της Μέρκελ δεν το κατάφερε. Και δεν το κατάφερε διότι είχε απέναντι του έναν κόσμο όχι απλώς εξοργισμένο αλλά διακατεχόμενο από άγριο μίσος γι' αυτούς που μετέβαλαν τους άλλοτε νοικοκύρηδες σε παρίες. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ παίρνουν τη θέση που τους ταιριάζει: Στον Καιάδα της Ιστορίας.
Κι αυτήν την ώρα που απαιτείται συσπείρωση όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων για να πέσει η συγκυβέρνηση που έφτιαξε η Μέρκελ, το ΚΚΕ εξακολουθεί τον μοναχικό του δρόμο, χωρίς να προβληματίζεται από το απίστευτα χαμηλό ποσοστό του κόμματος του, που έφτασε στο 4%, ενώ η Χρυσή Αυγή κρατά σταθερά το 17%. Ο κ. Κουτσούμπας θυμίζει τους «κατευναστές» της Σχολής Τσάμπερλεν που προτιμούσαν τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι από τους κομμουνιστές επειδή τους έβλεπαν να κυριαρχούν μέσα στους δημοκρατικούς της Μαδρίτης. Τον Χίτλερ προτιμούσαν ακόμα και από τον Λεόν Μπλουμ, τον σοσιαλιστή ηγέτη και πρωθυπουργό του Λαϊκού Μετώπου στη Γαλλία. Έλεγαν: «Rather Hitler than Blum» («Προτιμότερος ο Χίτλερ παρά ο Μπλουμ»). 0 κ. Κουτσούμπας του 4% καλλιεργεί με την τακτική του διάσπαση και αποδυνάμωση των δυνάμεων της Αριστεράς. Κι είναι σαν να λέει: «Προτιμότερη η Μέρκελ παρά ο Τσίπρας...». Πρωτότυπη παγκοσμία» αντίληψη για γραμματέα Κομμουνιστικού Κόμματος!
Θα επαναλάβουμε, όμως, την ουσία του όλου πολιτικού προβλήματος: Η Γερμανία έχει κηρύξει τον Γ' Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμο και είμαστε υπόδουλοι μέσα στη Γερμανοευρωπαϊκή Ένωση. Η ένταξη μας μέσα σ' αυτήν τη σφηκοφωλιά μόνο δεινά μάς έχει φέρει. Αυτή κατέστρεψε την οικονομία και όλη την ελληνική παραγωγή. Οι Γερμανοί δεν άλλαξαν σε τίποτε από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο ανάπηρος -κυρίως στο μυαλό- Σόιμπλε (μετεμψύχωση του Χίτλερ) διεκήρυξε ότι με επιτρόπους θα ελέγχει την παγκόσμια οικονομία, που σημαίνει ότι εξαπλώνει μια παγκόσμια δικτατορία -τη χειρότερη που γνώρισε ποτέ ο κόσμος- για να μας έχει ουσιαστικά μέσα σ' ένα νέο απαίσιο γκέτο, όπως το παλαιό γκέτο της Βαρσοβίας. Μας περνάει μέσα από «λουτρά θανάτου», όπως τότε. Μόνο που τώρα τα «λουτρά θανάτου» είναι της Εφορίας. Ο στρατηγός φον Σέεκτ έλεγε στον προηγούμενο πόλεμο ότι: «Η ύπαρξις της Πολωνίας είναι ανυπόφορος και ασυμβίβαστος με τους ουσιώδεις όρους της γερμανικής ζωής». Σήμερα ο Σόιμπλε μας λέει κυνικότατα ότι: «Η ύπαρξις της Ελλάδος είναι ασυμβίβαστη και ανυπόφορη με τους ουσιώδεις όρους της γερμανοευρωπαϊκής μαφίας»! Ο Χίτλερ κραύγαζε: «Μόνο ένας κύριος πρέπει να υπάρχει για τους Πολωνούς: Ο Γερμανός»... Το ίδιο ακριβώς λέει ο Σόιμπλε για τους Έλληνες. Οι Πολωνοί κάτω από το ναζιστικό κνούτο ύψωσαν ανάστημα και έκαναν την ηρωική τους εξέγερση. Ήλθε η ώρα για τον δικό μας ξεσηκωμό. Να αρχίσουμε μια αντιγερμανική εκστρατεία σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα. Οι λαοί του Νότου πρέπει να βγουν από το γκέτο της Ευρωζώνης για να ξαναβρούν την ελευθερία τους. Αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι μέσα στο γκέτο της Ευρωζώνης τα Μνημόνια ποτέ δεν θα τελειώσουν, τότε θα πέφτουμε -όπως έλεγε ο Ευριπίδης- «από βυθό σ' άλλο βυθό, ώσπου δεν θα 'ναι άλλος...».
"ΤΟ ΠΑΡΟΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: