Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ : Φθινοπωρινοί μύθοι για εκλογές

Το παραμύθι κυκλοφορεί σε δύο εκδοχές. Με διαφορε­τικούς δημιουργούς. Την πρώτη εκδοχή τη θέτει σε κυκλοφορία η κυβέρνηση. Ετοιμά­ζεται, λέει, να αιφνιδιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ με εκλογές το φθινόπωρο - τέλη Οκτωβρίου ή Νοέμβριο. Οχι με θέμα την αποτυχία συγκέντρωσης 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Με κάποιο άλλο πρόσχημα.

Θα... στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ με αυτό το κόλπο η κυβέρνηση, ισχυρίζονται οι άνθρωποι του Μαξίμου. Σε τρεις μήνες, θα πρέπει ο Τσίπρας να βρει 180 βουλευτές για να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λένε. Δεν θα μπορέσει, οπότε θα έχουμε νέες εκλογές τον Μάρτιο και έτσι θα αποδειχθεί μια σύντομη παρένθεση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού σίγουρα θα νικήσει στις δεύτερες εκλογές η ΝΔ, καταλήγει η δεξιά εκδοχή του παραμυθιού.

Απευθύνεται σε αφελείς υποστη­ρικτές της κυβέρνησης, όπως είναι προφανές. Πρώτα πρώτα, αν γίνο­νταν εκλογές το φθινόπωρο, που είναι βέβαιο ότι θα τις κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κυβερνούσε επί τρεις μήνες με ακραία φιλολαϊκά μέτρα. Τόσο φιλολαϊκά, που θα φλέρταρε με την αυτοδυναμία στις εκλογές του Μαρτίου!

Πολιτική αυτοκτονία του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Βενιζέλου θα σηματοδοτούσε η διενέργεια πρόωρων βουλευτικών εκλογών το φθινόπωρο. Με το που θα έχαναν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και θα αποδε­κατί­­­ζονταν οι κοινοβου­λευτικές τους ομάδες, θα έπεφταν να τους κατα­σπαράξουν οι εσωκομματικοί τους αντίπαλοι! Οι πιθανότητές τους να επιβίωναν ως αρχηγοί των κομμάτων τους είναι μηδαμινές. Ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που η ΝΔ κέρδιζε τις εκλογές του Μαρτίου, αποκλείεται ο Αντώνης Σαμαράς να ξαναγινόταν πρωθυ­πουργός. Ούτε μία στο εκατομμύριο!

Παραίτηση από πρωθυπουργός για το... καλό του κόμματος δεν υφίσταται πλέον ούτε καν ως έννοια εδώ και δεκαετίες! Η πρωθυπουργική εξουσία, ο υπουργικός θώκος, έστω η βουλευτική έδρα, άντε και διοικη­τής κάποιου κρατικού οργανισμού που αφήνει περιθώρια προσωπικού πλουτισμού, είναι τα ιδανικά και τα κίνητρα ενασχόλησης με την πολιτική όλων των ταγών του έθνους! Το προσωπικό πολιτικό συμφέρον τους νοιάζει και μόνο, τίποτε άλλο! Καμιά ιδεολογία δεν έχουν πέρα από την επανεκλογή τους.

Μόνοι τους, με τίποτα δεν εγκαταλείπουν οικειοθελώς την εξουσία ο Αντ. Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος! Αντιθέτως, θα κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν ακόμη και μία μέρα επιπλέον παραμονής των κομμάτων τους -και πάνω απ' όλα των ίδιων προσωπικά- στην κυβέρ­νηση. Σημεία και τέρατα μπορούν να συμβούν στην πολιτική ζωή σε έξι μήνες. Τρελοί είναι να τα παρατή­σουν και να φύγουν για να πάνε «σαν το σκυλί στ' αμπέλι»;

Η αριστερή εκδοχή του ίδιου παραμυθιού περί φθινοπωρινών εκλογών έχει προέλευση τον ΣΥΡΙΖΑ. Εσωτερικοί και εξωτερικοί παράγοντες σπρώχνουν τον Σαμαρά προς την έξοδο και τον πιέζουν να λύσει μέσω εκλογών το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, λένε οι προσκείμενοι στην Κουμουνδούρου.

Ανυπομονούν και βαριούνται να υποστούν την «ταλαιπωρία» της κατάκτησης της εξουσίας. Τα θέλουν όλα, αμέσως και άκοπα! Ξεχνούν ότι ο επίδοξος νικητής πρέπει να συσπειρώνει τους ψηφοφόρους γύρω του. Δεν κερδίζονται οι εκλο­γές μόνο επειδή χάνει ο αντίπαλος!

www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: