Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Όλοι θα γίνουμε Αργεντινή ....


.... Αν όλες οι χώρες δεν στραφούν κατά των αρπακτικών, καταργώντας τους φορολογικούς παραδείσους, τις offshore εταιρείες και τις φοροαπαλλαγές, αρχίζοντας ελέγχους για το πώς απέκτησαν τα δισεκατομμύρια και αν έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί 



Δεν μπορεί να πανηγυρίζει η κυβέρνηση επειδή οι γύπες έγιναν πιο ισχυροί από τα κράτη

Ποτέ δεν βοήθησε τον τόπο και τον Ελληνισμό η τυφλή σύγκρουση, που κόβει κάθε γέφυρα συνεννόησης με τον αντίπαλο και καταλήγει στο μίσος. Η Ιστορία έχει διδάξει ότι είναι απαραίτητη η συνεννόηση, μέσω εκπροσώπων, τουλάχιστον σε καίρια θέματα, από τα οποία εξαρτάται η τύχη της χώρας και του λαού. Και αυτό ποτέ δεν έβλαψε. Αντίθετα, όποτε δεν υπήρχε, η χώρα το πλήρωνε πολύ ακριβά. Όπως και δεν μπορεί ο κατέχων την εξουσία να νομίζει ότι διαθέτει την εκ Θεού σοφία και ότι ο αντίπαλος θα πρέπει να υποτάσσεται χωρίς καν να ακουσθεί η άποψή του, ότι δεν δικαιούται καν να ομιλεί...

Επαφή, μακριά από τους προβολείς, πάντα υπήρχε μεταξύ Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου, παρά τις σκληρές συγκρούσεις τους στη Βουλή.

Εκείνο το «Βυθίσατε το Χόρα» που είπε ο Ανδρέας το 1976 (όταν το τουρκικό σκάφος μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα) ήταν προϊόν αυτών των επαφών. Δίοδος συνεννόησης υπήρχε ακόμη και τις μέρες που η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε στείλει στο Ειδικό Δικαστήριο τον Παπανδρέου.

Δεν γίνεται τυχαία η αναφορά στο χθες. Κάνουν ζημιά στην Ελλάδα οι θέσεις της κυβέρνησης για τις δραματικές εξελίξεις στην Αργεντινή μετά την άρνησή της να υποκύψει στα αρπακτικά και η συγχορδία των βουλευτών των κυβερνητικών κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εκμεταλλευθούν το γεγονός αυτό στην αντιπαράθεσή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να πουν «να πού θα μας πάει ο Τσίπρας αν κυβερνήσει».

Δεν μπορεί να πανηγυρίζεις για το ότι μια χώρα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει επειδή αντιστάθηκε στη βουλιμία των αρπακτικών, που θέλουν να πιουν το αίμα του λαού, να πνίξουν τον κόσμο. Που δεν βλέπουν τίποτε άλλο από το χρήμα, κι ας πεθαίνουν οι άνθρωποι. Γιατί αύριο θα έρθει η σειρά σου... Καταντά απίστευτο η κυβέρνηση να συστρατεύεται με τα κοράκια, με τους γύπες!

Αλληλέγγυες στην κάθε Αργεντινή πρέπει να είναι όλες οι χώρες, ακόμη και οι μεγάλες που δεν είναι Αμερική. Γιατί τα αρπακτικά δεν κάνουν διακρίσεις. Πέφτουν σαν όρνια όπου μυρίζονται πρόσφορο έδαφος. Κάνουν τους... ελεήμονες, για να ληστέψουν στη συνέχεια τα πάντα. Πόσοι και πόσοι δεν ήρθαν εδώ μόλις είδαν ότι μένουμε από λεφτά... Και το αποτέλεσμα το βλέπουμε. Τα δανεικά που μας έδωσαν, αντί να μας σώσουν, έγιναν βρόχος... Και οι αναπνοές όλο και λιγοστεύουν. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο για τον ελληνικό λαό. Ακόμη υπάρχουν υπόλοιπα από τα δάνεια της Ανεξαρτησίας, που τα δεσμά τους παραμένουν μέχρι σήμερα...

Αυτά που συμβαίνουν στην Αργεντινή, μετά την πρωτοφανή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, υπονομεύουν την κρατική οντότητα. Με δυο λόγια, η εθνική κυριαρχία είναι στο έλεος του κάθε αρπακτικού, που μπορεί να σε εξαφανίσει χωρίς να χρειάζεται πυραύλους, αεροπλάνα, τανκς και υποβρύχια...

Το μήνυμα που βγαίνει είναι ωμό: Τα αρπακτικά πάνω από τα κράτη!

Κι όμως, τα κράτη δεν είναι καθόλου αδύναμα. Αρκεί να λειτουργήσουν οι νόμοι και οι κανόνες ελέγχου για όλους αυτούς τους καρχαρίες και τους ολιγάρχες, που από τη μια μέρα στην άλλη γίνονται δισεκατομμυριούχοι και καταφέρνουν να εξαγοράζουν πρωθυπουργούς, προέδρους κρατών και υπουργούς και να ζουν στο απυρόβλητο, από τη στιγμή που τους κρατάνε όλους στο χέρι.

Πρέπει τα κράτη να προχωρήσουν στην κατάργηση των φορολογικών παραδείσων –Νησιά Κέιμαν, Παρθένοι Νήσοι κ.λπ.–, των offshore εταιρειών και όλων των φοροαπαλλαγών, και όλα αυτά τα... funds-αρπακτικά να υπάγονται στις φορολογικές διατάξεις που ισχύουν για τον άνεργο, τον υπάλληλο, τον εργάτη, τον έμπορο, τον επιχειρηματία και τον βιομήχανο. Τότε θα φανεί από πού προέρχονται τα λεφτά όλων αυτών των κορακιών, αν έχουν δηλωθεί και αν έχουν φορολογηθεί. Γιατί κανείς δεν γίνεται δισεκατομμυριούχος, ούτε καν εκατομμυριούχος, με την... αγιαστούρα και τηρώντας με θρησκευτική ευλάβεια τους νόμους του κράτους.

Έχει τεράστιες δυνατότητες η κάθε κυβέρνηση, αρκεί να μην την κρατάει κανείς στο χέρι. Στο σκαμνί μπορούν να καθίσουν τα αρπακτικά, που τα έχουν αφήσει ασύδοτα να κανονίζουν την τύχη των λαών.

Η Πρόεδρος της Αργεντινής με την απόφασή της να μην υποκύψει σε όλους αυτούς τους γύπες προσφέρει μεγάλη υπηρεσία σε όλες τις χώρες, με πρώτες αυτές που χρωστάνε και έχουν φθάσει στο κόκκινο.

Αν ξεσηκωθούν και αρχίσουν να λειτουργούν οι νόμοι και να δουλεύουν τα δικαστήρια, οι γύπες θα ξενυχιασθούν...

Είναι η στιγμή που και η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει ρότα...

Για να έρθουν καλύτερες μέρες... Που δεν θα τις δούμε με το «ναι σε όλα»... 

Του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ
"ΤΟ ΠΑΡΟΝ "

Δεν υπάρχουν σχόλια: