Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Η "προοδευτική" υποκρισία



 

Η "προοδευτική" υποκρισία

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ. ΔΙΟΤΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟΣ ΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΣ.

Πολύ φοβάμαι ότι ο όρος "προοδευτικός" έχει χάσει την σημασία που είχε άλλοτε. Για εμένα "προοδευτικός " είναι  ο πνευματικά καλλιεργημένος, είτε αριστερός, είτε δεξιός, είτε κεντρώος με δημοκρατική αντίληψη και δημοκρατικές Αρχές. Κάποιοι όμως στην "αριστερά" θέλουν να μονοπωλούν τον "προοδευτισμό" και γίνονται κριτές ή μάλλον επικριτές των πάντων.

Αφορμή για αυτό το σχόλιο μου αποτελούν τα κοροϊδευτικά σχόλια "προοδευτικών" αριστερών για τους ανθρώπους στις φωτογραφίες που συνοδεύουν αυτό το κείμενο.

Δεν είμαι της εκκλησίας με την λογική του υπέρμετρα θρήσκου ή θρησκόληπτου. Κάθε άλλο. Άλλωστε με ευθύνη αρκετών ιερωμένων η Εκκλησία μοιάζει τόσο συχνά να λειτουργεί σαν μια εμπορική εταιρεία, που κάπου με χάνει…

Όμως την πίστη των ανθρώπων που πηγαίνουν στις εκκλησιές για να προσευχηθούν, δεν διανοούμαι, να τη λοιδορήσω, ούτε να τη βρίσω και μάλιστα χυδαία όπως κάνουν κάποιοι "προοδευτικοί" "αριστεροί" ή άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην χριστιανοσύνη. Όπως επίσης δεν διανοούμαι να βρίσω και να λοιδορήσω καμία άλλη πίστη, κανενός ανθρώπου. Η ουσία είναι πως η ανεξιθρησκεία δίνει στον καθένα το δικαίωμα να πιστεύει σ` όποιον θεό επιθυμεί. Δεν δίνει όμως το δικαίωμα ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ να καθυβρίζει και να προσβάλει τα ιερά και όσια των άλλων.

Αλήθεια για ποια προοδευτική δημοκρατική αριστερά μιλάμε;  Γιατί βλέπω μια "αριστερά", που την ελεύθερη έκφραση την ανέχεται μόνο όταν συμφωνείς μαζί της… Μια "αριστερά" που την ανεξιθρησκεία την προτιμά αντιθρησκεία διότι ανέκαθεν οι πρακτικοί του Μαρξισμού σε αντίθεση με τον Μαξ επιζητούσαν πιστούς …κατ` αποκλειστικότητα.

Κάποιοι φαίνεται ότι θέλουν μια "αριστερά" που στην ιδέα της ύπαρξης αντίθετης άποψης «βγάζει σπυριά» και υποκριτικά αρνείται σε όλους τους άλλους τα δικαιώματα που τόσο επιτακτικά διεκδικεί ορθότατα για τους πιστούς της.

Δυστυχώς με όλα αυτά, και φυσικά με κάποιους στον "αριστερό" χώρο που θεωρούν ότι η βία και ο τρόμος είναι απαραίτητοι σταθμοί προς το μέλλον, επιζητείται το χτίσιμο μιας Αριστεράς που προάγει τη μισαλλοδοξία, σχεδόν το ίδιο φανατικά με τους «Xρυσαυγίτες» του άλλου άκρου και αυτό γιατι η φασίζουσα αριστερά δεν διαφέρει σε τίποτα από την φασίζουσα δεξιά;

Εύχομαι και ελπίζω ότι η αριστερά που διεκδικεί την άνοδό της στην εξουσία δεν έχει καμιά σχέση με την πιο πάνω περιγραφείσα "προοδευτική αριστερά".
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: