Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Η καταρράκωση της ελληνικής δικαιοσύνης


ΕΚΤΑΚΤΟ 

 ΤΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΕΙ

Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΕΞΕΦΤΕΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ - ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...


Αλλά τον τάφο της τον άνοιξε η ίδια με τις ολέθριες αποφάσεις και τους χειρισμούς της. Όταν εμείς προειδοποιούσαμε γι αυτά, εκείνοι προτιμούσαν ν αγκαλιάζουν το φίδι που τώρα ετοιμάζεται να τους αφανίσει. - Η δικαστική εξουσία υπέπεσε συνειδητά σε τρία θανάσιμα "αμαρτήματα", και όπως όλα δείχνουν ή ώρα που θα πληρώσει βαρύτατο τίμημα, τόσο αυτή όσο και η Ελλάδα, δεν είναι μακριά...

Το πρώτο αμάρτημά της είναι η αυτοκατάργησή της. Είναι το γεγονός, πως συνειδητά επέλεξε να μετασχηματιστεί σε ελληνόφωνο δεκανίκι της ξένης κατοχής, και να αυτοκαταργήσει το ρόλο της ως Ελληνική δικαιοσύνη, δηλαδή ως αδιαφιλονίκητο στήριγμα και ασφαλές αποκούμπι του Συντάγματος, των θεσμών και του Έθνους. Με την ολέθρια απόφασή της να αποδεχτεί ως συνταγματική τη μνημονιακή κατάλυση του Συντάγματος, άνοιξε μόνη της την ταφόπλακα που τώρα ετοιμάζεται να την υποδεχτεί.

Το δεύτερο αμάρτημά της υπήρξε η διαχρονικά ερμαφρόδιτη γλώσσα της. Ακόμη και σε κείνες τις αποφάσεις που τόλμησε - για επικοινωνιακό ξεκάρφωμα - να "δικαιώσει" συγκεκριμένες μικρές κατηγορίες εργαζομένων, δε φρόντισε παράλληλα με αυτό...
να στερήσει από την κατοχική διοίκηση το δικαίωμα των εναλλακτικών (βλέπε ισοδύναμα) επιλογών, για να δημιουργήσει έτσι ένα ασφαλές και ακλόνητο τετελεσμένο ικανό να εμποδίσει την επικίνδυνη κατρακύλα της.

Το τρίτο και φαρμακερό αμάρτημά της είναι ο αυτοεξευτελισμός της. Με τις επιλεκτικές αποφάσεις της με τις οποίες έριξε στον Καιάδα ολόκληρη την κοινωνία πλην των δικών της πρωταγωνιστών, απεκόπη από το φυσικότης σύμμαχο τον οποίο θα έπρεπε να υπηρετεί, δηλαδή την Ελληνική κοινωνία, και τώρα παραδίδεται σ αυτούς που με τις αποφάσεις της υπηρέτησε για να την κατασπαράξουν.

Και φυσικά τον προσωπικό της επικήδειο, τον έγραψε με την ελεεινή και τρισάθλια απόφασή της, να αντιμετωπίσει τον αγώνα των περήφανων καθαριστριών ως Δούρειο ίππο για τη χώρα, ενώ θα όφειλε - ακόμη και για λόγους εθνικού συμβολισμού - να τον δικαιώσει απερίφραστα, χωρίς παρενθέσεις και χωρίς αστερίσκους.

Τώρα λοιπόν η κατοχική διοίκηση, ετοιμάζεται να την τελειώσει, αφού πρώτα τη χρησιμοποίησε, την οδήγησε στον αυτοεξεφτελισμό και στην καθολική ταπείνωση.

Όπως διαβάζουμε λοιπόν, σαφέστατο ήταν το μήνυμα ότι για την ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική (π.χ. ειδικά μισθολόγια και αποφάσεις του ΣτΕ) είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση και όχι η δικαιοσύνη, που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης. 

Από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, ο κ. Χαρδούβελης, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση θα δώσει μια συνολική λύση για το θέμα. Οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία», για να προσθέσει χαρακτηριστικά πως «έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική». 

Διευκρίνισε ότι από τις δικαστικές αποφάσεις ασκούνται πιέσεις στα δημόσια οικονομικά και επί της ουσίας άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να εφαρμόσει επακριβώς τις αποφάσεις των δικαστηρίων, εν αναμονή της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την ερμηνεία των συγκεκριμένων αποφάσεων. Τα παραπάνω διαβάσαμε στο "Ποντίκι" και αναδημοσιεύεται στη συνέχεια ΕΔΩ.

Τι έχουμε λοιπόν εδώ;;;
 
Έναν διορισμένο αχυράνθρωπο της κατοχικής διοίκησης που δηλώνει ευθέως και απερίφραστα ότι ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ να εφαρμόσει τις αποφάσεις (τις κατά τα άλλα υποχρεωτικές) των ελληνικών δικαστηρίων, και δυστυχώς δε βρίσκεται ένας δικαστής με ούμπαλα που να διατάξει την άμεση προσαγωγή του στις ανακριτικές αρχές για παραδειγματισμό όλων...

Έχουμε επίσης μια σαφέστατη προειδοποίση προς τους άτολμους,ταπεινωμένους μέσα από τις ίδιες τους τις αποφάσεις, ελληνόφωνους δικαστές, που τους λέει ευθέως ότι: "Οι ώρες σας είναι μετρημένες", και δυστυχώς και πάλι κανείς δεν αντιδρά.

Εμείς, αντί άλλου σχολίου θα συστήσουμε τόσο στους δικαστές όσο και στους αχυρανθρώπιυς της κατοχικής διοίκησης να διαβάσουν το σχετικό μας άρθρο με τίτλο: "Το τελευταίο γεύμα" (διαβάστε το προηγούμενο άρθρο).

Και φυσικά θα παραπέμψουμε σε σχετικά μας άρθρα που γράφτηκαν, όταν με δικαστικές αποφάσεις γράφονταν σελίδες ντροπής και ταπείνωσης για τη χώρα...
 
http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2014/07/blog-post_8364.html 
 


«Έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική»

Το Ποντίκι Web
Αμφισβητεί τη διάκριση των εξουσιών ο Γκίκας Χαρδούβελης

Σαφέστατο μήνυμα ότι για την ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική (π.χ. ειδικά μισθολόγια και αποφάσεις του ΣτΕ) είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση και όχι η δικαιοσύνη, απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, ο κ. Χαρδούβελης, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση θα δώσει μια συνολική λύση για το θέμα. Οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία», για να προσθέσει χαρακτηριστικά πως «έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική».

Διευκρίνισε ότι από τις δικαστικές αποφάσεις ασκούνται πιέσεις στα δημόσια οικονομικά και επί της ουσίας άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να εφαρμόσει επακριβώς τις αποφάσεις των δικαστηρίων, εν αναμονή της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την ερμηνεία των συγκεκριμένων αποφάσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε, στην ομιλία του, ως δεύτερο σημαντικό ζήτημα, το οποίο αποτελεί «πρόκληση» για την κυβέρνηση , αυτό των «κόκκινων δανείων». Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, έκανε λόγο και για μια ευκαιρία αναδιάρθρωσης και του ιδιωτικού τομέα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ίσως αυτή η μεγάλη κρίση να οδηγήσει και με βοήθεια των τραπεζών και των επιχειρήσεων να βρούμε λύσεις. Να γίνουν συγχωνεύσεις και εξαγορές. Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι ανοιχτόμυαλοι, να μην επιμείνουν σώνει και καλά να κρατήσουν την επιχείρησή τους 100%. Θα πρέπει να φέρουμε ξένο κεφάλαιο για να υπάρξει ισορροπία που θα βοηθήσει συνολικά τη οικονομία».

Ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε υπέρμαχος της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, διαβεβαιώνοντας τους εκπροσώπους του ΣΕΒ ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις. Είπε δε χαρακτηριστικά, ότι «ακόμα κι αν το Δεκέμβριο τελειώσουν τα Μνημόνια, δεν μπορούμε να ξαναπάμε στα παλιά»

http://www.topontiki.gr/article/79532/Amfisbitei-ti-diakrisi-ton-eksousion-o-Gkikas-Xardoubelis

Δεν υπάρχουν σχόλια: