Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΚΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΔΑΞΑΣ





ΕΙΔΕ ΟΝΕΙΡΟ Ο ΦΑΝ ΧΑΑΛ!
Κρουλ όπως Χρηστίδης!
Η κίνηση του Λουίς φαν Χάαλ να αλλάξει τον βασικό του τερματοφύλακα, Γάσπερ Τσίλεσεν και να ρίξει στο ματς τον Τιμ Κρουλ για την διαδικασία των πέναλτι στην αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Κόστα Ρίκα για τους «8» του Mundial, αφενός ήθελε... άντερα, αφετέρου έπρεπε να `χει δει όνειρο!
Ο τεχνικός των «οράνιε» δικαιώθηκε τελικά μιας και ο Κρουλ απέκρουσε δυο πέναλτι κι έστειλε την Ολλανδία στους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου εκεί που περιμένει η Αργεντινή.
Θα πρέπει βέβαια να ρωτήσει κάποιος τον φαν Χάαλ αν εμπνεύστηκε αυτήν του την κίνηση από τον μεγάλο αναμορφωτή του ολλανδικού ποδοσφαίρου, Φράντισεκ Φάντροκ. Ο Τσέχος πολιτογραφημένος Ολλανδός ήταν αυτός που δημιούργησε τη μεγάλη Ολλανδία του 1974 που έβγαλε μάτια στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως η ολλανδική ομοσπονδία έδωσε το χρίσμα στον Ρίνους Μίχελς, ο οποίος άσκησε βέτο και ήθελε τον Φάντροκ ως βοηθό προπονητή.
Ο Φάντροκ λοιπόν, για να φτάσουμε στο δια ταύτα διατέλεσε και προπονητής της ΑΕΚ.
Τη σεζόν 1976-77 η ΑΕΚ παίζει στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΚΠΡ. Η ΑΕΚ έχει χάσει το πρώτο ματς 3-0, νικάει με 3-0 και το ματς πάει στην παράταση και στα πέναλτι.
Λίγο πριν τα πέναλτι ο Φράντισεκ Φάντροκ (προπονητής της Ολλανδίας από το 1970 ως το 1974) κάνει αλλαγή στην παράταση και στη θέση του Λάκη Στεργιούδα, βάζει τον Νίκο Χρηστίδη που είχε να παίξει τρία χρόνια!
Ο Χρηστίδης τον δικαίωσε πανηγυρικά, καθώς έπιασε δύο πέναλτι και η ΑΕΚ πήγε στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA όπου έπαιξε με την Γιουβέντους, από την οποία και αποκλείστηκε.

http://www.sentragoal.gr/ 



Στο βίντεο παρακολουθούμε την θριαμβευτική πορεία της ΑΕΚ στους 4 του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ..
Σταθμοί της πορείας ήταν, το γκολ-προκριση του Τάσου στην εκπνοή της παράτασης στον αγώνα της Μόσχας, η καταπληκτική εμφάνιση του β' ημιχρόνου και η τελική νίκη στον εκτός έδρας αγώνα με την Ντερμπυ Καουντυ, το 12λεπτο φωτιά στον αγώνα του Βελιγραδίου όπου μπήκαν και τα 4 γκολ του αγώνα, ο δραματικός προημιτελικός με την ΚΠΡ στην Φιλαδέλφεια με τα 2 πέναλτι που έπιασε ο Χρηστίδης και την ανατροπή του 3-0 του Λοφτους Ροουντ.. Στο τέλος η ΑΕΚ λύγισε από την ανώτερη Γιουβεντους του Τραπατονι..
Πρωτεργάτες της επιτυχίας ο πρόεδρος Λουκάς Μπάρλος που με τις ενέργειες του κατέστησε για μια πενταετία την ΑΕΚ πανίσχυρη και ο προπονητής Φραντισεκ Φαντροκ που έφερε το total football του Αγιαξ και της Ολλανδίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο με άξιο εκφραστή την ΑΕΚ..!!
Οι αγώνες μεταδόθηκαν όλοι σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ αλλά δυστυχώς έχουν σβηστεί εδώ και πολλά χρόνια.. Στο βιντεο ακούγεται η φωνή του Βαγγέλη Φουντουκίδη και του Γιάννη Διακογιάννη στο ζωντανό σπηκαζ..(καταπληκτικο το μουσικο χαλι)...
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: