Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Κλείνουν την Βουλή και μετά ζητάνε το σεβασμό του Ελληνικού Λαού....

Οι τελευταίοι υποστηρικτές της συγκυβέρνησης έχουν αρχίσει ήδη να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση. Η πραγματικότητα δεν κρύβεται: τα εκκαθαριστικά έρχονται, οι φόροι δεν μπορούν να πληρωθούν, οι κατασχέσεις οφειλετών δρομολογούνται, τα ασφαλιστικά ταμεία βουλιάζουν, τα έσοδα βουλιάζουν γενικώς ενώ χαρίζονται οι οφειλές των ημετέρων, η υπερφορολόγηση γενοκτονεί έναν ολόκληρο λαό, οι αιγιαλοί ξεπουλιούνται… Η κυβερνητική αναπαλαίωση έφερε δυσαρέσκειες στο χώρο των συγκυβερνώντων και ένας σορός από νομοσχέδια, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου επιβεβλημένα από τους ξένους επικυρίαρχους πρέπει να περάσουν τυπικά από την βουλή και να εγκριθούν. Όμως πάντα υπάρχει ο κίνδυνος του ατυχήματος από κάποιο "ανανήψαντα" δυσαρεστημένο από το στρατόπεδο της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Τί λύση υπάρχει;;; Έ κλείνουμε την Βουλή και πάμε στα περισσότερο ελεγχόμενα θερινά τμήματα..... Και μετά ζητάνε το σεβασμό του Ελληνικού Λαού.... Έ γίνεται;;; ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ....



Μετεκλογικό πολιτικό χάος

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
 
Πανικόβλητη η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, έκλεισε ξαφνικά τη Βουλή. Από τη σκοπιά της, σωστά έπραξε. Πρώτα πρώτα έτσι διαγράφονται ποινικές ευθύνες που τυχόν έχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που συμμετείχαν από υπουργικές θέσεις στις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου. Δεν μπορούν πλέον να διωχθούν ποινικά αυτοί που μας έβαλαν στα μνημόνια. Αυτοί που ενέχονται στο σκάνδαλο των υποβρυχίων. Αυτοί που κατέστρεψαν μέσω του «κουρέματος» τα ασφαλιστικά Ταμεία, τα νοσοκομεία, τους μικροομολογιούχους, τα πανεπιστήμια. Δεύτερον, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θα γίνει με κλειστή τη Βουλή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που δεν θα υπουργοποιηθούν ή οι υπουργοί που θα καθαιρεθούν, δεν θα μπορούν να εκδηλώσουν τη δυσαρέσκειά τους καταψηφίζοντας κάποιο κυβερνητικό νομοσχέδιο!

Πλήρως ελεγχόμενοι είναι οι βουλευτές των κομμάτων που συναπαρτίζουν τα θερινά τμήματα της Βουλής, που το καθένα έχει 100 βουλευτές. Οποιος βουλευτής διαφωνεί και θεωρείται δυνάμει «αντάρτης», απλούστατα... αντικαθίσταται με άλλον του ιδίου κόμματος, αφοσιωμένο στον αρχηγό! Το πρόβλημα λύθηκε! Μέχρι τον Οκτώβριο που ξαναβρίσκονται οι 300 όλοι μαζί, ποιος ζει και ποιος πεθαίνει!

Η πολιτική επιβίωση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου συνιστούν τον υπέρτατο στόχο τους. Ιδίως του δεύτερου, ο οποίος ήδη βάλλεται ομαδόν από στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ «θα συζητηθούν τα πάντα και αν αλλάξει η πολιτική και ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να την αποδεχτεί, τότε θα αλλάξουμε αρχηγό» δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Σκάι» ο Κώστας Σκανδα­λίδης. «Απαιτείται νέα ηγεσία στην παράταξη» έγραψε ο «παπανδρεϊκός» πρώην υπουργός Θάνος Μωραΐτης χωρίς περιστροφές. Είναι να κρατούν ανοιχτή τη Βουλή μετά από αυτά;

Διαλυτικό κλίμα στους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου. Σε λιγότερες από δέκα μέρες μετά τις ευρωεκλογές, του έφυγαν δύο ακόμη βουλευτές από τους 15 που του είχαν μείνει από τους 20 που είχε εκλέξει τον Ιούνιο του 2012. Του απέμειναν 13. Δεν είναι λίγο να του έχουν φύγει 7 από τους 20 βουλευτές - το ένα τρίτο! Δεν έχει κι άδικο να καταγγέλλει «αποστασία» και «προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης και της τρόικας να εξασφαλίσουν τον μαγικό αριθμό των 180 βουλευτών που θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Χαμός και στη ΔΗΜΑΡ. Ολοι εκτιμούν ότι το κόμμα αυτό θα εξαφανιστεί από τη Βουλή στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Μέχρι τότε όμως θα συνεχίσει να έχει τους 14 βουλευτές που του έχουν απομείνει από τους 17 που εξέλεξε τον Ιούνιο του 2012. Θεωρείται πιθανότατο πλέον η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να προηγηθεί των βουλευτικών εκλογών. Στην περίπτωση αυτή, πόσοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσουν το πρόσωπο που θα προτείνουν ο Αντ. Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος; Ενδέχεται από τη στάση που θα τηρήσουν να κριθεί το αν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας -άρα αν η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει στην εξουσία ως τη λήξη της τετραετίας, τον Ιούνιο του 2016!

Τίποτα δεν είναι ίδιο όπως πριν από τις ευρωεκλογές! Οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες. Εξελίσσονται βέβαια σε διαφορετική κατεύθυνση από εκείνη που αναμενόταν προεκλογικά. Η αιτία είναι ότι οι βαριές ήττες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπερκαλύφθηκαν πολιτικά από τις διαλυτικές ήττες της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ, που άφησαν τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς συμμάχους.






Το «μυστικό» για το αιφνίδιο κλείσιμο της Βουλής

Ξάφνιασε πολλούς το αιφνίδιο κλείσιμο της Βουλής, καθώς ελάχιστοι γνώριζαν τις προθέσεις της κυβέρνησης. Και όπως ήταν φυσικό οι τόνοι της αντιπαράθεσης ήταν υψηλοί, καθώς από τη μία πλευρά τα κόμματα της αντιπολίτευσης μίλησαν για «θεσμική εκτροπή» και από την άλλη πλευρά κυβερνητικοί δικαιολογούσαν την επίσπευση του κλεισίματος λόγω ανυπαρξίας νομοσχεδίων που να απαιτούν ανοιχτή Ολομέλεια.

Ωστόσο, είναι κοινό μυστικό πως πάντα σε μια τέτοια απόφαση υπάρχει σίγουρα κάτι σημαντικό από πίσω. Εν προκειμένω δεν είναι ένας, αλλά περισσότεροι οι λόγοι που επέβαλαν την επίσπευση λειτουργίας των θερινών τμημάτων της Βουλής, όμως ο βασικότερος λόγος ήταν η ανάγκη να περάσουν -πάση θυσία- από τη Βουλή προαπαιτούμενες δεσμεύσεις της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποφασίζοντες έβαλαν κάτω τα... τεφτέρια και τα μολύβια, μετρώντας ένα-ένα τα κουκιά των... επικίνδυνων βουλευτών τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, και δεν έβγαιναν τα... νούμερα. Μπρος στον κίνδυνο να υπάρχει πρόβλημα στην ψήφιση των προαπαιτούμενων ρυθμίσεων, αποφασίστηκε να κλείσει η Ολομέλεια και να μπουν τα «ευέλικτα» θερινά τμήματα. Τόσο ως προς τον αριθμό των βουλευτών (100 σε κάθε τμήμα από 300 της Ολομέλειας), όσο, κυρίως, ως προς την άμεση αντικατάσταση πριν από ψηφοφορίες βουλευτών που... δυσκολεύονται να ψηφίσουν κάποιες ρυθμίσεις.

Τέτοιες αντικαταστάσεις έγιναν δεκάδες το προηγούμενο καλοκαίρι. Ενδεικτικά κάποιες από τις προαπαιτούμενες ρυθμίσεις που πρέπει να προωθηθούν στη Βουλή το επόμενο διάστημα είναι η επικαιροποίηση του καταλόγου με τους φόρους υπέρ τρίτων, η μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών, η προώθηση του νόμου για τον αιγιαλό που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις εντός της κυβέρνησης, η προώθηση του νόμου για τις λαϊκές αγορές (διαχωρισμός παραγωγών από εμπόρους), η νομοθεσία για τα δάση, η δημιουργία της «μικρής» ΔΕΗ και η εκκαθάριση όλων των οφειλών του Δημοσίου προς την επιχείρηση.

Οχι φυσικά ότι όλα τα παραπάνω θα περάσουν «αέρα» από τα θερινά, αλλά σίγουρα θα συναντήσουν λιγότερες δυσκολίες σε σχέση με την Ολομέλεια.

Από το "ΕΘΝΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: