Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΔΙΛΗΜΜΑΤΩΝ



ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΔΙΛΗΜΜΑΤΩΝ
Το αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών θα δώσει πάσα για... γκολ στις ευρωκάλπες (της ερχόμενης Κυριακής), που θα δείξουν - πέρα από τις όποιες «δημοσκοπήσεις»- τι θέλει πραγματικά και τι δεν θέλει ο κυρίαρχος, τσαλαπατημένος από τα Μνημόνια και τα γούστα των «δάνειων δυνάμεων» λαός, που (για να είμαστε ειλικρινείς) βρίσκεται ενώπιον συγκλονιστικών διλημμάτων.
Ο πρωθυπουργός (προχθές) στη Μυτιλήνη υποσχέθηκε (σε ακροατήριο με αγρότες) αφορολόγητο πετρέλαιο. Εξαιρετική απόφαση (εφόσον υλοποιηθεί) σε παλαιοκομματικού τύπου timing -δυστυχώς-, που δημιουργεί περίεργους συνειρμούς στον κόσμο, που κοιτάζει απελπισμένος τον ουρανό και ελπίζει σε ένα θαύμα.
Ο υφυπουργός Οικονομικών (ο Γιώργος Μαυραγάνης) άφησε να εννοηθεί ότι λόγω «πρωτογενoύς πλεονάσματος» η κυβέρνηση μπορεί να  ζητήσει δραστική χαλάρωση της υπερβολικής φορολογίας από την τρόικα. (Και τότε γιατί «σκοτώθηκε» η συμπολίτευση να περάσει από τη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο, με όλες τις δράσεις και τις περικοπές που προβλέπονται;)
Καλώς ή κακώς, στις 25 Μαΐου θα αναμετρηθεί το «φως» με το «σκοτάδι». Η κατάταξη των μονομάχων σε ένα από αυτά τα δύο κεντρικά μπλοκ φυσικά δεν είναι εύκολη και οι ψηφοφόροι θα πρέπει να ξεπεράσουν τον εαυτό τους για να είναι συμβατοί με τις δικές τους επείγουσες ανάγκες, έχοντας πάντα στο μυαλό τους την πληγωμένη -από ένα ξεπερασμένο πολιτικό σύστημα- πατρίδα, που περιμένει με αγωνία -πίνοντας καφεδάκι στη λιακάδα υπό την σκιάν της Ακρόπολης- να μάθει (σε μια εβδομάδα από σήμερα) τι ακριβώς της επιφυλάσσει το εγγύς μέλλον...
Χ.
κυριακάτικη δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: