Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

«Μας διέλυσαν οι λήσταρχοι!»

Τα παρεπόμενα για την επιτυχία του success story
 

 «Μας διέλυσαν οι λήσταρχοι!»

Η φωνή της τρέμει, δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο άνθρωπός της, το στήριγμά της, έβαλε τέλος στη ζωή του. Η Αντιγόνη Καρασάββα, η σύζυγος του μικροομολογιούχου Χρήστου Μπελέσκα, αντίκρισε το βράδυ της Τρίτης τον 57χρονο κρεμασμένο από δέντρο στο δασύλλιο κοντά στο εξοχικό της οικογένειας στη Σωζόπολη Χαλκιδικής.

«Τον βρήκα γύρω στις 8.30 το βράδυ. Είχα επικοινωνήσει μαζί του από το μεσημέρι και κατάλαβα τι πήγαινε να κάνει. Τον βρήκαμε απαγχονισμένο. Πραγματικό σοκ. Επεσε θύμα της οικονομικής κρίσης. Ο άνθρωπος αυτός πίστεψε στο ελληνικό κράτος, κατέθεσε τα χρήματά του και αγόρασε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Τα πίστευε σαν κάτι ασφαλές, καλύτερο από τις τράπεζες» είπε συγκλονισμένη η κυρία Καρασάββα.

Ο Χρήστος Μπελέσκας ήταν ιδιοκτήτης επιχείρησης συντήρησης ανελκυστήρων στην Περαία, πατέρας ενός παιδιού, ευυπόληπτος πολίτης και αυτοδημιούργητος. Εχασε περισσότερα από 300.000 ευρώ στο «κούρεμα» (του Βενιζέλου) του PSI. Ηταν ένας από τους 15.000 μικροομολογιούχους που εν μια νυκτί είδαν τους κόπους μιας ζωής, που είχαν επενδύσει σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, να γίνονται αέρας.

Γοερά κλάματα

Χθες, η γειτονιά στην οδό Μουσών ήταν βυθισμένη στο πένθος. Στον τέταρτο όροφο της οικοδομής στον αριθμό 41 το κλάμα και οι οδυρμοί συγγενών και φίλων έσκιζαν την ατμόσφαιρα μέχρι αργά το βράδυ. «Εχουμε σοκαριστεί όλοι. Ξέραμε ότι είχε απογοητευτεί, αλλά κανείς δεν πίστευε ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο» είπε στη «δημοκρατία» ο επιστήθιος φίλος του Νίκος. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 4.30 από τον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στην Περαία.

Οπως λέει η σύζυγός του, μετά το «κούρεμα» των καταθέσεων ο 57χρονος άρχισε να πέφτει ψυχολογικά. Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι αυτοκτόνησε στις 6 Μαΐου, μία ημέρα πριν από τα γενέθλιά του, ενώ σαν χθες 7 Μαΐου είχε χάσει και τον πατέρα του. «Δεν γιόρτασε ποτέ του γενέθλια» λέει η σύζυγός του. «Αν πήγαινα νωρίτερα, ίσως να τον προλάβαινα, αλλά και πάλι θα το έκανε. Σε αυτό το δέντρο θα είναι η σειρά η δική μου. Αλλά αυτή τη στιγμή θα γίνω μάνα και πατέρας και θα γίνω σκληρή για να στηρίξω το παιδί μου. Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει, να καταλάβει με τι ληστές και κλεφταράδες έχουμε να κάνουμε. Θέλω να βρίσω όλη την κυβέρνηση. Είναι υπάνθρωποι, τους βρίζει ο κόσμος όλη μέρα, είναι λήσταρχοι και υπάνθρωποι» αναφέρει συγκλονισμένη η κυρία Καρασάββα.

Σοκαρισμένη από την αυτοκτονία του συζύγου της, δεν έχει κουράγιο να μιλήσει ούτε στο τηλέφωνο. «Φωτιά να πέσει να τους κάψει όλους, κατέστρεψαν ήρεμες κι αγαπημένες οικογένειες, αφήνουν παιδιά ορφανά και νοικοκύρηδες στον δρόμο. Δεν έχουμε άλλη δύναμη, δεν έχουμε άλλο κουράγιο. Ο Βενιζέλος κι όλοι όσοι φταίνε για αυτή την αθλιότητα πρέπει να λογοδοτήσουν. Είναι ηθικοί αυτουργοί» λέει στη «δημοκρατία» η μητέρα της Αντιγόνης Καρασάββα.

Αριστείδης Μάτιος

dimokratianews.gr
http://www.freepen.gr/2014/05/blog-post_5798.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: