Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ



Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, τόσο η κυβέρνηση, τα μνημονιακά Μ.Μ.Ε. και οι μηχανισμοί της διαπλοκής που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, προσπαθούν απατηλά να πείσουν τα θύματα της απάνθρωπης μηνμονιακής πολιτικής, ότι δήθεν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, τμήμα του οποίου θα διανείμουν σε κάποιους ημιθανείς πολίτες. 

Aυτό που εμφανίζεται ως πρωτογενές πλεόνασμα είναι ταμειακό που τεχνητά εμφανίζεται, ενόψει εκλογών, για να δικαιολογήσουν οι αρχιτέκτονες της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, την παρατεταμένη ύφεση της οικονομίας, την εξαθλίωση των πολιτών και την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους. Οι κυβερνήσεις όμως των “λογιστών” ενδιαφέρονται μόνο για τους αριθμούς και αδιαφορούν για τους ανθρώπους.

Επίσης τα νεοφιλελεύθερα κόμματα με πρόσχημα τον εκσυγχρονισμό του κράτους και τις διαρθρωτικές αλλαγές, έχουν αναλάβει εργολαβικά την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και του δίκτυ κοινωνικής και εργασιακής προστασίας, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των τραπεζών και των πολυεθνικών εταιρειών.


Συγκεκριμένα ο Προϋπολογισμός προβλέπει (σελίδα 91) ότι το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης για το έτος 2014 θα διαμορφωθεί στα 4,3 δισ. ευρώ, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα θα φθάσει στα 5,4 δισ. ευρώ. Πιο κάτω, όμως, (στη σελίδα 138) προβλέπεται ότι το 2014 μόνο οι βραχυπρόθεσμοι τόκοι που θα καταβληθούν από τον Γενικό Προϋπολογισμό θα ανέλθουν στα 15 δισ. ευρώ περίπου. Περαιτέρω (σελίδα 75) αναφέρεται ότι το ενοποιημένο χρέος της Γενικής Κυβέρνησης το έτος 2014 θα ανέλθει στα - 183 – δισ. ευρώ ή στο 174,8 % του ΑΕΠ (από 120 % του ΑΕΠ που ήταν το έτος 2009). Από τον συνδυασμό των παραπάνω στοιχείων αποδεικνύεται ότι παρά το πρωτογενές «πλεόνασμα» μέσα στο έτος 2014 θα δαπανηθούν επιπλέον – 14 – δισ. ευρώ για να πληρωθούν μόνο οι βραχυπρόθεσμοι τόκοι (από έντοκα γραμμάτια κ.λ.π.) πέραν των χρημάτων που θα χρειαστούν για να πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς πιστωτές (προμηθευτές κ.λ.π.) και χρεολύσια.

 Επομένως, ούτε οι αριθμοί ούτε οι άνθρωποι θα ευημερήσουν. Εκείνοι που θα ευημερήσουν και θα πανηγυρίζουν είναι οι διεθνείς δανειστές και οι αντιπρόσωποί τους στη χώρα μας, οι οποίοι εκμεταλλεύονται αυτή την κρίση και κερδοσκοπούν σε βάρος της Ελλάδας και του λαού. Όλα τα υπόλοιπα που προβάλλουν με προκλητικό τρόπο για τους πολίτες τα γνωστά μνημονιακά ΜΜΕ και τα μνημονιακά κυβερνητικά κόμματα είναι για να εξασφαλίσουν τη συνέχιση αυτής της απάνθρωπης και καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής και μετά τις ευρωεκλογές.

 ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ... ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ... ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: