Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Η Κομισιόν απαιτεί μειώσει μισθών! Για να δείτε τι μας περιμένει!


 

Η Κομισιόν απαιτεί μειώσει μισθών! Για να δείτε τι μας περιμένει!

 
Του Κώστα Βουκελάτου

Ανοιχτο το θέμα της νέας μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα και δεν το λέω εγω σαν κεντροδεξιος που απεχθάνομαι την κυβερνηση Σαμαρα η ο ΣΥΡΙΖΑ αλλα το επανέλαβε η Ελληνίδα Επίτροπος, Μαρία Δαμανάκη και ποτε το ειπε λίγες μέρες πριν από τις κρίσιμες ευρωεκλογές.

«Αυτή είναι η σταθερή γραμμή που υπάρχει από την Κομισιόν εδώ και ενάμισι με δύο χρόνια και αυτο το οποίο ειπα ειναι οτι δεν αποκλείεται», τόνισε η Μαρία Δαμανάκη μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.

Σύμφωνα λοιπόν με την Ελληνίδα επίτροπο, το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού σε ευρωπαϊκές χώρες έχει συζητηθεί στην Κομισιόν καθώς θεωρείται μέτρο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Μην ξεχνάτε οτι ανάλογες δηλώσεις έχουν γίνει κι από αλλά μέλη της Επιτροπής αλλά κι από τον επίτροπο Οικονομίας, Όλι Ρεν.

Η είδηση που βγαίνει απο τις δηλωσεις Δαμανακη ειναι οτι η ίδια και αλλοι επίτροποι πρότειναν να τεθεί εκτος συζήτησης το θέμα του κατώτατου μισθού για να μη δημιουργηθεί κοινωνική αναστάτωση, αλλά «δυστυχώς δεν έχει δεκτή αυτή η πρόταση». Αυτη η πρόταση που δεν εγινε δεκτή σημαινει οτι θα υπάρξουν και αλλες τραγικές μειώσεις στους μισθούς των ελληνων γιατι οπως γνωρίζουμε η κυβερνηση Σαμαρα δεν λεει οχι γιατι αυτη εινα η συμφωνία να μην λεει ποτε οχι και να χρησιμοποποιει υπουργούς έτοιμους για όλα.

Τι και εαν εχει υποτίθεται επιτεύγματα να επίδειξη η Ελλαδα, η Τροικα γνωρίζει την αληθεια και εμεις ακούμε τα παραμύθια. Συνέχισε στην συνεντευξη της στο ¨ΒΗΜΑ¨ FM η κυρία Δαμανακη οτι: «Δεν είναι εύκολο η ελληνική κοινωνία να αντέξει κι άλλες μειώσεις μισθών. Η άποψή μου είναι ότι οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις πρέπει να αποκλειστούν». Η άποψη σου σεβαστή αλλα ο Σαμαρας ζει στον κοσμο του και το υπουργειο οικονομικων επισης, αδιαφορώντας και οι δυο για τους ελληνες και για το πως ζουν με την τοκογλυφικη φορολογία και τις αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών συντάξεων και υπεξαιρεσεων προνοιακών επιδομάτων.

Και οπως πολυ σωστα θελω να τονίσω ειπε και η κυρία Δαμανακη μηπως παιζει κάποιος σοβαρός να θέσει στην Τροικα θέμα μειώσεις τον φορολογικών συντελεστών εν´ όψη της τουριστικής περιόδου; Κάποιο σοβαρός; Ε; Δεν υπαρχει ετσι; Το ξέραμε απλα είπαμε να ρωτήσουμε μηπως εχει αλλαξει κατι μετα την Κυριακή!! Ίσως να περιμένουμε την άλλη Κυριακή.

http://www.freepen.gr/2014/05/blog-post_9106.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: