Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΕΛΘΕΤΕ ΣΤΑ ΜΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ



Καθώς οι ευρωπαϊκές εκλογές πέρασαν με τα όποια αποτελέσματα και τις όποιες εξελίξεις καιρός να σκεφθούν, όσοι έχουν την δυνατότητα και τις καλοκαιρινές τους διακοπές. 

Προτεινόμενος προορισμός.. τι άλλο παρά τα όμορφα Μάλια της Κρήτης όπου μπορείτε να βρείτε ότι θέλετε. Από ήσυχες μεχρι καί έντονες διακοπές..


Το όμορφο χωριό, που έχει γίνει ομορφότερο με την συνδρομή των τοπικών συλλόγων και των Σαρπηδονίστας, σας περιμένει με τις γραφικές πλατείες, εκκλησίες και ταβερνούλες. Ενώ ο κεντρικός παραλιακός δρόμος περιμένει όσους θέλουν να ξεφαντώσουν παρέα με νέα παιδιά από όλα τα μέρη του κόσμου.


Φυσικά πάντα υπάρχει μια όμορφη παραλία με λατρευτή αμμουδιά και το μινωϊκό ανάκτορο των Μαλίων με τα ερείπια αρχαίου λατομείου στην περιοχή "Ποταμός". Και φυσικά το όμορφο ηλιοβασίλεμα στην Κλωτζανή, στην περιοχή όπου βρίσκεται το νησάκι του Αφέντη Χριστού.



Καλό καλοκαίρι, καλή διασκέδαση και καλή ξεκούραση..





 
Τα Μάλια είναι κωμόπολη και πρώην κοινότητα στην επαρχία Πεδιάδος με 3.722 κατοίκους (απογραφή 2001) και αποτελεί Δημοτικό διαμέρισμα στον Δήμο Χερσονήσου του νομού Ηρακλείου. Είναι ονομαστά για τα κηπευτικά προϊόντα τους, τους γραφικούς ανεμόμυλους τους, την περίφημη αμμουδιά στην παραλία τους και τα άφθονα νερά τους , από τα οποία υδρεύεται το Ηράκλειο. Σήμερα αποτελεί κοσμοπολίτικο τουριστικό κέντρο με θαυμάσια ξενοδοχεία και ευπρεπή εξοχικά κέντρα , καταστήματα τουριστικών ειδών κ.λ.π. Βρίσκεται στο 34ο χιλιόμετρο της κεντρικής αρτηρίας προς το νομό Λασιθίου, του οποίου τα σύνορα βρίσκονται στα 38 χιλιόμετρα, πιο ανατολικά. Κύριες ασχολίες είναι τα τουριστικά επαγγέλματα, η καλλιέργεια κηπευτικών και μπανάνας. Στα ανατολικότερα, σε απόσταση 37 χιλιομέτρων, βρίσκονται οι αρχαιότητες των Μαλίων..
 
ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΥΔΑΚΗΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια: