Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΝΟΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ : Κατεβαίνοντας το Ποτάμι




Κατεβαίνοντας το Ποτάμι
Γράφει ο ΝΟΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Η δημοσκοπική εκτίναξη του Ποταμίου του Σταύρου Θεοδωράκη σε διψήφια ποσοστά μέσα λίγες εβδομάδες από την εμφάνιση του δείχνει ξεκάθαρα πόσο πολύ διψάει ο κόσμος για νέα άφθαρτα πρόσωπα στην πολιτική.
Δίνει δε ηχηρά μηνύματα σε όλα τα παραδοσιακά κόμματα, δεξιά κι αριστερά: σε αυτούς που επιμένουν να δίνουν εύκολες υποσχέσεις για μια ανέμελη επιστροφή στις εποχές της χλιδής και της «αστακομακαρονάδας». Στους άλλους που πιστεύουν ότι η χώρα μπορεί   να βγει στην ανάπτυξη με «ημετέρους», Κολλητούς και «δικά μας παιδιά». Αλλά και σε εκείνους που αρνούνται να παραδεχθούν ότι η Ελλάδα πρέπει, επιτέλους, να παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες για να μπορέσει να ορθοποδήσει.
Η ευνοϊκή ροή του Ποταμίου δείχνει ακόμη ότι μεγάλο μέρος των πολιτών, κυρίως οι νέοι, δεν εκφράζεται πλέον από τα παραδοσιακά κόμματα - την οργάνωση σε τοπικές, τα βουλευτικά ρουσφέτια και τις πολιτικές συνεστιάσεις. Αλλά θέλει να μετέχει καθημερινά στην άμεση δημοκρατία του Ιντερνετ και των Σόσιαλ  Μίντια εκφράζοντας με πείσμα την άποψη του για όλα τα ζητήματα της ζωής τους.
Όμως και Το Ποτάμι πρέπει να πάρει μηνύματα από την πολιτική συγκυρία. Η δημοσκοπική άνθηση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα φέρει καρπούς στη συγκομιδή της 25ης Μαΐου - πόσω μάλλον των εθνικών εκλογών: και στο παρελθόν υπήρξαν κόμματα - ρωτήστε τον κ. Αβραμόπουλο - που ξεπερνούσαν τις 20 ποσοστιαίες μονάδες στις μετρήσεις αλλά δεν έφθασαν ποτέ στην κάλπη.
Για να κάνει η κοινωνία τη βουτιά στο Ποτάμι χρειάζεται βαθιά γνώση των προβλημάτων και σκληρή δουλειά. Χρειάζεται ο Θεοδωράκης και η ομάδα τον να διαμορφώσουν εμπεριστατωμένο σχέδιο, να προτείνουν πειστικέ ς λύσεις και να αναζητήσουν πολιτικές συμμαχίες. Υπάρχουν ποτάμια που κατεβάζουν χρυσό - και ποτάμια που κατεβάζουν κούτσουρα και λάσπη...
"ΤΑ ΝΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: