Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Όργιο προβολής του… μηδενός

 Όργιο προβολής του… μηδενός
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Σε ανύποπτο χρόνο έχει υποστηρίξει αυτή η στήλη ότι οι… σκληρές διαπραγματεύσεις της ηθελημένα άτεγκτης και αδυσώπητης «τρόικας» (ομού με τις δυνάμεις που την απαρτίζουν) ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ. Ωμή εξαπάτηση ακόμη και σκεπτόμενων πολιτών της χώρας μας ώστε να μη ληφθούν πριν από τις εκλογές του Μαΐου τα ΕΠΩΔΥΝΑ ΜΕΤΡΑ που ετοιμάζουν αισίως για το φθινόπωρο. Πρόκειται, δηλαδή, για ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ! (Τα νεώτερα που προστίθενται τώρα με το γλίσχρο πλεόνασμα για αναξιοπαθούντες, επιβεβαιώνουν την προαναφερθείσα πρόβλεψη).

Πριν καταπιαστώ με το περιεχόμενο που διαλαμβάνει ο τίτλος του σημερινού άρθρου, επιθυμώ να επαναλάβω μία άλλη πρόβλεψη αυτής της στήλης. Πρόβλεψη που αποτολμήθηκε προ τριετίας περίπου και μάλιστα με τρεις τουλάχιστον διατυπωτικές παραλλαγές. Αφορούσε τον «σοβαροφανή και όχι σοβαρό» –έτσι τον αποκαλούσα– Φώτη Κουβέλη και τον απώτερο στόχο του να καθέξει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το ενδεχόμενο αυτό ανακίνησε για πρώτη φορά προσφάτως η εφημερίδα «Δημοκρατία», με πρόδηλη επιδίωξη την αποτροπή της διενέργειας εθνικών εκλογών. Από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης διέψευσε, όπως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις, το εν λόγω ενδεχόμενο. Το τι θα συμβεί, θα εξαρτηθεί απολύτως από το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου. Εικάζω ότι δεν θα σκεφτεί καν ο επίδοξος Πρόεδρος τη γνωστή λαϊκή ρήση «τραβάτε με κι ας κλαίω». Και αυτό, επειδή θα έχουν συντριβεί τα μνημονιακά –και εξόχως ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ– κόμματα, με αδήριτη συνέπεια να οδηγηθούμε σε εθνικές κάλπες.

Το περιβόητο Ποτάμι, που θα αποδειχθεί ρυάκι χωρίς σταγόνα νερού, προβάλλεται σκανδαλωδώς από τα συστημικά ΜΜΕ, με ναυαρχίδα το… ανεπίληπτο Mega του… αντικειμενικότατου Πρετεντέρη. Ο περί ου ο λόγος κύριος, στην εκπομπή του «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» -είναι μανούλα στη συγκρότηση των εκάστοτε καλεσμένων του στους οποίους δίνει και αφαιρεί τον λόγο με τη σειρά που τον βολεύει, ώστε να παράγεται ως εντύπωση το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα - διαθέτει ασφαλώς και… αξιόμαχους μιμητές σε άλλα κεντρικά κανάλια.

Μετά τους «58» που πήδηξαν αυτοβούλως στον Καιάδα και την Ελιά που ξεράθηκε πριν προφτάσουν να τη φυτέψουν, βιώνουμε τώρα την αποθέωση του εκφυλισμού. Σήκωσαν κεφάλι τα σκουπίδια και τα μηδενικά για να ολοκληρώσουν την καταστροφή, δημιουργώντας ανάχωμα στη μνημονιακή κυβέρνηση των εθελόδουλων προδοτών της πατρίδας μας.

Θα το κατορθώσουν; Το ανάχωμα χρειάζεται ανθεκτικά αντιστηρίγματα και η σαπίλα κάθε άλλο παρά ανθεκτική είναι.

Το νέο –και παμπάλαιο– μόρφωμα του άφαντου Στ. Θεοδωράκη επιδιώκει την αιχμαλωσία της ελληνικής κοινωνίας εις το διηνεκές. Οποία θρασύτητα! Αναρωτιέται κανείς με τι σόι ανθρώπους θα το επιτύχει. Μέχρι στιγμής τους κρύβει, όπως κρύβει και την αφεντιά του. Υποθέτω ότι θα είναι δύο κατηγοριών άτομα: εξυπνάκηδες και αφελείς. Ένας εξ αυτών, που ενσαρκώνει και τις δύο αυτές ιδιότητες, ο… φιλόσοφος (ή μάλλον φελλόσοφος) Νίκος Δήμου, ερωτηθείς από ποιους θα χρηματοδοτείται το Ποτάμι, απάντησε: «Από το εξωτερικό»! Έχουμε χρείαν άλλων μαρτύρων;

Θα πρέπει, πάντως, να αναγνωρίσουμε σε αυτό το ετερόκλιτο και ετεροκατευθυνόμενο μόρφωμα, παρά την απέχθειά μας για το όργιο της προβολής που του γίνεται, ότι υλοποίησε μια μοναδική πρωτοτυπία στο σύνολο του πλανήτη μας: Μετέτρεψε μια τηλεοπτική εκπομπή σε κόμμα ή έστω, όπως σύντομα θα φανεί, σε απόκομμα. Στο ενεργητικό του εγγράφεται επίσης η de facto νομιμοποίηση του «βλέποντας και κάνοντας». Τακτική για την οποία κατηγορούμε όσα άλλα κόμματα την εφαρμόζουν. (Οι δύο τελευταίες φράσεις έχουν διπλή ανάγνωση)

Ζούμε σε μια χύδην πραγματικότητα, χωρίς έρμα και πυξίδα, έτοιμοι να δεχθούμε αδιαμαρτύρητα τη λεηλασία του τόπου μας, ενστερνιζόμενοι στην ουσία ότι είμαστε ηλίθιοι, αδαείς και ανεπρόκοποι. Το Ποτάμι περιέχει ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ και δεν μπορεί παρά να τα αναπαράγει. Γι’ αυτό το επινόησε, άλλωστε, η ΥΠΕΡΕΞΟΥΣΙΑ των ΜΜΕ που αλωνίζει ανεξέλεγκτη.

Ας ελπίσουμε ότι οι εκλογές του Μαΐου δεν θα σημειώσουν μεγάλο ποσοστό αποχής και ότι δεν θα εκληφθούν ως απλή εκτόνωση (Το Ποτάμι, πάντως, θα στερέψει). Σε περίπτωση, εν τούτοις, που το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΘΕΜΕΛΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, μία και μόνο μία θα είναι η λύση: ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ.

ΥΓ.: Πανηγυρίζουν Σαμαράς και Βενιζέλος για τη μεταμφιεστική μετενσάρκωση του πρωτογενούς πλεονάσματος σε μέρισμα υπέρ της κοινωνίας… Ονειρεύονται, οι άθλιοι, τα ψηφία των ψιχίων ως ψήφους!

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=86848&colid=67&dt=2014-03-23%200:0:0

Δεν υπάρχουν σχόλια: