Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Η «τρόικα» θέλει να ξεπαστρέψει και τους κτηνοτρόφους μας

 
Επιτέλους, πέστε τους «Ως εδώ!»
Η «τρόικα» θέλει να ξεπαστρέψει και τους κτηνοτρόφους μας
Τoυ ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτε στο οποίο να μη βάλουν χέρι οι δανειστές μας. Ξηλώνουν το ένα μετά το άλλο. Ξεκίνησαν από τον δημόσιο τομέα, πέρασαν στον ιδιωτικό... Παντού αναρτημένη η ταμπέλα «Κατεδάφιση - Πωλούνται όλα. Ό,τι πάρεις, μια δεκάρα». Φιλέτα όπως ο ΟΠΑΠ, ο ΔΕΣΦΑ, ο Αστέρας, το Ελληνικό.Ακολουθούν η ΔΕΗ, ο ΟΛΠ, η ΕΥΔΑΠ, οι τράπεζες... Και έπεται και συνέχεια, μέχρι να μη μείνει τίποτε σε ελληνικά χέρια. Και βέβαια ο αγοραστής κάθε άλλο παρά... παλιατζής είναι. Ξέρει πολύ καλά τι παίρνει...

Όλα υπολειτουργούν. Νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, δήμοι. Λιμάνια χωρίς πλοία. Άδειοι δρόμοι, άδεια μαγαζιά, τα λουκέτα όλο και πολλαπλασιάζονται και τα μόνα που... δουλεύουν είναι τα συσσίτια.

Τα έχει καταφέρει μια χαρά η «τρόικα»... Τον έναν μετά τον άλλο τομέα τον καταστρέφει... Με μόνιμη προτεραιότητα τους τομείς στους οποίους η Ελλάδα μας έχει πλεονέκτημα, και αφαιρεί δουλειά από τα συνεταιράκια μας. Τώρα στην ατζέντα τους έχει σειρά ο παραγωγικός μας ιστός. Τα γεωργικά μας προϊόντα. Έχουν βαλθεί να τον διαλύσουν. Και αυτό το ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες. Στο τραπέζι πρώτο το γάλα, που πονάει τους Ολλανδούς και τους Σκανδιναβούς. Τόμσεν και Σία έχουν φαγωθεί να βάλουν λουκέτο στην ελληνική κτηνοτροφία, να χερσώσουν τα λιβάδια και οι κάμποι, να μείνουν άνεργοι οι αγελαδοτρόφοι. Και όλα αυτά με το... καρότο ότι το γάλα που θα φέρνει η Νουνού και άλλες φίρμες θα είναι πιο φθηνό και τα νοικοκυριά θα έχουν ωφέλεια, συν όμως κάποιον άνεργο στο σπίτι, θα προσθέταμε...

Προχώρησαν και παραπέρα. Το ελληνικό γιαούρτι, ο άλλος στόχος. Να κατασκευάζεται με γάλα σκόνη, για να χάσει αγορές το περιζήτητο σε Ευρώπη και Αμερική γιαούρτι μας. Πήγαν και στο ρυζόγαλο. Κι αυτό με γάλα σκόνη. Να κλέψουν δουλειά από τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Δεν έμειναν, όμως, εκεί. Έκαναν και νέο βήμα. Το ελληνικό λάδι στο απόσπασμα. Να αναμειγνύεται με σπορέλαιο, για να γίνει πιο φθηνό! Και γιατί μόνο με σπορέλαιο και όχι και με... ορυκτέλαιο, που είναι ακόμα πιο φθηνό και δοκιμασμένο στα αυτοκίνητα, οπότε θα... δουλεύει μια χαρά το στομάχι μας;

Καταλαβαίνει ο καθένας πού το πάνε οι... εταίροι μας. Να διαλύσουν τα πάντα, να είμαστε μόνιμα εξαρτημένοι από τους Γερμαναράδες και να ελέγχουν εδώ τα πάντα.

Με κλειστά τα μάτια, η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου λέει «ναι» σε ό,τι πουν. Και προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από αυτό που ακούγεται όμορφα στα αυτιά του κόσμου, που με την αφαίμαξη την οποία έχει υποστεί δυσκολεύεται ακόμη και για τα απαραίτητα, ότι θα πέσουν οι τιμές. Θα πληρώνει πιο φθηνά το γάλα, το γιαούρτι με τη σκόνη, το λάδι με το σπορέλαιο.

Ναι, να το συζητήσουμε. Να μη νομίζουν ότι αντιστρατευόμαστε την προσπάθεια της κυβέρνησης. Να ρίξει τις τιμές, να πάρει κάποια ανάσα το ελληνικό νοικοκυριό. Είναι σίγουρος ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς και οι αρμόδιοι υπουργοί κ. Στουρνάρας και Χατζηδάκης ότι το γάλα θα το πουλάνε οι Ολλανδοί και οι Φινλανδοί πιο φθηνά από το ελληνικό και θα είναι και φρέσκο; Αν είναι έτσι, ζητήστε τους, κύριε Σαμαρά, να δεσμευτούν για την τιμή που θα έχει μόνιμα. Και, φυσικά, στην ίδια ποιότητα με το δικό μας. Και μια και μιλάμε για τιμές, δώστε εντολή να γίνει μια έρευνα για τις τιμές στις οποίες πουλάνε εδώ τα ξένα σούπερ μάρκετ τα βασικά είδη που αποτελούν το καλάθι της νοικοκυράς και τις τιμές στις άλλες χώρες όπου λειτουργούν. Και τότε συζητάμε.

Δεν είναι, όμως, το μόνο θέμα η τιμή. Είναι και το τι θέλεις να παράγεις, πώς προστατεύεις τα πλεονεκτήματα που έχει η χώρα σου και πώς θα κρατήσεις τους πολίτες σου στην παραγωγή και δεν θα κάνεις τους αγρότες θυρωρούς, όπως έγινε τη δεκαετία του ’60, με την πολιτική του Καραμανλή. Και αυτό κάνει κάθε χώρα. Απέναντί σου δεν έχεις μόνο αριθμούς. Μπήκαμε στην ΕΟΚ, τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι για να καταστρέψουμε αυτά που μας έδωσε ο Θεός, στον βωμό της φθήνιας και του ξεπουλήματος των πάντων. Να κατεβάσουμε ρολά για να μη στενοχωριούνται οι Βόρειοι... Αρκετά χορέψαμε έξι χρόνια τώρα στον ρυθμό που κτυπάνε το ντέφι. Δεν καταλαβαίνει κανείς τι επιδιώκουν με αυτήν τη λύσσα που τους έχει πιάσει να φέρουν γάλα; Να δολοφονήσουν τους κτηνοτρόφους μας. Επιτέλους, πείτε τους «ως εδώ»!

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: