Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ : Διάτρητα τερτίπια πανικόβλητων

 
Διάτρητα τερτίπια πανικόβλητων
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η δικομματική μνημονιακή κυβέρνηση καταρρέει. Και επιδίδεται πανικόβλητη σε διάτρητα τερτίπια και αισχρές αλχημείες. Κανένας καταδυναστευόμενος οικονομικά πολίτης δεν την πιστεύει. Υπάρχουν μάλιστα και εξωγενείς παράγοντες που διαβλέπουν την απόγνωσή της. Επιπλέον και οι τοκογλύφοι δανειστές της χώρας μας αρχίζουν σιγά σιγά να προσαρμόζονται στο πιθανότατο ενδεχόμενο ότι θα αντιμετωπίσουν σύντομα ως κυβέρνηση τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, πλαισιωμένη και από άλλες υγιείς και φιλολαϊκές πολιτικές δυνάμεις.

Μια κυβέρνηση που θα υποστηρίζεται από το σύνολο των λαών του ευρωπαϊκού Νότου και θα λειτουργήσει ίσως και ως… κολλητική ασθένεια για ορισμένες από τις κυβερνώσες παρατάξεις του. Αρκεί να έχει συγκροτήσει σε όλους τους τομείς ένα ΕΦΙΚΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και να το εφαρμόσει ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΕΙΣ.

Μια τέτοια κυβέρνηση θα έχει την αρωγή ισχυρών χωρών που δεν μετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η Ρωσία. Εννοώ οικονομική και ευρύτερη αρωγή. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι συγκεκριμένα η (και ορθόδοξη) Ρωσία –και ας μην το υποτιμούν αυτό οι άθεοι ή οι αγνωστικιστές εξ ημών– επεμβαίνει δυναμικά στα προδοτικά σχέδια που εξυφαίνονται στην Κύπρο. Ιδού η σχετική ανάρτηση στο olympia.gr: «Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, διά στόματος Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς, καθίσταται ξεκάθαρο πως η Ρωσία δεν θα ανεχθεί ούτε τελεσίγραφα ούτε χρονοδιαγράμματα ως εκβιασμό στην Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η μόνη λύση που θα στηρίξει είναι αυτή που θα βασίζεται στα ψηφίσματα 1977 και 1979 του ΟΗΕ και όχι βεβαίως στο Σχέδιο Ανάν». (Σημειώνω μόνο ότι ο… υπερπατριώτης Σαμαράς ευθυγραμμίστηκε με τον ΑΝΑΝικό Αναστασιάδη! Πρόκειται για θλιβερότατη καταισχύνη του.)

Ο πανικός της μνημονιακής συγκυβέρνησης η οποία, όπως έχω γράψει πρόσφατα, ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΠΡΟ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ, δεν κρύβεται. Και δεν κρύβεται, επειδή, εκτός από προπαγανδιστικά φούμαρα, προβαίνει και σε εξόφθαλμα έκνομες πράξεις που οι ηγέτες της ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι θα τους ωφελήσουν. Εννοώ έκνομες πράξεις και… χρήσιμες ρυθμίσεις που έχουν ως αντικείμενο τις επικείμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Ρυθμίσεις αιφνιδιαστικές τις οποίες αποφάσισαν, αυτοβούλως, χωρίς να τις έχουν συζητήσει ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ!

Πρωτοφανές ένα τέτοιο συμβάν στη χώρα μας! Διότι υπερβαίνει και τα έσχατα όρια του στοιχειώδους πολιτικού πολιτισμού.

Τοποθετούν τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών –σε αυτόν γίνεται η σταυροδοσία των υποψηφίων– μία εβδομάδα νωρίτερα. Και αυτό για να συμπέσουν οι ευρωεκλογές με τον σχετικά (όχι απόλυτα, αφού θα υπάρξουν σοβαρές εκκρεμότητες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) αδιάφορο δεύτερο γύρο. Τι ελπίζουν με αυτό το τέχνασμα; Ελπίζουν ότι ένα ποσοστό του εκλογικού σώματος δεν θα πάει να ψηφίσει στις ευρωεκλογές. Πλανώνται όμως πλάνην οικτροτάτην. Διότι οι Έλληνες θεωρούν το αποτέλεσμα ΑΥΤΩΝ των ευρωεκλογών σίγουρη προεικασία για το αποτέλεσμα των ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. Θα τρέξουν, επομένως, με τσαρούχια ή και ξυπόλητοι, για να ρίξουν στην κάλπη δαγκωτή την ψήφο τους.

Αναφορικά με τον σταυρό προτίμησης για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, θεωρώ ότι είναι ελάσσονος σημασίας ζήτημα –και ας εξυπηρετηθούν όσοι μνημονιακοί θα μαλλιοτραβιόντουσαν για τη σειρά προτεραιότητας στα ψηφοδέλτιά τους. (Το βέβαιο είναι πως θα εκλεγούν οι εκλεκτοί των τηλεοπτικών ΜΜΕ, οι οποίοι πασιδήλως θα είναι οι πιο ακατάλληλοι για το αξίωμα που θα τους παραχωρηθεί). Σημασία έχει το ευρωψηφοδέλτιο και οι έδρες που θα αποκομίσουν τα κόμματα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να σκίζει.

Η μεγάλη απάτη –είναι ολοφάνερο– θα γίνει στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Απαγορεύουν στους ετεροδημότες να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους. Με αυτή την κρίση πώς να μετακινηθούν οι φτωχότεροι που ΔΕΝ ψηφίζουν ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ; Καταργούν επίσης το δικαίωμα στους ΝΟΜΙΜΟΥΣ μετανάστες να εκφράζουν διά της ψήφου τις προτιμήσεις τους. Το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, δηλαδή ο άθλιος Βενιζέλος, είχε θεσμοθετήσει αυτό το δικαίωμα και είχε επωφεληθεί τότε. Τώρα κάνει την κότα. Αίσχος του!


"ΤΟ ΠΑΡΟΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: