Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ : Επιστροφή στη δραχμή

Επιστροφή στη δραχμή
Γράφει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ   ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ
Είχαν σχέδιο οι Γερμανοί -οι κακοί δαίμονες της υφηλίου- για το πώς θα μεταβάλουν την Ελλάδα σε αποικία τους. Το εφήρμοσαν με σατανικό τρόπο από νωρίς μέσω των εδώ υποτακτικών τους, του Σημίτη, του Γιωργάκη Παπανδρέου και άλλων πρόθυμων να ξεσκονίσουν την ξενοκρατία. Έσπρωχναν τον κόσμο να παίζει στο χρηματιστήριο, να παίρνει δάνεια συνεχώς, με τέτοια ευκολία, που θα έπρεπε να βάλουν όλους σε υποψίες. Δυστυχώς, η πλειονότητα εύκολα πέφτει σε τέτοιες παγίδες που έχουν οικονομικό χαρακτήρα και κατόπιν, όταν αντιληφθούν οι πολίτες τι έγινε, είναι αργά. Βρίσκονται, πια, αλυσοδεμένοι στο έλεος «δημίων» σαν τον Στουρνάρα.
Πράκτορες ξένοι και εγχώριοι κινήθηκαν δραστήρια υπογείως για να βρεθεί η χώρα μας δέσμια στα κάτεργα του καπιταλισμού. Ο Σερ Έρνεστ Κάστελ, τραπεζίτης του βασιλέως Εδουάρδου του 7ου της Αγγλίας έλεγε: «Όταν ήμουν νέος, οι άνθρωποι με αποκαλούσαν ριψοκίνδυνο παίκτη. Όταν οι δουλειές μου μεγάλωσαν, με είπαν κερδοσκόπο. Τώρα με αποκαλούν τραπεζίτη. Αλλά εγώ πάντα το ίδιο πράγμα έκανα»... Ο Κάστελ βασιζόταν στην αρχή σύμφωνα με την οποία όταν οι άνθρωποι κυνηγούν το εύκολο κέρδος, μετατρέπονται σε ένα κοπάδι που άλλοτε ορμά ηρωικά προς ωραία βοσκοτόπια και άλλοτε οδηγείται μοιρολατρικά στο σφαγείο.
Σ' ένα τέτοιο σφαγείο βρίσκεται σήμερα ο ελληνικός λαός. Κι ο Στουρνάρας τού πίνει το αίμα, χάριν της Μέρκελ. Το ίδιο έπαθαν και οι πολίτες των χωρών του Νότου. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Ολάντ (που δεν διδάχτηκε τίποτα από την εθνική υπερηφάνεια του Ντε Γκωλ και του Μιττεράν) μετεβλήθη σε χάντρα στο κομπολόι της Μέρκελ. Θα έπρεπε να ανατρέξει στην ιστορία της πατρίδας του, ώστε να πληροφορηθεί πως στις 22 Ιουνίου 1848, όταν χιλιάδες εργάτες βρέθηκαν απολυμένοι, χωρίς δουλειά, σε προκηρύξει τους έγραφαν: «Αν αλυσοδέσουν το Παρίσι, θα υποδουλωθεί ολόκληρη η Ευρώπη...». Ήταν μοιραίο αυτό να συμβεί στις μέρες μας. Εάν ο Ολάντ είχε τις ίδιες ευαισθησίες για την ανεξαρτησία της Γαλλίας, με εκείνες που τρέφει για τις γοητευτικές καλλιτέχνιδες η χώρα του Δαντών και του Μαρά δεν θα έφτανε στο σημείο να ξαναβρεθεί στην ατμόσφαιρα του Πεταίν. Δεν θα καταδεχόταν η υπερήφανη Γαλλία να βρίσκεται κάτω από την αλαζονική ηγεμονία του Δ' Ράιχ.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, ο Σταϊνμάγερ, ήλθε εδώ να επιθεωρήσει το προτεκτοράτο. Σαμαράς - Βενιζέλος υποκλίθηκαν στον δυνάστη. Όταν, όμως, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες του ξεκαθάρισαν ότι δεν αποδέχονται τα μέτρα δουλείας που συμφέρουν το Βερολίνο, εκείνος άρχισε τις απειλές. Τους είπε ότι εάν χαλάσουν το γερμανικό μνημονιακό οικοδόμημα, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τις  συνέπειες.  Η Μέρκελ το είπε πιο κυνικά: «Δεν μας ενδιαφέρει η Ελλάδα. Αλλά εάν φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, μπορεί να καταρρεύσουμε...». Οι Βρυξέλλες μάς ετοιμάζουν νέο Μνημόνιο και νέα θανατηφόρα μέτρα. Μάταια η συγκυβέρνηση προσπαθεί να το κρύψει, θέλει τους πολίτες να είναι πρόβατα μέσα στο μαντρί της υποτέλειας και της γερμανικής κατοχής. Όσοι, όμως, δεν έχουν τυφλωθεί από τον «ευρωπαϊκό σουσουδισμό» δεν έχουν πλέον καμία αμφιβολία ότι για να αναπνεύσουμε ελεύθερα, πρέπει να επανέλθουμε στο εθνικό μας νόμισμα. Πάνω σ' αυτό το σημείο, εκυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Λιβάνη ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και διαφωτιστικό βιβλίο, του εκλεκτού συναδέλφου Νίκου Ιγγλέση. Τίτλος του: «Επιστροφή στη δραχμή -η απάντηση στην ευρω-κατοχή». Συνιστώ σε όλους ανεπιφύλακτα να το διαβάσουν, διότι λύνει πολλές απορίες και ερωτηματικά γύρω από το κατά πόσο συμφέρει να γυρίσουμε στο εθνικό νόμισμα. Ο Νίκος Ιγγλέσης, πολιτικοποιημένος από τα νεανικά του χρόνια, με οικονομικές σπουδές στο Παρίσι, αμφισβητεί με στοιχεία τη γερμανική Ευρώπη, το ευρω-μάρκο και τον ευρωμονόδρομο. Αποδεικνύει  ως  έμπειρος οικονομολόγος, ότι με την εισαγωγή του εθνικού νομίσματος της νέας δραχμής θα αυξηθεί η ρευστότητα της οικονομίας, θα χρηματοδοτούνται οι παραγωγικές επενδύσει, το κράτος θα παύσει να δανείζεται, δεν θα δημιουργείται πια νέο χρέος και δεν θα πληρώνουμε άλλους τόκους. Η νέα δραχμή θα υποτιμηθεί, κανείς δεν θα χάσει την περιουσία του και τα λεφτά του και δεν θα υπάρξει πληθωρισμός. Η ανεργία συνεχώς θα μειώνεται με τις νέες επενδύσεις και οι μισθοί θα αυξάνονται προοδευτικά.
Γράφει ο καλός συνάδελφος: «Τον Μάιο του 2010, οι συνδυασμένες  δυνάμεις του Δ' Ράιχ και των διεθνών χρηματαγορών κατέλαβαν την Ελλάδα. Τον Μάρτιο του 2013, σαράντα περίπου χρόνια μετά τον τουρκικό Αττίλα που άρπαξε το 40% της Κύπρου, ένας δεύτερος, γερμανικός αυτή τη φορά, Αττίλας ήρθε να εξανδραποδίσει το ελεύθερο κομμάτι του μαρτυρικού νησιού. Έτσι, και οι δύο κρατικές οντότητες του ελληνικού έθνους, η Ελλάδα και η Κύπρος, μεθοδικά και με τη συνεργασία της εγχώριας πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας, μετατράπηκαν σε αποικίες χρέους του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Οι δανειακές συμβάσεις και τα συνημμένα σ' αυτές Μνημόνια εξαφάνισαν κάθε ίχνος εθνικής ανεξαρτησίας και μετέφεραν το κέντρο των αποφάσεων για την τύχη του ελληνισμού στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη. Η τριαρχία ("τρόικα"), στην κάθε αποικία, αποφασίζει σχεδόν για τα πάντα. Από τα πιο μικρά (π.χ. δόσεις στην εφορία, ωράριο καταστημάτων, παροχή φαρμάκων κ.λπ.) μέχρι τα πιο σημαντικά (εκποίηση στρατηγικών υποδομών όπως φυσικό αέριο, ηλεκτρισμός, νερό, αεροδρόμια, λιμάνια, διάλυση της αμυντικής βιομηχανίας κ.λπ.). Τις αποφάσεις - διαταγές της τριαρχίας υλοποιούν, πολλές φορές με υπερβάλλοντα ζήλο, οι εγχώριες ελληνόφωνες κυβερνήσεις οι οποίες απολογούνται ανά τρίμηνο στους επιθεωρητές και καθημερινά στους υπαλλήλους της TASK FORCE  του Χόρστ Ράιχενμπαχ και στον υφυπουργό της γερμανικής κυβέρνησης Χανς Γιόακιμ Φούχτελ. Πρόκειται για τον ορισμό του δωσιλογισμού...».
Ο Ν. Ιγγλέσηε αποκαλύπτει όλη την πονηρή μνημονιακή προπαγάνδα που ασκείται για τη θεοποίηση του διαβολικού ευρώ. Γράφει: «Σύμφωνα με την ασύλληπτης έκτασης και βάθους, γκεμπελικής υφής προπαγάνδα, που εκπέμπουν όλα τα ντιλίβερι μπόις του ευρύτερου κόμματος του Μνημονίου, όσα υφίσταται η ελληνική οικονομία και κοινωνία είναι το τίμημα που πρέπει να πληρωθεί για να σωθεί η χώρα, να αποφευχθεί το GRΕΧΙΤ, να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη. Μετέτρεψαν ένα νόμισμα, το ευρώ, σε φετίχ, αλλά πατρίδα μας δεν είναι το ευρώ, ιδεολογία μας δεν είναι ο δωσιλογισμός  και το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι ο ραγιαδισμός. Η γκεμπελικής υφής προπαγάνδα άρχισε με την υπογραφή της πρώτης δανειακής σύμβασης - Μνημονίου, τον Μάιο του 2010, από τους αλήστου μνήμης Γιώργο Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου. Στην πορεία, ο μηχανισμός προπαγάνδας οργανώθηκε υπό την υψηλή εποπτεία της τριαρχίας ("τρόικας") και εντάχθηκαν σ' αυτόν, πέραν των πολιτικών, οικονομικοί παράγοντες, πανεπιστημιακοί και κυρίως μεγάλος αριθμός αργυρώνητων δημοσιογράφων που αποτελούν την αιχμή του δόρατος για τη χειραγώγηση (δηλαδή εξαπάτηση) της κοινής γνώμης. Το αποκορύφωμα της δράσης του μηχανισμού προπαγάνδας σημειώθηκε την περίοδο Μαΐου - Ιουνίου του 2012, κατά τη διάρκεια των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, όταν η τριαρχία και τα εγχώρια μίσθαρνα όργανα της έπαιξαν τα ρέστα τους προκειμένου να μη χαθεί ο έλεγχος του ελληνικού προτεκτοράτου και δυστυχώς το πέτυχαν...», θυμίζουμε, ότι  τέλη Μαΐου του 2012, λίγο προ των δεύτερων εκλογών του Ιουνίου, η Εθνική Τράπεζα με έκθεση της (την οποία προέβαλλαν πομπωδώς όλα τα μνημονιακά πληρωμένα ΜΜΕ) τρομοκρατούσε τον κόσμο λέγοντας: «Μια έξοδος  από το ευρώ θα οδηγούσε σε σημαντική πτώση του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα πολίτη...». Κι έρχεται κατόπιν ο Λουκάς Παπαδήμος, με «μυστική έκθεση του Μαξίμου» που δεν ήταν καθόλου μυστική και φοβέριζε για... «πυρηνικό χειμώνα» που θα ενσκήψει στην Ελλάδα στην περίπτωση εξόδου της  χώρας από το ευρώ. Αυτό τον ρόλο έπαιξε ο Παπαδήμος...
 Ο Νίκος Ιγγλέσης στο βιβλίο του, που είναι καταπέλτης για τη συγκυβέρνηση, παρουσιάζει το σχέδιο που -από τον Μάιο του 2010- εφαρμόζει η τριαρχία στο ελληνικό πειραματόζωο. Αυτό το ύπουλο εξοντωτικό σχέδιο ενστερνίστηκαν Σαμαράς - Βενιζέλος - Στουρνάρας, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στο Βερολίνο και στον διεθνή καπιταλισμό. Κι όχι μόνο αυτό. Το βιβλίο έχει μεγαλύτερη αξία διότι καταγράφει και τη λύση που μπορεί να δοθεί για να επανακτήσουμε την ελευθερία μας. Κι αυτό να το προσέξουν όλοι οι πολιτικοί. Τι μπορεί να γίνει; α) Εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος (ώστε αυτή να παύσει να αποτελεί παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και να μπορεί να κόβει και να κυκλοφορεί χαρτονόμισμα της νέας δραχμής, β) Επιστροφή του χρυσού και των συναλλαγματικών αποθεμάτων της  χώρας από το εξωτερικό στην Τράπεζα της  Ελλάδος. γ) Τοποθέτηση κρατικού επιτρόπου σ' όλες τις τράπεζες  για να ελέγχεται η τήρηση της νομισματικής  πολιτικής. δ) Διαχωρισμόε των τραπεζών σε εμπορικές και επενδυτικές. ε) Δημιουργία δύο επενδυτικών  τραπεζών, η μία για τον πρωτογενή τομέα της  οικονομίας, με επανασύσταση της ΑΤΕ, και η άλλη για τη βιομηχανία-βιοτεχνία, με κεφάλαια του κράτους. Το βιβλίο του Νίκου Ιγγλέση «Επιστροφή στη δραχμή» σύρει το παραπέτασμα της ευρωπαϊκής απάτης και ρίχνει φως στον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να ξαναγίνει η Ελλάδα ελεύθερο  και ανεξάρτητο κράτος. Αποτελεί αποστομωτική απάντηση στο υποκριτικό ερώτημα που απευθύνει η μειοδοτική συγκυβέρνηση στην αντιπολίτευση: «Πέστε μας ποιος άλλος δρόμος υπάρχει έξω από το ευρώ»...
 Υπάρχει δρόμος λοιπόν και οι προσκυνημένοι στο Βερολίνο δεν θα μπορούν, πλέον, να παίζουν θέατρο. Σαμαράς - Βενιζέλος - Στουρνάρας αρκετό κακό έκαναν στη χώρα. Ήλθε η ώρα να φύγουν. Εκτός από ευρωεκλογές και δημοτικές θα έλθουν και οι εθνικές εκλογές, παρά την αγωνιώδη προσπάθεια των γερμανόδουλων να τις αποφύγουν. Ο λαός θα τους τιμωρήσει σκληρά. Κι αν θέλει να προσφέρει μια υπηρεσία στον τόπο ο Πρόεδρος   της  Δημοκρατίας, ας παραιτηθεί για να επισπεύσει την προσφυγή στις κάλπες.
Διάφορα ξένα ΜΜΕ -φερέφωνα των τραπεζιτών- βλέποντας την άνοδο που σημειώνει στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, άρχισαν την τρομοκρατία εν όψει των ευρωεκλογών. Διατυμπανίζουν, υπό μορφή «αναλύσεων», την απειλή προς τους Έλληνες: «Εάν έλθει ο Τσίπρας, θα γνωρίσετε χειρότερα δεινά από αυτά που υφίστασθε σήμερα...». Πέραν του ότι χειρότερα μέτρα από τη λαίλαπα του Στουρνάρα δεν υπάρχουν, η αντιπολίτευση διαπράττει ένα καίριο λάθος: Προσπαθεί να πείσει ότι δεν είναι κατά του ευρώ! Την άκρως αντίθετη οδό οφείλει να ακολουθήσει. Να δηλώσει ξεκάθαρα ότι λύση αποτελεί μόνον η έξοδο από την Ευρωζώνη και η επιστροφή στη δραχμή.
Να αναλύσει με στοιχεία το θέμα -όπως κάνει ο Ιγγλέσης στο βιβλίο του και όπως έχουν εξηγήσει με σαφήνεια πολλοί οικονομολόγοι και πανεπιστημιακοί- και να χαράξει γραμμή πλεύσης, κατανοητή στις  μάζες. Μόνον μ' αυτό τον τρόπο οι ψηφοφόροι θα ακολουθήσουν με εμπιστοσύνη τα αντιμνημονιακά κόμματα και θα τους δώσουν αδιαμφισβήτητη πλειοψηφία. Τότε μόνον οι ξένοι πάτρωνες θα αναληφθούν ότι έχουν χάσει το παιχνίδι. Όσο μας ελέγχουν με το δικό τους  νόμισμα, μπορούν να εκβιάζουν και να τρομοκρατούν. Όταν δουν ότι η Ελλάδα αλλάζει πορεία και δεν τους  έχει ανάγκη, θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και η ανίερη προπαγάνδα του ευρώ θα καταρρεύσει. Κι ακόμα, οι αντιμνημονιακοί πολιτικοί έχουν καθήκον να διακηρύξουν προς τον λαό ότι η Γερμανία είναι χώρα εχθρική και στο εξής θα πρέπει να διαμορφωθεί  τελείως  διαφορετικά η εξωτερική μας πολιτική. Εξετάσεις «καλής διαγωγής» να δώσει η Μέρκελ απέναντι σε εμάς κι όχι εμείς  να σκύβουμε τον αυχένα σ' αυτήν και να τρέμουμε για τις «υποχρεώσεις» μας. Καμία υποχρέωση δεν έχουμε απέναντι στο Δ' Ράιχ και στον δεσποτισμό των Βρυξελλών. Ο  «ψυχασθενής τεχνοκράτης» Στουρνάρας πρέπει να πάψει να ταλανίζει με την παρουσία του την πολιτική ζωή της  χώρας. Σαμαράς και Βενιζέλος, που εστήριξαν τον άνθρωπο του Βερολίνου και των τραπεζικών συμφερόντων, φέρουν όλες  τις  ευθύνες για το κατάντημα της  ελληνικής  κοινωνίας. Θα υποστούν κάποια μέρα και τις συνέπειες. Μικρή σπίθα ελπίδας  για εθνική απελευθέρωση παραμένει η αντίσταση κατά του ευρώ. Σ' ένα στίχο του, ο Τάσος Λειβαδίτης σαλπίζει το κάλεσμα: «Ελάτε, λοιπόν όλοι μαζί, να φυσήξουμε αυτό το μικρό καρβουνάκι στη χόβολη της ελπίδας...».
"ΤΟ ΠΑΡΟΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: