Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

  Η μακροσεισμική εκτίμηση του σεισμού.
 
Η Μακροσεισμική εξετάζει τη σοβαρότητα ενός σεισμού με βάση τα αποτελέσματά του. 
Οι εκτιμήσεις που φαίνονται στην φωτογραφία είναι το "πόσο"  έγινε αισθητός , και τι επιπτώσεις είχε στα έργα του ανθρώπου.
 
Οι κύκλοι δείχνουν τα σημεία που υπήρξαν αναφορές. Και τα αντίστοιχα χρώματα. Αν προσέξετε υπάρχει αναφορά και απο Ιταλία.

 

Το πρώτο δύσκολο βράδυ πέρασε για τους κατοίκους του νησιού μας. Οι περισσότεροι, παρά το κρύο, διανυκτέρευσαν στα αυτοκίνητα ενώ άλλοι κοιμήθηκαν σε δημόσιους χώρους (βλέπε γήπεδο Αγ. Αντωνίου Ληξούρι). Με το πρώτο φως της ημέρας εντοπίζονται κυρίως προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή της Παλικής. Στο Ληξούρι έφθασε χθες αργά το βράδυ ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μιχελάκης μαζί με τον Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση και είχαν μια πρώτη σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης. Τον υπουργό συνόδευαν κλιμάκιο της αστυνομίας και της πυροσβεστικής καθώς και ο καθηγητής Γεωλογίας και αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας.

Ο σεισμός που είχε εστιακό βάθος 12 χλμ. και επίκεντρο 6 χλμ. βορειοανατολικά του Αργοστολίου, είχε δώσει μέχρι τις 9 χθες το βράδυ 16 μετασεισμούς άνω των 3,5 ρίχτερ. «Το ρήγμα του Ιονίου είναι γνωστό και δίνει γενικά μεγάλους σεισμούς.

Σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Χθες αργά το βράδυ έγινε ευρεία σύσκεψη στο δημαρχιακό μέγαρο παρουσία του υπουργού εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, του Περιφερειάρχη Σπυρίδων Σπύρου, του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση, της βουλευτού Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, του αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή, του Προέδρου του ΤΕΕ Σταύρου Τραυλού και όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να συντονιστούν οι κινήσεις του κρατικού μηχανισμού. Όπως τόνισε ο υπουργό «είμαστε εδώ ώστε το συντομότερο η περιοχή να βρει ξανά τους φυσιολογικούς της ρυθμούς.

Εξάλλου εκδόθηκε ανακοίνωση πριν από λίγο από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Πάτροκλου Γεωργιάδη, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας – Ιθάκης και συγκεκριμένα ο Δήμος Κεφαλληνίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υπάρχουσα δυσμενής κατάσταση που προκλήθηκε από το χθεσινό σεισμό.

Ο συντονισμός των ενεργειών, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ανατίθεται στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου.

Κλειστά τα σχολεία σήμερα και αύριο

Χθες από την Κυλλήνη με το τελευταίο δρομολόγιο του «Νήσος Κεφαλονιά» κατέφθασαν στο νησί μας 30 αστυνομικοί με περιπολικά προκειμένου να ενισχύσουν τις υπάρχουσες δυνάμεις, κλιμάκια μηχανικών, ειδικές δυνάμεις της ΕΜΑΚ με διασωστικό όχημα, δύο πυροσβεστικά οχήματα καθώς και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.

Σήμερα, ύστερα από απόφαση της περιφέρειας Ιονίων Νήσων κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία, τα ΤΕΙ καθώς και η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στη Κεφαλονιά, προκειμένου να γίνει κτιριακός έλεγχος.

Από τη χθεσινοβράδινη σύσκεψη στο Δημαρχείο. Διακρίνονται οι Μιχελάκης, Σπύρου, Παρίσης και Λέκκας.
Από τη χθεσινοβράδινη σύσκεψη στο Δημαρχείο. Διακρίνονται οι Μιχελάκης, Σπύρου, Παρίσης και Λέκκας.

tei-foithtes

Αναβάλλεται η εξεταστική στο ΤΕΙ

Λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στο νησί και κατανοώντας τα προβλήματα των φοιτητών μας ανακοινώνουμε ότι η εξεταστική περίοδος του χειμερινού εξαμήνου που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει σήμερα Δευτέρα 27/1/2014 αναβάλλεται για μια εβδομάδα σε όλα τα τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων της Κεφαλονιάς. Η εξεταστική περίοδος θα ξεκινήσει την επόμενη Δευτέρα 3/2/2014.

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων επιθυμώντας να συνδράμει με κάθε τρόπο στις προσπάθειες της πολιτείας αλλά και τις ανάγκες των πολιτών της Κεφαλονιάς θα παρέχει κάθε βοήθεια (εγκαταστάσεις, αίθουσες, δίκτυο κτλ) σε όποιον τη χρειαστεί.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
Ο πρόεδρος
Καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας

http://e-kefalonia.net/


Δεν υπάρχουν σχόλια: