Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΚΑΘΙΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ!!! Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΣ

Η ΕΡΤ είναι «μόνο» η αρχή: η κυβέρνηση βάζει λουκέτα σε σχολεία και νοσοκομεία


Σαρωτική επίθεση στην κοινωνία: στο στόχαστρο της κυβέρνησης μετά το «μαύρο»  στην ΕΡΤ, μπαίνουν υγεία και παιδεία. Μέσα στο καλοκαίρι, η κυβέρνηση – εκτός από συγχωνεύσεις- ετοιμάζεται να κλείσει νοσοκομεία, σχολεία και νηπιαγωγεία.


Λουκέτο σε νοσοκομεία
Με διαδικασίες-εξπρές ετοιμάζεται μέσα σε μερικές εβδομάδες το κλείσιμο 13 νοσοκομείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί στις 20 Ιουλίου.
Ποια νοσοκομεία κλείνουν
- 1η ΔΥΠΕ Αθήνας: Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, Σπηλιοπούλειο «Αγία Ελένη»
- 2η ΔΥΠΕ Πειραιά και νήσων: Γενικό Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα»
- 3η ΔΥΠΕ Θεσσαλονίκης: Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων, Λοιμωδών
- 5η ΔΥΠΕ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας: Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου, Κύμης
- 6η ΔΥΠΕ Πελοποννήσου: Γενικό Νοσοκομείο Κρεστένων, Ληξουρίου, Μολάων, Καλαβρύτων, Κυπαρισσίας
- 7η ΔΥΠΕ Κρήτης: Γενικό Νοσοκομείο Νεάπολη
Παράλληλα, προβλέπεται συνένωση 330 κλινικών και 500 εργαστηρίων και μετακίνηση  600 κλινικών γιατρών, από τους 1.200 που υπηρετούν στο ΕΣΥ.
Χαρακτηριστικό των προθέσεων αλλά και της χυδαιότητας  της κυβέρνησης αποτελεί το γεγονός ότι σχετικά ρεπορτάζ που κυκλοφορούν σε διάφορα ΜΜΕ αναφέρουν ότι τρόικα και υπουργείο Υγείας σημειώνουν ότι κάποια νοσοκομεία είναι «χαμηλής αποδοτικότητας»(!) και «δεν εξυπηρετούν κανέναν σκοπό»(!).

Λουκέτο σε σχολεία και νηπιαγωγεία
Εκτός από νοσοκομεία, με υπουργική απόφαση καταργούνται 121 εκπαιδευτικές δομές, 32 δημοτικά σχολεία και 89 Νηπιαγωγεία. Παράλληλα,  συγχωνεύονται 27 Δημοτικά και 13 Νηπιαγωγεία και υποβιβάζονται 34 Δημοτικά και 5 Νηπιαγωγεία.

Την ίδια στιγμή και ενώ το λουκέτο στα σχολεία θα οδηγήσει πολλές οικογένειες να μεταναστεύσουν εσωτερικά προκειμένου τα παιδιά τους να μπορούν να πάνε στο σχολείο, σύμφωνα με μαρτυρίες, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που περίμεναν μετάθεση κοντύτερα στον τόπο μόνιμης κατοικιας τους έμαθαν αιφνιδιαστικά ότι αυτές «παγώνουν», γεγονός που προκαλεί πολλαπλά προβλήματα στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Πληροφορίες: iatropedia.gr, alfavita.gr, eduadvisor.gr, imerisia.gr, ertopen.gr

ΠΗΓΗ: left.gr
http://anemosantistasis.blogspot.gr/
http://omorfipolis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_2355.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: