Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Κυριακή 23 Ιουνίου : Διεθνής ημέρα κινητοποίησης για την ΕΡΤ

 ΕΡΤ: Συνεχίζεται ο αγώνας

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ παραμένουν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, παρά το κυβερνητικό αίτημα για εκκένωση του κτηρίου. Στο μεταξύ εμφανίστηκε προκλητική δήλωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Καβάλας Κ. Ευθυμιάδη ότι η ΕΡΤ έκλεισε επειδή οι εργαζόμενοί της δεν στήριζαν την κυβέρνηση Σαμαρά. 

Ο Κώστας Ευθυμιάδης υποστήριξε ότι η ΕΡΤ έκλεισε επειδή οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν στήριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά.
Μιλώντας στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Center, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης της ΝΔ στην Καβάλα Κώστας Ευθυμιάδης, απέδωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ στο ότι «οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί της, τον τελευταίο χρόνο έδειξαν πως με κανέναν τρόπο δεν ήθελαν να υποστηρίξουν τη νόμιμη κυβερνητική προσπάθεια».  Ο ίδιος τόνισε ότι η ΕΡΤ έκλεισε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διότι εάν γινόταν ψηφοφορία στη Βουλή, θα υπήρχαν «οι γνωστές συνδικαλιστικές αντιδράσεις» και «η κωλυσιεργία στο κοινοβούλιο από συγκεκριμένα κόμματα που σε κάθε περίπτωση προτιμούν την αντιπολίτευση από τη δημιουργική κριτική».
Οι εργαζόμενοι παραμένουν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και καλούν τους πολίτες να τους συμπαρασταθούν. 
Διεθνής ημέρα κινητοποίησης για την ΕΡΤ
Την Κυριακή 23 Ιουνίου, Ημέρα Διεθνούς Κινητοποίησης για την ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούν όλους του Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδας, να ενώσουν τη φωνή και τις προσπάθειές τους για να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ.
Καλούν τους πολίτες να συγκεντρωθούν στο προαύλιο του ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής και να συμμετάσχουν στις ανοιχτές συζητήσεις παρακολουθώντας το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Να βγουν σε πλατείες και δρόμους, «ενημερώνοντας για το πλήγμα που δέχτηκε η δημοκρατία με το «μαύρο» στην ΕΡΤ, να χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κλπ) για να διαδώσουν το μήνυμα αντίστασης».
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
«Την Κυριακή 23 Ιουνίου, Ημέρα Διεθνούς Κινητοποίησης για την ΕΡΤ, όλοι μαζί απαιτούμε να ηχήσει ξανά η φωνή της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης:
 Συγκεντρωνόμαστε στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής, συμμετέχουμε στις ανοιχτές συζητήσεις και παρακολουθούμε το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
 Βγαίνουμε σε πλατείες και δρόμους, οργανώνουμε αυτοσχέδια μουσικά, καλλιτεχνικά και εικαστικά δρώμενα, ενημερώνοντας τους συμπολίτες μας για το πλήγμα που δέχτηκε η δημοκρατία με το «μαύρο» στην ΕΡΤ.
Ανεβάζουμε βίντεο με τα μηνύματά μας στο διαδίκτυο και χρησιμοποιούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitterκλπ) για να διαδώσουμε το μήνυμα αντίστασης.
Ανοίγουμε δημόσιες συζητήσεις για το θέμα, κινητοποιούμαστε αυτόνομα ή συμπράττουμε με συλλογικότητες, φορείς και οργανώσεις και συντονίζουμε τη διαμαρτυρία μας.
Κάθε πρωτοβουλία είναι πολύτιμη, κάθε δράση είναι μοναδική!
Όλοι μαζί την Κυριακή 23 Ιουνίου συμμετέχουμε με όποιον τρόπο θέλουμε και μπορούμε στην Ημέρα Διεθνούς Κινητοποίησης για την ΕΡΤ.
Όλοι μαζί κρατήσαμε την ΕΡΤ ανοιχτή, όλοι μαζί θα νικήσουμε.
Γιατί η ΕΡΤ είναι κτήμα κάθε Έλληνα πολίτη.
Γιατί η ΕΡΤ είναι εσείς!»
Νέα ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν νομιμοποιείται να συνεχίζει την πολιτική του σκοταδισμού στις δημόσιες συχνότητες. Οι ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι και ανυπόστατες και άκυρες» τονίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ. 
Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «το Σύνταγμα, το δικαίωμα ενημέρωσης, η καθολική αντίδραση των εργαζομένων, της ελληνικής κοινωνίας και η πρωτοφανής διεθνής κινητοποίηση, συνεχίζουν να το θυμίζουν στην κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του κ. Στουρνάρα για εγκατάλειψη των θέσεων εργασίας και των περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ, που αποκτήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού και σε πολλές περιπτώσεις έχουν ατομικά χρεωθεί στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ , πιστοί στις επιταγές της συνείδησης μας και με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, συνεχίζουμε με συνέπεια να αγωνιζόμαστε για τη δημόσια ενημέρωση και την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας. Η παρανομία σχετικά με τη λειτουργία της ΕΡΤ δεν είναι ευθύνη μας και δυστυχώς η αποκατάσταση δεν περνά από το χέρι μας. Το "μαύρο" στην οθόνη το έριξαν και το διατηρούν, αγνοώντας την απόφαση του ΣτΕ, οι αρμόδιοι υπουργοί και η κυβέρνηση. Η δημόσια Ραδιοτηλεόραση έχει ταυτότητα και ρόλο. Ονομάζεται ΕΡΤ και σκοπός της είναι η ενημέρωση, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η ψυχαγωγία» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=370913 

Πλησιάζει η κρίσιμη αναμέτρηση.‏

 
Η πρόσκληση του "Έλληνα" πρωθυπουργού και του "κουρέα ομολόγων" εναπομείναντος συνεταίρου του, να εκκενώσουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ το κτήριο, είναι προάγγελος γεγονότων.
Παράλληλα έχοντας υπ' όψιν την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική συμπεριφορά του, εύκολα
τεκμαίρεται, ότι θα παρέμβουν τα ΜΑΤ.

Είναι δε βέβαιο ότι ήδη έχει ετοιμαστεί σχέδιο εισβολής στο Μέγαρο της ΕΡΤ.
Τούτο σημαίνει ότι έχει έλθει η στιγμή της αναμέτρησης της Δημοκρατίας με τον ολοκληρωτισμό.
Ίσως τα χημικά, τα ασφυξιογόνα και οι βομβίδες κρότου και λάμψης να κατακλύσουν τον περίβολο αλλά και το κτήριο.

θα γίνει προσπάθεια νομιμοποίησης της επιχείρησης κατάληψης, βασιζόμενοι στις επιλεκτικές σφυγομετρήσεις οι οποίες διαφοροποιούν τα ποσοτά των κομμάτων κατά περίπου 12%.
Άρα όσοι περιφρουρούν την ΕΡΤ και τα κτήρια της περιφέρειας θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να οργανώσουν και ένα πρόχειρο ιατρείο με τα ανάλογα σκευάσματα, φάρμακα οξυγόνο και άλλες προφυλάξεις.

Η επέμβαση θα έχει έως βασικό στόχο την γρήγορη εκκένωση ώστε να μην προλάβουν οι εργαζόμενοι και οι περιφρουρούντες να κλείσουν τις πόρτες και να μετατραπεί η ΕΡΤ σ' ένα νέο Πολυτεχνείο.

Πιθανότατα θα παρεισφρήσουν άνδρες της κρατικής ασφάλειας με πολιτικά (αν δεν έχουν ήδη παρεισφρήσει), οι οποίοι θα προσπαθήσουν να κρατήσουν ανοικτές τις πόρτες για να εισέλθουν οι δυνάμεις καταστολής.

Απάντηση σε μία τέτοια επιχείρηση είναι η αύξηση του όγκου των πολιτών και η παραμονή τους καθ' όλο το εικοσιτετράωρο, μια και τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι κρίσιμα λόγω του τριημέρου.

Εάν οι εντός της ΕΡΤ "κρατήσουν" είναι βέβαιο ότι στην συνέχεια θα καταφθάσουν χιλιάδες πολίτες φέρνοντας σε δύσκολη θέση τις δυνάμεις καταστολής.

Ωστόσο οι αμυνόμενοι οφείλουν να έχουν κατά νού ότι οι αστυνομικές δυνάμεις είναι και αυτοί εργαζόμενοι και ενεργούν κατ' εντολή ανωτέρων υπό την απειλή απόλυσης.
Στην ίδια λογική πρέπει να κινηθούν και οι αστυνομικοί, οι οποίοι με την σειρά τους θα νοιώσουν το "τρυφερό χάδι¨της Κυβέρνησης και στο δικό τους εισόδημα, στον δικό τους οικογενειακό προϋπολογισμό και προγραμματισμό, επιτρέποντας σε κυβερνητικούς το πολιτικό σύστημα και τους παρατρεχάμενους να ζουν πολυτελώς εις βάρος τους.

Στόχος της αντίστασης πρέπει να είναι η πρόκληση συζήτησης για το μέλλον της ΕΡΤ με την συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτήν.
Ι. Πολιάδης
 
 http://www.triklopodia.gr/2013/06/blog-post_2610.html

ΑΚΕΡΑΙΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ
ΑΠΟ (ΤΥΧΟΝ) ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ.
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΕΙ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ
ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ



Στη γραμμή αντιπαράθεσης βρίσκονται οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και οι αστυνομικές δυνάμεις  οι οποίες ετοιμάζονται για βίαιη ανακατάληψη του κτιρίου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή.

Ύστερα από την εντολή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα οι απεργοί να εγκαταλείψουν την ΕΡΤ και την απάντηση από την ΠΡΟΣΠΕΡΤ ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, το όλο σκηνικό θυμίζει «μπαρούτι».

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει δώσει εντολή στην ΕΛ.ΑΣ  και η τελευταία έχει έτοιμο σχέδιο βίαιης  εκκένωσης  και ανακατάληψης του κτιρίου σε μια επιχείρηση που για πρώτη φορά θα συμβεί στα ελληνικά χρονικά ενώ θα εφαρμοστούν τεχνικές που εφαρμόστηκαν στις επιχειρήσεις  στη βίλα Αμαλία και στο ΤΕΙ στη Θεσσαλονίκη.  

Η επιχείρηση θα κινηθεί πρακτικά από γραφείο σε γραφείο ενώ η όλη γύρω περιοχή θα έχει από πριν αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Πρόκειται για το πρώτο τεστ που θα δοκιμάσει τις άγνωστες – μέχρι στιγμής- αντοχές της δικομματικής κυβέρνησης  σε μια αναμέτρηση με τους απεργούς κάτι που θα προκαλέσει επικίνδυνα τις ηγεσίες και τους οπαδούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των εκτός της Βουλής κομμάτων.

Η κρίση –η οποία αργά ή γρήγορα θα ερχόταν- ξεκίνησε με την κυβερνητική ανακοίνωση μέσω του ΥΠΟΙΚ ότι η κυβέρνηση καλεί τους εργαζόμενους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ – 2.000 από τους 2.656 θα προσληφθούν στο μεταβατικό φορέα - Δεν θα δοθούν αποζημιώσεις σε ΠΕΘ, ειδικούς συμβούλους και μετακλητούς

Στην κυβερνητική ανακοίνωση απάντησε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης  ο οποίος δήλωσε:

«Οι εργαζόμενοι αρνούνται να δεχθούν την καταπάτηση των θεμελιωδών εργασιακών τους δικαιωμάτων. Θα είναι εδώ για να εκπέμπουν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Οι μάσκες έπεσαν. Θέλουν να πάρουν 2.000 άτομα που θα χάσουν όλα τους τα δικαιώματα και το ταμείο ανεργίας και στη συνέχεια, στο νέο φορέα μπορεί να είναι και 50. Η νομική μας υπηρεσία ετοιμάζει εξώδικα για να απαντήσει στα όσα υποστηρίζει ο κ. Στουρνάρας».

Οι πληροφορίες θέλουν οι απεργοί της ΕΡΤ να ετοιμάζουν σκηνικό με άρωμα «πολυτεχνείου» με συνέχιση της ζωντανής εκπομπής που πραγματοποιούν από τότε που ξεκίνησε η κρίση με την ΕΡΤ  καλώντας τον κόσμο να προστρέξει σε βοήθεια έναντι της κυβερνητικής αυθαιρεσίας, όπως και τα κόμματα τα οποία με βουλευτές τους είναι σίγουρο πως θα βρεθούν εκεί για συμπαράσταση.

Απόσπασμα από άρθρο του defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: